Sund mad og et par enkelte hår i suppen

23. november 2020
Sund mad og et par enkelte hår i suppen

Af Poul Rubach, Bækkevej 28, Harridslev

Politikerleden accelererer i raketfart i denne tid, hvor pragmatisk og nødvendig politik må vige for mindre uregelmæssigheder i arbejdsgangen.

Nogle politikere og partier vejrer morgenluft og har endelig fundet et lille hår i suppen.

Vi står i den værste sundhedskrise siden “Den spanske syge” i 1918-1920, og folketing og regeringen må stå sammen for at få skuden “Danmark” navigeret gennem oprørte Corona-vande og hen mod vaccinen, vi alle venter på.

Nu har medierne pludselig kun opmærksomhed på en dommerundersøgelse, advokatundersøgelse eller en parlamentarisk undersøgelse.

Hvad vil de i grunden undersøge?

· Om der er begået et brud på grundloven?

Det har Mette Frederiksen og Mogens Jensen indrømmet!

· Handler undersøgelsen om, hvor ansvaret kan placeres?

Begge ministre har vedstået deres politiske ansvar!

· Skal der undersøges, om embedsmændene har levet op til deres jobbeskrivelse?

Departementschefen i Mogens Jensens ministerium har indrømmet, at de ikke hjalp ham nok og har beklaget forløbet!

Jeg vil tilslutte mig Hans Engels udtalelse om, at embedsværket er under total nedsmeltning.

Det er paradoksalt, at i et folketing med gigantiske informationsmængder og derfor rekordmange embedsmænd hvor mange er jurister -, var der ingen, der informerede Mette Frederiksen om det manglende lovgrundlag.

Dermed handlede Mette Frederiksen og Mogens Jensen i god tro.

Nu står den mediehungrende opposition i kø foran DR- og TV2’s snurrende kameraer for at kloge sig på reglerne, som de efterfølgende har fået forklaret af nogle journalister.

Ny Borgerliges Lars Boje Mathiesen, prøver at få den blå fløj til at stå sammen mod Mette Frederiksen. “Om vi får eller mister et par mandater betyder ikke så meget” udtaler han. Han ved udmærket, at Ny Borgerlige går markant frem, fremskyndet af den mediedygtige Pernille Vermund, der oftest er at finde foran spørgelystne journalister og får givetvis mange landmænd og minkavlere over til sit parti, ved at få dem til at tro, at minkavl har en fremtid i Danmark.

Siden valget viser seneste måling stor fremgang for Ny Borgerlige, Konservative folkeparti, Socialdemokratiet og nogen mindre fremgang til SF og Enhedslisten. Resten har tilbagegang og nogle partier ophører – ved et valg – med at have kontor på Christiansborg.

Rød blok vil score 55% og Blå 44%, så regeringen vil blive styrket ved et valg.

Venstres formand Jacob Ellemann prøver rank at vise statsmandsformat ved at gentage, hvad han har fået fortalt fra baglandet. Han virker skræmt og nervøs over, om vælgerne gennemskuer at sundhedskrisen håndteres bedst, når Venstre ikke blander sig.

Mette Frederiksen og Mogens Jensen har været ærlige om deres manglende viden om ulovligheden og efterfølgende beklaget. Tilsvarende og alvorligere lovbrud fra de nu kritiske partier, er ikke blevet beklaget.

Jeg googlede efter skandalesager fra Venstre, men der var så mange, at pladsen ikke tillod lidt drillerier.

Denne sag burde være afsluttet, så regeringen kan komme videre med håndteringen af Coronasituationen, så vi kommer helskindet frem til vaccinen er tilgængelig.

At lave en årelang kommisionsundersøgelse til tocifrede millionbeløb er rent drilleri fra blå blok, og til stor irritation for vælgerne, der blot ønsker sund og stabil politik.

Enkelthed og gennemskuelighed har altid været min tilgang i politik. Fnidder, hævn og selviscenesættelse bør vælgerne stemme sig af med.

Ovenstående er helt min egen holdning og ikke drøftet i mit parti RV.