Torsdagsrally i Hadbjerg – på torsdag

8. august 2023
Torsdagsrally i Hadbjerg – på torsdag

På den anden torsdag i august kan man ikke blot se rat-ekvilibrister i aktion, men også selv få mulighed for at prøve sine evner af bag et rat. Torsdag den 10. august afholder Aarhus Automobil Sport nemlig såkaldt Torsdagsrally i Hadbjerg mellem Randers og Aarhus. Helt præcist kommer det til at foregå på Højvangsvej, som nærmest løber parallelt med landevej 180 mellem Randers og Aarhus.

Torsdagsrally er lige til at gå til, fortæller Knud Erik Nygaard fra Aarhus Automobil Sport. Du behøver intet forudgående kendskab til sporten, og det er ikke et krav, at du har en licens, ej heller at du er medlem af Aarhus Automobil Sport eller en anden motorklub. Vi sørger fra klubbens side for, at du får den nødvendige instruktion, inden du giver den gas på helt legal vis på Højvangsvej.

Der er dog enkelte krav for at kunne deltage. Den ene er at have en indregistreret bil. Den anden er, at chaufføren har kørekørt, og at vedkommende ligesom sin co-driver bærer styrthjelm under kørslen. Har man ikke selv sådan en, kan den lånes på dagen.

Torsdagsrally handler om, at to personer i bilen gennemkører en hastighedsprøve hurtigst muligt. Ind imellem forskellige kegler, og vel at mærke uden at vælte nogen af dem. For det giver strafpoint, fortæller Knud Erik Nygaard. Vi kårer ingen vindere, men alle kører hjem med et smil på læben og en oplevelse rigere. Når man deltager i Torsdagsrally, lærer man noget om sine egne reaktionsevner, ligesom man bliver bedre til at håndtere sin bil noget, man også kan bruge i trafikken.

Aarhus Automobil Sports Torsdagsrally finder som sagt sted på Højvangsvej øst for Hadsten den 10. august. Det hele starter klokken 18.00, og så bliver der ellers kørt frem til klokken 21.00.

Prisen for at deltage er 200 kr. pr. bil, og i løbet af de tre timer kan man tage alle de køreture, man kan nå eller orker, siger Knud Erik Nygaard.