Finansforbundets trivselsundersøgelse byger på 9.200 besvarelser, og 19 procent svarer i undersøgelsen, at de hele tiden eller ofte føler sig stressede. 20 procent svarer samtidig, at de trives i mindre grad eller slet ikke.
“Hver femte kollega i sektoren oplever stress i et omfang, som kan være helbredstruende. Det er et problem, som endnu ikke er løst godt nok. Det videre arbejde med at finde løsninger må og skal prioriteres af arbejdsgiverne. Og vi er mere end klar til samarbejde om sagen.” siger Dorrit Brandt, formand for Finansforbundet.
Siden 2019 er andelen af medlemmer med høj stress faldet med omkring 7 procentpoint, ligesom andelen, der trives, i samme periode også er steget med 7 procentpoint.
Udover de personlige konsekvenser for de berørte, deres kolleger, familie og virksomhed, har AE-rådet for nylig opgjort til de samlede omkostninger for samfundet relateret til stress til 55 mia. kroner årligt. Det kalder på en fortsat fælles indsats for at nå videre med løsningerne, mener Finansforbundet.
“De gode eksempler og initiativer skal vi have frem i lyset og lære af. Ikke blot som inspiration og opfordring, men som et meget tydeligt krav til arbejdsgiverne om at tage problemet og den videre indsats for et holdbart arbejdsliv dybt alvorligt, siger Dorrit Brandt og fortsætter:
“Vi ser en ret stor forskel mellem virksomhederne. Det viser, at man faktisk kan gøre noget i den enkelte virksomhed, og at konkrete initiativer betyder noget for trivsel og for stress. Derfor skal vi også glæde os over, at der er noget, der lader til at virke, men vi er langt fra i mål. Vi har brug for, at alle initiativer, der kan mindske stressniveauet, kommer frem i lyset”.