Annonce
Del på Facebook   Print siden

Vær sammen om at opleve den levende musik

Randers
Tirsdag 13. april 2021 kl. 06:00

Vær sammen om at opleve den levende musik
Foto: Randers Kammerorkester


.
Vær sammen om at opleve den levende musik

Efter to sæsoner med aflyste koncerter ser Randers Kammerorkester med stor optimisme frem til igen at møde publikum i koncertsalen i en ny sæson. Det er i mødet mellem tonerne, musikerne og publikum, at den levende musik bliver til i salen, og det er i fællesskabet, at der opstår de magiske øjeblikke af nærvær og intensitet.

Randers Kammerorkester byder velkommen til en sæson, hvor store solister som den norske violinist Henning Kraggerud, den danske blokfløjtenist Michala Petri og den svenske jazzmusiker Gundhild Carling optræder sammen med orkestret. Det er festlige nytårskoncerter, hvor glæden og de iørefaldende melodier har hovedrollen, intime kammerkoncerter med fokus på det sublime sammenspil og koncerter, hvor den indre oplevelse kommer til at stå stærkt.

Billetsalg fra lørdag den 24. april

Salg af billetter til sæson 2021-2022 åbner i Værkets billetsalg lørdag den 24. april, og det samlede program offentliggøres ved en husstandsomdeling af sæsonprogrammet den 14. og 15. april.

Jubilæumskoncert

Med et corona-års forsinkelse fejrer Randers Kammerorkester torsdag den 5. august, at orkestret har eksisteret i 75 år. Den store jubilæumskoncert har den norske verdenssolist Henning Kraggerud som solist i alle fire violinkoncerter fra Vivaldis De fire årstider. Vivaldis mesterværk sættes i relief af Kraggeruds egen komposition - Equinox - der som en parallel til årstiderne beskriver fire tidspunkter på døgnet. Som afslutning på koncerten dirigerer David Riddell Beethovens Symfoni nr. 3.

Slotskoncerter

I løbet af sommeren spiller Randers Kammerorkester fire slotskoncerter på Sostrup Slot onsdag den 9. juni, Rosenholm Slot onsdag den 23. juni, Ulstrup Slot onsdag den 25. august og Gammel Estrup onsdag den 8. september. Publikum kan se frem til et bredt og populært program, der er beregnet til de gamle og stemningsfulde sale med musik af komponister som Mozart, Vivaldi, Schumann, Haydn og Beethoven.

Randers Festuge

Et af højdepunkterne i Randers er årets Festuge i august. I samarbejde med Festugen præsenterer Randers Kammerorkester to gratis koncerter. Tirsdag den 17. august spiller Kammerorkestret op til det traditionsrige pensionistkaffebord, hvor sangerne Ivan Pedersen og Karoline Budtz synger sange fra Kai Normann Andersen til The Beatles. Dagen efter onsdag den 18. august optræder orkestret igen sammen med de to vokalsolister på Værkets Amfiscene med en stor buket populære hits fra den rytmiske sangbog.

Michala Petri

I en menneskealder har blokfløjtenisten Michala Petri været en del af musiklivet i de store koncertsale rundt omkring i verden. Sammen med Randers Kammerorkester spiller hun onsdag den 22. september bl.a. Bachs elskede Suite i h-mol, hvor blokfløjten indtager den solistiske hovedrolle. Michala Petri uropfører desuden en ny blokfløjtekoncert af den tyske Anton Plate.

Med H.C. Andersen som rejsefører

Gennem et helt liv var H.C. Andersen på rejse. Først med postvogn fra Odense til København og siden ned gennem Europa til de store hovedstæder. Tag onsdag den 27. oktober med på rejsen sammen med Randers Kammerorkester og foredragsholder Anette Kjær, der spiller og fortæller om den musik, som H.C. Andersen kunne høre på sin vej.

En rørende musikalsk julefortælling

Den italienske Gian Carlo Menottis "Amahl and the Night Visitors" er en rørende og humoristisk julefortælling for kor, orkester og vokalsolister, som Randers Kammerorkester opfører i Sct. Peders Kirke lørdag den 18. december. Værket fortæller historien om drengen, der en nat i december møder de tre vise mænd på vej til Betlehem. Bag orkestret står Sct. Peders Koncertkor, og som vokalsolister medvirker Camilla Button, Mathias Hedegaard, Thomas Sigh og Jesper Mikkelsen. Rollen som Amahl synges af Linus Christian Eberhardt Sørensen fra Skt. Clemens Drengekor. David Riddell dirigerer.

Nytårskoncert 2022

Randers Kammerorkester går med stor forventning ind i et nyt år med to nytårskoncerter onsdag den 5. januar og lørdag den 8. januar. David Riddell står som sædvanligt på dirigentpodiet, og årets solist er barytonen Teit Kanstrup. Efter en uddannelse ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og ved den fornemme operaskole ved Royal Academy of Music i London har Teit Kanstrup arbejdet som freelance-sanger i Nordeuropa og USA. På Det kongelige Teater har han bl.a. sunget titelpartiet i Händels opera "Julius Cæsar".

