Klik venligst
-Klik venligst--

Del på Facebook   Print siden

Tre forslag til at få Byen til Vandet bliver nu sat til debat

Forside
Torsdag 15. august 2019 kl. 13:00

Tre forslag til at få Byen til Vandet bliver nu sat til debat

Tre teams har i løbet af foråret arbejdet med at skabe hver deres bud på en udviklingsplan for Randers Kommunes største byudviklingsprojekt nogensinde; Byen til Vandet.

"Vi står med tre gode bud på, hvordan vi kan anvende omkring 59 hektar ved Gudenåen og Randers Fjord til en attraktiv byudvikling midt i Randers - og midt i en unik flodnatur. Det bliver en byudvikling, hvor vi har fokus på bæredygtig byudvikling, innovative klimatilpasningsløsninger og en økonomi i balance. Inden vi i dommerkomitéen beslutter os for, hvilket team, der vinder, er det vigtigt, at alle får mulighed for at komme med input. Byen til Vandet har løbende været i offentlig debat, og det er afgørende for realiseringen, at borgerne er med på hele rejsen", siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune og formand for dommerkomitéen.

Tre teams; team Effekt, team C.F. Møller og team Vandkunsten er i konkurrence med hinanden om at vinde, og siden den 1. april 2019 har de arbejdet på hver deres forslag til en udviklingsplan. Bag konkurrencen står Randers Kommune og Realdania. De tre teams har netop præsenteret deres forslag for dommerkomitéen. Det er på den baggrund, at de tre forslag nu bliver lagt frem til debat.

Vigtigt med input for at skabe den bedste udviklingsplan
Dommerkomitéen vælger vinderteamet til september. Herefter skal vinderteamet færdiggøre et forslag til en endelig udviklingsplan. Er der gode løsninger fra de to andre forslag, kan de indgå i det endelige forslag. Samtidig kan borgernes input få indflydelse på, hvilke løsninger der kommer med i den endelige udviklingsplan.

Forslaget til en endelig udviklingsplan forventes at blive sat til debat i foråret 2020, hvorefter den vil blive behandlet af Randers Byråd.

"Med den trinvise udflytning af havnen til de nye arealer har Randers mulighed for at få fuldt udbytte af områderne ved det smukke flodlandskab omkring Gudenåen. Samtidig kan man løse udfordringen med stigende havvand og håndtere den trafikale barriere mellem by og vand. Det er et projekt, der ikke kun kommer Randers til gode, men som også vil kunne inspirere andre byer, " siger Mikkel Suell Henriques, projektchef i Realdania og medlem af dommerkomitéen.Her kan man deltage i debatten
Debatperioden løber indtil til den 21. august 2019. Debatperioden afsluttes med by- og havnevandringer i Randers Festugen og med et temamøde i Forum for Byen til Vandet den 20. august, hvor de tre forslag præsenteres og drøftes. Alle input indsamles også via et mentii-spørgeskema og fra eventuelle kommentarer på Facebook. Derefter bliver de samlet i et notat til dommerkomitéens bedømmelsesmøde sammen med input fra rådgivere i advisory boardet.

"Udviklingsplanen skal være med til at sikre Randers´ position som en attraktiv bosætnings- og erhvervsby i Kronjylland med oplevelser og byliv af høj kvalitet. Vi ser frem til at se, hvad borgere og interessenter lægger vægt på i de tre forslag til udviklingsplanerne. Det er jo i sidste ende dommerkomitéens beslutning, hvilket forslag der vinder parallelkonkurrencen, men det er vigtigt, at udviklingsplanen er koblet sammen med byens DNA - og her er interessenternes og borgernes input garanter for, at det bliver en del af den færdige udviklingsplan, " siger Christian Brøns, medlem af dommerkomitéen og kommende formand for Udviklingsudvalget.Forslagene
De tre forslag til udviklingsplaner og en samlet pixibog kan ses på www.byentilvandet.randers.dk. Plancher af de tre teams forslag er udstillet foran Havnegadeboksen, hvor et trykt eksemplar af pixibogen kan afhentes i uge 33 indenfor åbningstiderne.

De tre teams er:

TEAM C.F. Møller
C.F. Møller A/S
Niras A/S
Urgent.Agency A/S
Cushman & Wakefield P/S

TEAM Effekt
Effekt Arkitekter ApS
Cassøe Frost Borchmann ApS
Trafik Plan ApS
Konsulent "Fru Andersen"
WTM Engineers GmbH
ISC Rådgivende Ingeniører A/S
Nordicals Erhvervsmæglere Randers

TEAM Vandkunsten
Vandkunsten A/S
COWI A/S
Marianne Levinsen Landskab ApS
Johanne Bugge Experience Consult ApS


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Forside

Blå Kors enig med spiritusbranche: Forbyd salg af alkohol til mindreårige
Blå Kors enig med spiritusbranche: Forbyd salg af alkohol til mindreårige
Forside
Blå Kors Danmarks generalsekretær Christian Bjerre er glad for udmeldingen fra vin- og spiritusgrossisternes interesseorganisation VSOD
11-årig hjælper Louise Høgh med første spadestik i HIKC
11-årig hjælper Louise Høgh med første spadestik i HIKC
Forside
Den 11-årige fodboldspiller i Hornbæk Sportsforening, Sebastian Fischer Mortensen, blev kaldt til hjælp, da der skulle være første spadestik på om-
Forældre forsømmer snakken om børnenes liv på nettet
Forældre forsømmer snakken om børnenes liv på nettet
Forside
To ud af tre forældre er meget enige i, at de har et ansvar for at lære deres børn om et godt onlineliv.
Overvægtige danskere har overvægtige hunde, viser ny forskning
Overvægtige danskere har overvægtige hunde, viser ny forskning
Forside
Et nyt studie fra Københavns Universitet viser, at forekomsten af overvægtige hunde er markant større hos overvægtige end hos slanke ejere.
Mand identificeret
Mand identificeret
Forside
Østjyllands Politi sendte tirsdag eftermiddag billeder ud af en mand, som
Ni ud af ti unge har oplevet at blive presset til at drikke
Ni ud af ti unge har oplevet at blive presset til at drikke
Forside
Når det kommer til alkohol, er det ikke altid nok at sige "nej tak", hvis man ikke har lyst til mere.
Bilka fejrer Dyrenes Dag
Bilka fejrer Dyrenes Dag
Forside
Tag familien under armen og besøg den lokale Bilka, når Bilka fejrer Dyrenes Dag fra den 27. september til den 6. oktober. Der er masser af præmier på spil til både hunde og katte.
Kære minister: Prioritér flere midler til lokaludvikling
Kære minister: Prioritér flere midler til lokaludvikling
Forside
Vil regeringen sikre vækst og udvikling i hele landet, bør den bremse den
Lokalt hørecenter markerer fødselsdag med opråb
Lokalt hørecenter markerer fødselsdag med opråb
Forside
Der er over 13.000 borgere, der er ramt af høretab i Randers Kommune, men under halvdelen får behandling for lidelsen.
Smarteyes i Randers fejrer stor 6-års fødselsdag
Smarteyes i Randers fejrer stor 6-års fødselsdag
Forside
Smarteyes i Randers fejrer stor 6-års fødselsdag, og inviterer derfor til et brag af en fødselsdagsfest med kaffe, kage og 50% på alt i hele butikken.
Klik venligst


Klik venligst
Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld