Torben Hansen beholdt posten som Socialdemokratiets spidskandidat til næste kommunalvalg

16. maj 2024
Torben Hansen beholdt posten som Socialdemokratiets spidskandidat til næste kommunalvalg

Der har længe været en vis uro i Socialdemokratiets vælgerforeninger og kredse i Randers Kommune. Disse uenigheder har også påvirket de valgte byrådspolitikere fra både nord- og sydkredsen, hvor ikke alle er enige i den politik, der føres, eller partiets lederskab under borgmester Torben Hansen.

Denne interne strid kom til overfladen i efteråret, da byrådsmedlem Anker Boje, der repræsenterer Randers Syd Kronjylland kredsen, offentligt annoncerede sin beslutning om at udfordre borgmester Torben Hansen som spidskandidat til kommunalvalget i 2025. Bojes udmelding signalerede et åbenlyst opgør om magten i partiet og afslørede de dybere spændinger blandt medlemmerne.

Onsdag aften blev der afholdt en afgørende afstemning, hvor partimedlemmerne skulle vælge deres foretrukne kandidat. Resultatet var en overbevisende sejr for den siddende borgmester, Torben Hansen, som sikrede sig 67,6 procent af stemmerne mod Anker Bojes 32,4 procent. Denne klare sejr cementerede Hansens position som spidskandidat til det kommende kommunalvalg. Samtidig afslørede afstemningen dog også en betydelig støtte til Boje, hvilket vidner om, at der fortsat er en markant andel af medlemmerne, der ønsker forandring i partiets ledelse.