Harpen

I samarbejde med Brage præsenterer Randers Kammerorkester onsdag den 9. februar harpenisten Tine Rehling, der uropfører en ny Harpekoncert af Anders Koppel. Programmet indeholder også Frederik Rungs romantiske Serenade for ni instrumenter og Carl Nielsens Lille suite for strygere.

Gunhild Carling

Værkets Koncertsal blev væltet omkuld, da den svenske multikunstner Gunhild Carling for første gang optrådte med Randers Kammerorkester i januar 2019. Onsdag den 23. februar er hun tilbage med et nyt program, der vil demonstrere et sprudlende musikalsk overskud og et boblende humør, hvor musik, dans og show går op i en højere enhed. Gunhild Carling optræder verden rundt som Sveriges "Queen of Swing" fra de mest berømte jazzklubber i New York til kongeslottet i Stockholm.

Sange om sorg

I Sct. Mortens Kirke åbner Randers Kammerorkester onsdag den 2. marts op til et rum, hvor der er plads til ro, eftertanke og fordybelse. Musikken er af Giovanni Battista Pergolesi, der nogle dage før han kun 26 år gammel mistede livet på et kloster i Italien komponerede Stabat Mater for orkester og to vokalsolister. Sangerne er sopranen Katinka Fogh Vindelev og kontratenoren Morten Grove Frandsen

Det himmelske liv

Mahler komponerede sine symfonier for det helt store orkester. Sammen med Randers Kammerorkester kan man imidlertid opleve Mahlers Symfoni nr. 4 lørdag den 12. marts i en udgave for kammerensemble. David Riddell dirigerer, og som vokalsolist i sidste sats medvirker sopranen Berit Barfred Jensen. Symfonien indeholder en af musikhistoriens smukkeste satser, og Mahler beskrev hele symfonien som en afspejling af himlens blå farve fra den mørkeste nuance til den mest lysende blå.

Drama og skæbne

Med Maria Badstue som gæstedirigent foran et udvidet Kammerorkester står Beethovens Symfoni nr. 4 og Jeans Sibelius' suite fra teaterstykket Pelleas og Melisande på programmet onsdag den 30. marts. Som fortæller i historien medvirker skuespilleren Thure Lindhardt. Maria Badstue har dirigeret koncerter sammen med bl.a. Odense, Ålborg og Sønderjyllands Symfoniorkestre, og i udenlandske koncerthuse har hun bl.a. stået på dirigentpodiet foran symfoniorkestrene i Helsingfors, Kristiansand og Malmö.

De tusinde søers land

I samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium dirigerer David Riddell søndag den 10. april et program med Jean Sibelius' Symfoni nr. 2 og ouverturen til Glinkas opera Ruslan og Ludmila. På programmet står også en instrumentalkoncert, hvor vinderen af Det Jyske Musikkonservatoriums interne konkurrence er solist.

Det helt store orkester

Når Randers Kammerorkester samarbejder med henholdsvis Aalborg og Aarhus Symfoniorkester giver det publikum mulighed for at opleve nogle af musikhistoriens helt store symfoniske værker , hvor de instrumentale farver og nuancer i strygere, blæsere og slagtøj er uendelige. Sammen med symfoniorkestrene i nord og syd og dirigenterne Michael Schønvandt og Leif Segerstam spiller Randers Kammerorkester torsdag den 30. september og den 27. januar værker af Hector Berlioz, Richard Strauss og Gustav Mahler.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Randers

Lørdagens strømpris
Lørdagens strømpris
Randers
Nye tal: Aarhus topper listen over skybrudsskader i 2023 - Randers havde 131
Nye tal: Aarhus topper listen over skybrudsskader i 2023 - Randers havde 131
Randers
Vis det særlige af Randers frem med puljen 'Samlingskraft - sammen om steder vi holder af''
Vis det særlige af Randers frem med puljen 'Samlingskraft - sammen om steder vi holder af''
Randers
Lækker lyserød delikatesse: Det skal du huske, hvis du skal fange dem
Lækker lyserød delikatesse: Det skal du huske, hvis du skal fange dem
Randers
Imponerende præstation: Randers samler 270 kilo affald og 9000 cigaretskod op i naturen
Imponerende præstation: Randers samler 270 kilo affald og 9000 cigaretskod op i naturen
Randers
Kender du en landsby i vores område, hvor der er plads til det gode liv?
Kender du en landsby i vores område, hvor der er plads til det gode liv?
Randers
Fra Randers til Hadsund: Oplev motorcykelmagi i det nordjyske!
Fra Randers til Hadsund: Oplev motorcykelmagi i det nordjyske!
Randers
De største dyreinteresseorganisationer går sammen i et historisk samarbejde
De største dyreinteresseorganisationer går sammen i et historisk samarbejde
Randers
Ny Pantstation åbner i Randers: En festlig indvielse med kaffe, kage og gaver
Ny Pantstation åbner i Randers: En festlig indvielse med kaffe, kage og gaver
Randers
Sci-Fi-Con i Randers - en stor succes
Sci-Fi-Con i Randers - en stor succes
Randers
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder