Del på Facebook Print siden
Torsdag 28. juli 2022 kl. 16:00
Af Carina Kondrup
Ugens Vin - Massaro Norma Ripasso Superiore 2017
Denne Ugens Vin er fundet hos Buus Vine og er et sjældent Ripassokøb med kun 2.500 flasker produceret om året!
Massaro Norma Ripasso Superiore 2017
Med en beskeden produktion på knap 2.500 flasker, har der i den grad været tid til at kæle om denne sjældne vin. Druerne til vinen kommer direkte fra hjertet af Valpolicella, Negrar. Massaro Norma er en ganske lille vingård, som udelukkende laver Valpolicellas klassikere:
Valpolicella Classico, Amarone og ikke mindst denne overdådige Ripasso Superior, et must-try for Ripasso elskeren! 2017 var et godt år i Valpolicella. Perfekte mængder regn og solskin har medført helt optimale betingelser for vinhøsten og de sublime 2017 vine.
Fremstilling
Massaro’s Ripasso laves på den traditionelle ”Ripasso-metode, hvor druerne blandes med de resterende tørrede amaronedruer. De første skridt i fremstillingen af dette mesterværk, begynder på marken, hvor druerne høstes ved håndkraft.
Herefter ligges druerne til tørring inden de presses. Efter første presning finder ”Ripasso-metoden” sted hvor den første presning blandes med skallerne fra Amaronen og vinens anden gæring finder sted. Det sidste trin er lagring på franske egetræsfade i 12 måneder inden vinen kommer på flaske.
Om Producenten
Denne Ripasso har en lang familiehistorie bag sig. Gården, hvor vinen bliver produceret, er oprindelig grundlagt i 1950’erne af den nuværende ejer Valentino Corsis’ bedstefar. Han drev en lille gård med planteavl, men havde samtidig en stor passion for vin.
Den passion blev dog først realiseret af sønnen Quirino Corsi, da han, sammen med sin hustru, overtog driften af gården. I midten af 1990’erne købte de marker til dyrkning af vin, og deres søn Valentino Corsi, den nuværende ejer, grundlagde i 1998 det vinhus, som også bliver brugt til vinen i dag.
Det var dog først i 2015, at Valentino sammen med sine sønner Riccardo, Alberto og Nicola kunne sende deres allerførste vin på markedet. Denne fantastiske, smagfulde Ripasso, er altså et resultat af familiens samspil igennem tre generationer.
Den omtalte vingård er en lille af slagsen; den har 3 hektar vinmark og producerer 3 forskellige slags vine, herunder denne Ripasso, en Valpolicella Classico og selvfølgelig en Amarone
Randers
Ugens Vin - Massaro Norma Ripasso Superiore 2017
RandersTorsdag 28. juli 2022 kl. 16:00
Arkivbillede |
Af Carina Kondrup
Ugens Vin - Massaro Norma Ripasso Superiore 2017
Denne Ugens Vin er fundet hos Buus Vine og er et sjældent Ripassokøb med kun 2.500 flasker produceret om året!
Massaro Norma Ripasso Superiore 2017
Med en beskeden produktion på knap 2.500 flasker, har der i den grad været tid til at kæle om denne sjældne vin. Druerne til vinen kommer direkte fra hjertet af Valpolicella, Negrar. Massaro Norma er en ganske lille vingård, som udelukkende laver Valpolicellas klassikere:
Valpolicella Classico, Amarone og ikke mindst denne overdådige Ripasso Superior, et must-try for Ripasso elskeren! 2017 var et godt år i Valpolicella. Perfekte mængder regn og solskin har medført helt optimale betingelser for vinhøsten og de sublime 2017 vine.
Du køber denne sjældne Ripasso via dette linke
Fremstilling
Massaro’s Ripasso laves på den traditionelle ”Ripasso-metode, hvor druerne blandes med de resterende tørrede amaronedruer. De første skridt i fremstillingen af dette mesterværk, begynder på marken, hvor druerne høstes ved håndkraft.
Herefter ligges druerne til tørring inden de presses. Efter første presning finder ”Ripasso-metoden” sted hvor den første presning blandes med skallerne fra Amaronen og vinens anden gæring finder sted. Det sidste trin er lagring på franske egetræsfade i 12 måneder inden vinen kommer på flaske.
Om Producenten
Denne Ripasso har en lang familiehistorie bag sig. Gården, hvor vinen bliver produceret, er oprindelig grundlagt i 1950’erne af den nuværende ejer Valentino Corsis’ bedstefar. Han drev en lille gård med planteavl, men havde samtidig en stor passion for vin.
Den passion blev dog først realiseret af sønnen Quirino Corsi, da han, sammen med sin hustru, overtog driften af gården. I midten af 1990’erne købte de marker til dyrkning af vin, og deres søn Valentino Corsi, den nuværende ejer, grundlagde i 1998 det vinhus, som også bliver brugt til vinen i dag.
Det var dog først i 2015, at Valentino sammen med sine sønner Riccardo, Alberto og Nicola kunne sende deres allerførste vin på markedet. Denne fantastiske, smagfulde Ripasso, er altså et resultat af familiens samspil igennem tre generationer.
Den omtalte vingård er en lille af slagsen; den har 3 hektar vinmark og producerer 3 forskellige slags vine, herunder denne Ripasso, en Valpolicella Classico og selvfølgelig en Amarone
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale. |
Randers