USTC donerer 50 Millioner til Ølst: Ny støtteforening skal revitalisere lokalsamfundet

6. juni 2024
USTC donerer 50 Millioner til Ølst: Ny støtteforening skal revitalisere lokalsamfundet

I januar 2024 offentliggjorde USTC-koncernen planerne om at oprette en klimafond, hvor en del af midlerne skal gå til Ølsts borgere. Nu bliver dette en realitet.

Borgerne og de nærliggende områder i Ølst, der er blevet påvirket af jordskreddet ved Nordic Waste, skal modtage økonomisk støtte. Dette blev besluttet af USTC-koncernen som en respons på den tragiske hændelse i Ølst.

I samarbejde med Ølst Borgerforening har USTC udviklet en model for donationen. De 50 millioner kroner bliver givet til en nyoprettet støtteforening under Ølst Borgerforening, som skal beslutte, hvordan pengene bedst anvendes til gavn for borgerne.

Formanden for borgerforeningen, Jan K. Jensen, er glad for, at der endelig er støtte på vej.

Den nye støtteforening vil have stor betydning for borgerne i Ølst og deres familier både på kort og lang sigt. Interessen fra omverdenen har været stor siden jordskreddet, men konkret hjælp har været begrænset. Donationen bringer nu håb for fremtiden.

Borgerne skal selv bestemme, hvordan pengene bruges. USTC og Ølst Borgerforening har diskuteret, hvordan donationen bedst hjælper lokalsamfundet. USTC’s CEO, Nina Østergaard Borris, understreger, at dialogen med borgerne har været åben og tillidsfuld, og at borgerne ved bedst, hvordan midlerne skal anvendes.

Borgerne i Ølst har også ønsket adgang til USTC’s juridiske og økonomiske ressourcer, hvilket USTC vil støtte for at hjælpe støtteforeningen godt i gang.

Jan K. Jensen og borgerforeningens bestyrelse ser frem til at få donationen ud at arbejde og til at støtte projekter, der kan revitalisere lokalsamfundet. Mulighederne omfatter støtte til ejendomsejere og udvikling af almennyttige formål, såsom et forsamlingshus med fællesarealer og legeplads. Det er vigtigt, at borgerne i Ølst definerer, hvordan støtten skal bruges, uden indflydelse fra USTC.

Ølst Borgerforenings medlemmer vil snart blive indkaldt til en stiftende generalforsamling for støtteforeningen. Herefter vil bestyrelsen forberede det videre arbejde, før de 50 millioner kroner frigives.

Arbejdet med etableringen af klimafonden fortsætter parallelt og uafhængigt.