Stevnstrup Fodboldskole: Tradition, Sjov og Kammeratskab

2. juli 2024
Stevnstrup Fodboldskole: Tradition, Sjov og Kammeratskab

En Fast Tradition

I mange år har den første uge i skoleferien i Stevnstrup stået på fodboldskole med masser af grin, sjov og kammeratskab. I år er ingen undtagelse, hvor omkring 130 børn og 20-30 unge frivillige trænere deltager. Disse trænere er fodboldskolens krumtap og dynamo. Hertil kommer mange kagebagende forældre, voksne ledere og hjælpere, der samles på IF Alliancens baner i den første sommerferieuge efter Sankt Hans.

Stevnstrups fodboldskole er blevet en institution på linje med studenterfester og juleaften. Siden 1990’erne har de danske fodboldskoler opstået som en løsning på behovet for børnepasning inden forældrenes sommerferie, kombineret med sommerferiesjov og fodboldtræning. I Stevnstrup arrangeres fodboldskolen i samarbejde mellem DGI og IFA. Byens børn og børnebørn har fået en fantastisk start på sommerferien gennem generationer.

Fodbold på Tværs af Aldre og Køn
I den første sommerferieuge leger børnene fodbold på tværs af alder, køn og skolevalg, mens forældrene ofte endnu ikke har ferie. Udover sjov for børnene, får de unge trænere deres første erfaringer med ledelse og ansvar. En af Danmarks kvindelige landsholdsspillere har også deltaget i Stevnstrup Fodboldskole.

Et Besøg Værd
Der bliver kæmpet og grinet og også grædt lidt, når en takling bliver for voldsom. Besøg fodboldskolen en morgen omkring kl. 8.30 og se børnene løbe gennem byen til stadion for at lege fodbold. Eller kom forbi senere på dagen og oplev, hvordan der bliver spist, grinet, kæmpet, grædt og hjulpet på tværs af alder og køn.