Del på Facebook   Print siden

Verdensklasse

Søndag 3. september 2017 kl. 05:22

Verdensklasse
Foto: Kurt Helge


Verdensklasse
Foto: Kurt Helge
WATERMUSIC / ANMELDELSE Ganske enkelt, og intet mindre. Overskriften siger det hele om Randers bys enestående bidrag til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Superb og unikt med en blændende brug af teatralske virkemidler som skuespil, dans, akrobatik, animation, musik og sang.

Successen med Watermusiv opført på Randers Havn lørdag aften bliver heldigvis videodokumenteret og eksporteret til USA i vest og Kina i øst, og der er ingen tvivl om, at teaterfolk og eventmagere overalt vil spærre øjnene op for, hvad Randers har præsteret i kulturåret 2017.

Randers EgnsTeater i verdens centrum
Hvis chefen for Randers EgnsTeater, Peter Westphael, bliver set gående på Randers Fjord, så tro bare på det. Den mand må kunne gå på vandet i lang lang tid efter i mere end to år at have slidt og slæbt med forberedelserne til den forestilling, som han selv har betegnet som et event, man aldrig før har oplevet magen til.

Westphael er ikke alene om æren. Den tilfalder hans nærmeste stab på egnsteatret, og de mange støtter, der hen ad vejen har turdet tro på Westphaels visioner.

Jeg ved ikke, hvem der har sat holdet sammen, men det er flot at finde Kevin Finnan i England og give ham frihed til at strikke en historie sammen, der tager udgangspunkt i Randers og pramdragerne. Og samtidig bede ham tage en del af sin dansetrup med, så englænderne kunne give forestillingen ekstra dimensioner med dans og bevægelse hængende i tove fra den høje silo og træde op på spinkle stilladser.

Oh Land er en genistreg
Det er genialt at have fået ideen til at bede Oh Land stå for sang og musik til forestillingen. Jo, vel var hun en meget dygtig og anerkendt popsanger, men sideløbende med, at hun er blevet mor og har passet sin sangkarriere, så har hun som komponist og arrangør overgået alt og alles vildeste forventninger.

Watermusic for Oh Land er hendes gennembrud som stor kunstner af internationalt format. Hun kæder pop, electropop, worksongs og meget andet sammen, som havde hun livslang erfaring med det arbejde. Og oven i købet synger hun guddommeligt i sangene, der på den ene side har melodiøse hitkvaliteter og på den anden side demonstrerer en pompøs side af Oh Land, som kan føre hende der hende i verden, hvor hun måtte ønske at gå.

Valget af det spanske multimediefirma Logela er ramt lige i plet. Siddende ved skriveborde og pc'ere hjemme i Bilbao har Karlos Lopez og Imanol Garaizabal kreeret et scenetæppe fyldt med farverige og fantasifulde "vægmalerier, og vel at bemærke malerier, der fyldte væggene på den kæmpestore silo og de omkringliggende bygninger. Alle illustrationer dannede perfekte baggrunde for historiens udvikling.

Sus Haugland som scenograf. Jamen, jeg siger det: På et havneområde med stenhård beton, stationære kajanlæg og vand, der har sine egne veje, har hun skabt en kæmpestor teaterscene, hvor alt hang sammen, var placeret rigtigt og fungerede perfekt. Netop på grund af hendes baggrund som billedkunstner og med stor indsigt i illustrationskunst var hun det eneste rigtige valg.

RgF's gymnaster, der nu kan kalde sig stilladskunstnere. Det store kor med 300 korsangere fra Randers, der understøttede Oh Lands sang og musik på fineste vis. Statisterne. Pramdragerne. Hjælperne. 650 i alt bidrog til, at Watermusic blev en i den grad mindeværdig forestilling, som blev netop det, Peter Westphael og hans stab havde satset på:

Kunst af høj klasse fremført, som ingen tidligere har gjort det.

Til lykke til Randers EgnsTeater, og tak fordi vi måtte få den oplevelse i Randers.

Anmeldelse: Kurt Helge

* Se BILLEDGALLERI - klik her.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Kultur

Det kan stadig lade sig gøre at høre levende musik.
Det kan stadig lade sig gøre at høre levende musik.
Kultur
Blues på Tante Olga
Blues på Tante Olga
Kultur
Martin Simpson - en lyslevende folk-blueslegende
Martin Simpson - en lyslevende folk-blueslegende
Kultur
Torsdagsdialoger på Randers Kunstmuseum
Torsdagsdialoger på Randers Kunstmuseum
Kultur
Botanikken i et moderne perspektiv
Botanikken i et moderne perspektiv
Kultur
Genhør med B.B. And The Blues Shacks
Genhør med B.B. And The Blues Shacks
Kultur
Fransk elitekvartet på Værket
Fransk elitekvartet på Værket
Kultur
Teater om Randers-forfatter
Teater om Randers-forfatter
Kultur
Fælles hjernegymnastik i Randers
Fælles hjernegymnastik i Randers
Kultur
Månedens kunstner i Randers Kunsthus
Månedens kunstner i Randers Kunsthus
Kultur
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder