Del på Facebook   Print siden

Velfærdslisten: Nej, tak!

Søndag 6. marts 2016 kl. 14:04

Velfærdslisten: Nej, tak!
Kasper Fuhr Christensen, Randers - medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten.
Randers skal få Kommunernes Landsforening - KL - til at sige nej til omprioriterings-nedskæringer, lyder det fra Velfærdslisten forud mandagens byrådsmøde i Randers.

Mandag skal byrødderne i Randers tage stilling til, om de på kommunalpolitikernes årlige topmøde i næste uge skal stille et forslag, der pålægger KL's bestyrelse at afvise enhver aftale, der indeholder det såkaldte omprioriterings-bidrag eller andre forringelser af kommunernes økonomi

Randers Kommune skal slutte sig til koret af kommuner, der bekæmper regeringens såkaldte omprioriterings-bidrag.

Sådan lyder et forslag fra Velfærdslisten, som byrådet skal stemme om på sit møde i morgen (mandag 7. marts, red.). Ifølge Velfærdslisten er omprioriterings-bidraget, der indebærer en nedskæring på 1,1 % af de kommunale budgetter om året, nemlig et alvorligt angreb på det kommunale selvstyre, der vil føre til store forringelser af den kommunale kernevelfærd.

Derfor foreslår lokallisten, at Randers Byråd på KL's Kommunalpolitiske Topmøde stiller et beslutningsforslag, der pålægger KL at afvise enhver aftale, der forringer kommunernes økonomi.

"Det kan ikke passe, at det er børn, skoler, ældre, udsatte og syge, der skal betale regningen for, at Lars Løkke (V) og Kristian Thulesen-Dahl (DF) kan dele nogle tilfældige gaver ud i forbindelse med finansloven. Ligesom sidst er der en stor risiko for, at pengene havner i lommen på landets rigeste i form af skatterabatter. Det er knaldhamrende uretfærdigt og et alvorligt angreb på det kommunale selvstyre," siger Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem for Velfærdslisten. Han tilføjer:

"Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti lovede før folketingsvalget, at de ikke ville skære ned på den kommunale kernevelfærd. Hvis de danske kommuner siger nej til enhver aftale, der forringer økonomien til den kommunale kernevelfærd, lægger de et massivt pres på Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti i Folketinget, der så vil få svært ved at løbe fra deres valgløfter. Derfor er der brug for, at Randers Kommune gør alt, hvad vi kan, for at få KL til at stå fast på modstanden mod omprioriterings-nedskæringerne."

Kasper Fuhr Christensen forventer, at der i byrådet vil være bred opbakning til forslaget.

"Jeg har ikke hørt nogen byrådsmedlemmer, der har talt for omprioriterings-nedskæringerne. Tværtimod. Til gengæld har både borgmesteren og flere socialdemokrater talt imod nedskæringerne. Det regner jeg med, at de står fast på, og så må der være et stort flertal for forslaget."

Fagbevægelsen bakker op
Kasper Fuhr Christensen peger også på, at de to hovedorganisationer LO og FTF, der repræsenterer langt størstedelen af kommunens medarbejdere, bakker op om forslaget. I et fælles brev til byrådets medlemmer skriver Inge-Lise Christensen, formand for LO Randers, og Thor Jensen, formand for FTF Midtjylland:"Vi skal derfor opfordre Randers Byråd til at slutte sig til rækken af kommuner, som ikke vil bidrage til regeringens såkaldte omprioriteringer. Byrådet må desuden opfordre KL til at sige nej til en ny økonomiaftale med regeringen, hvis aftalen indeholder omprioriteringsbidraget eller tilsvarende store besparelser. Uden en aftale bliver det nemlig meget svært for finansministeren at komme igennem med nedskæringerne i Folketingets finansudvalg."

* LO og FTF's brev til byrådsmedlemmerne - klik.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Få fuldt udbytte af havens grønne glæder
Få fuldt udbytte af havens grønne glæder
Forside
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Forside
Dødsfald
Dødsfald
Randers
Så stoppede festen
Så stoppede festen
Forside
Lug, beskær og plant i efteråret
Lug, beskær og plant i efteråret
Forside
Lager/Produktionslokaler udlejes
Lager/Produktionslokaler udlejes
Forside
Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder