Del på Facebook   Print siden

Tre forslag til at få Byen til Vandet bliver nu sat til debat

Forside
Torsdag 15. august 2019 kl. 13:00

Tre forslag til at få Byen til Vandet bliver nu sat til debat

Tre teams har i løbet af foråret arbejdet med at skabe hver deres bud på en udviklingsplan for Randers Kommunes største byudviklingsprojekt nogensinde; Byen til Vandet.

"Vi står med tre gode bud på, hvordan vi kan anvende omkring 59 hektar ved Gudenåen og Randers Fjord til en attraktiv byudvikling midt i Randers - og midt i en unik flodnatur. Det bliver en byudvikling, hvor vi har fokus på bæredygtig byudvikling, innovative klimatilpasningsløsninger og en økonomi i balance. Inden vi i dommerkomitéen beslutter os for, hvilket team, der vinder, er det vigtigt, at alle får mulighed for at komme med input. Byen til Vandet har løbende været i offentlig debat, og det er afgørende for realiseringen, at borgerne er med på hele rejsen", siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune og formand for dommerkomitéen.

Tre teams; team Effekt, team C.F. Møller og team Vandkunsten er i konkurrence med hinanden om at vinde, og siden den 1. april 2019 har de arbejdet på hver deres forslag til en udviklingsplan. Bag konkurrencen står Randers Kommune og Realdania. De tre teams har netop præsenteret deres forslag for dommerkomitéen. Det er på den baggrund, at de tre forslag nu bliver lagt frem til debat.

Vigtigt med input for at skabe den bedste udviklingsplan
Dommerkomitéen vælger vinderteamet til september. Herefter skal vinderteamet færdiggøre et forslag til en endelig udviklingsplan. Er der gode løsninger fra de to andre forslag, kan de indgå i det endelige forslag. Samtidig kan borgernes input få indflydelse på, hvilke løsninger der kommer med i den endelige udviklingsplan.

Forslaget til en endelig udviklingsplan forventes at blive sat til debat i foråret 2020, hvorefter den vil blive behandlet af Randers Byråd.

"Med den trinvise udflytning af havnen til de nye arealer har Randers mulighed for at få fuldt udbytte af områderne ved det smukke flodlandskab omkring Gudenåen. Samtidig kan man løse udfordringen med stigende havvand og håndtere den trafikale barriere mellem by og vand. Det er et projekt, der ikke kun kommer Randers til gode, men som også vil kunne inspirere andre byer, " siger Mikkel Suell Henriques, projektchef i Realdania og medlem af dommerkomitéen.Her kan man deltage i debatten
Debatperioden løber indtil til den 21. august 2019. Debatperioden afsluttes med by- og havnevandringer i Randers Festugen og med et temamøde i Forum for Byen til Vandet den 20. august, hvor de tre forslag præsenteres og drøftes. Alle input indsamles også via et mentii-spørgeskema og fra eventuelle kommentarer på Facebook. Derefter bliver de samlet i et notat til dommerkomitéens bedømmelsesmøde sammen med input fra rådgivere i advisory boardet.

"Udviklingsplanen skal være med til at sikre Randers´ position som en attraktiv bosætnings- og erhvervsby i Kronjylland med oplevelser og byliv af høj kvalitet. Vi ser frem til at se, hvad borgere og interessenter lægger vægt på i de tre forslag til udviklingsplanerne. Det er jo i sidste ende dommerkomitéens beslutning, hvilket forslag der vinder parallelkonkurrencen, men det er vigtigt, at udviklingsplanen er koblet sammen med byens DNA - og her er interessenternes og borgernes input garanter for, at det bliver en del af den færdige udviklingsplan, " siger Christian Brøns, medlem af dommerkomitéen og kommende formand for Udviklingsudvalget.Forslagene
De tre forslag til udviklingsplaner og en samlet pixibog kan ses på www.byentilvandet.randers.dk. Plancher af de tre teams forslag er udstillet foran Havnegadeboksen, hvor et trykt eksemplar af pixibogen kan afhentes i uge 33 indenfor åbningstiderne.

De tre teams er:

TEAM C.F. Møller
C.F. Møller A/S
Niras A/S
Urgent.Agency A/S
Cushman & Wakefield P/S

TEAM Effekt
Effekt Arkitekter ApS
Cassøe Frost Borchmann ApS
Trafik Plan ApS
Konsulent "Fru Andersen"
WTM Engineers GmbH
ISC Rådgivende Ingeniører A/S
Nordicals Erhvervsmæglere Randers

TEAM Vandkunsten
Vandkunsten A/S
COWI A/S
Marianne Levinsen Landskab ApS
Johanne Bugge Experience Consult ApS


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Brems for rådyret og kør katten over?
Brems for rådyret og kør katten over?
Forside
Vi har netop stillet uret til 'vintertid' og i ugerne herefter, er der øget risiko for påkørsler af dyr.
H.K.H. Kronprinsessen afslører årets Julemærke
H.K.H. Kronprinsessen afslører årets Julemærke
Forside
Salget bidrager til et helt unikt dansk hjælpearbejde.
Nyt videncenter skal styrke landdistriktsforskning
Nyt videncenter skal styrke landdistriktsforskning
Forside
Videncenter for Landdistrikter skal formidle viden, give bedre overblik over
Ny gratis svampeapp: Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil
Ny gratis svampeapp: Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil
Forside
Kan du kende de svampe, du finder på din vej? Statens Naturhistoriske Museum er en af hovedkræfterne bag Danmarks Svampeatlas, som nu giver
Vintertid: Så mange bilister har problemer i mørket
Vintertid: Så mange bilister har problemer i mørket
Forside
På søndag stiller vi igen uret en time tilbage, og med vintertiden bliver de lyse dage erstattet med mørke eftermiddage og tidlige aftener.
Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning
Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning
Forside
Kom og oplev nutidig Færøsk naturfortolkning i topklasse. Birgit Kirke præsenterer sine seneste fantastiske værker i Galleri Aadalen.


Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev