Værsgo’ – skub-op-mos med kød

12. oktober 2009

Der var mange kreative ideer på bordet da fem skole- og gymnasieklasser fokuserede på sundhed ved innovations- og sundhedsdagen i Elro Arena. “Der var mange kreative ideer fra eleverne, og nu går vi hjem og arbejder videre med dem, siger Mette Kathrine Iversen,” der er innovationskonsulent hos Tulip. Selina fra 6. C på Vestervangsskolen, Randers,…

Der var mange kreative ideer på bordet da fem skole- og gymnasieklasser fokuserede på sundhed ved innovations- og sundhedsdagen i Elro Arena.

“Der var mange kreative ideer fra eleverne, og nu går vi hjem og arbejder videre med dem, siger Mette Kathrine Iversen,” der er innovationskonsulent hos Tulip.

Selina fra 6. C på Vestervangsskolen, Randers, har opfundet en fransk hotdog af rugbrød og med magert pålæg. Klassekammeraten Sofie bød ind med en skub-op-kartoffelmos med kød.

Foruden Tulip havde også Randers Naturskole og Randers Sundhedscenter givet eleverne udfordringer. Naturskolen ønsker at gøre kommunens naturområder mere attraktive for den yngre del af befolkningen, og også her kom der mange bud fra eleverne.

En klasse fra C. la Cours Skole vandt med et forslag om at lave en naturautomat. Det er et slags bibliotek, hvor man kan låne nødvendigt naturudstyr.

Randers Sundhedscenter havde spurgt både elever og kommunens borgere om, hvordan vi alle samme bliver mere fysisk aktive.

Elever fra Handelsskolen Minerva kom med det forslag, at etablere en forhindringsbane i byparken. I banen skal der etableres en række sensorer, som kan udregne løberens tid. På en datatavle kan man bagefter aflæse resultatet.

Også blandt borgerne var ideer. Vinder blev Lars Bro. Han vandt med et forslag om, at man eksempelvis via en hjemmeside kan inspirere hinanden til at være fysisk aktive.