Stevnstrup: en by i Randers kommune

18. november 2020
Stevnstrup: en by i Randers kommune

.
Sydvest for storbyen Randers finder du den hyggelige by Stevnstrup, der huser 2.300 indbyggere. Men lad dig ikke snyde af det lave indbyggertal. Byen har nemlig masser at byde på af både natur, shopping og institutioner.

Tilbage i tiden var Stevnstrup faktisk en stationsby imellem Langå og Randers. I dag er den gamle jernbanestation dog nedlagt, og i stedet kan du tage en direkte busforbindelse til enten Langå, Hornbæk eller Randers, hvor du kan tage jernbanenettet videre ud til resten af landet. Faktisk ligger Randers centrum ikke længere end 8 km. væk fra byen.

En familievenlig by med alt inden for kort afstand
Stevnstrup er en ideel by for dig, der ønsker at bo tættere på naturen – men som alligevel gerne vil have storbyen på kort afstand. Byen er familievenlig med alt, hvad det indebærer. Derfor finder du her i byen den lokale folkeskole fra 0.-9. klasse og pasningstilbud til både vuggestue- og børnehavebørn. Derudover er der diverse fritidstilbud, bl.a. SFOen, hvor dit barn kan socialisere sig med de andre børn fra årgangen.

I byen har du flere indkøbsmuligheder lige ved hånden, ligesom byen også huser andre detailbutikker og bl.a. en smed, frisør og tømrer. Du kan derfor se frem til en nem og praktisk hverdag.

Masser af muligheder for udfoldelse inden for sport og fritid
Det unikke ved Stevnstrup er, at du i denne by får mulighed for at blive en del af et stort udvalg af sportsforeninger – alt lige fra fodbold til gymnastik og tennis, FDF og rideklub. Et stenkast væk fra rideklubben er der desuden mulighed for opstaldning af hest. Hvis du eller dine børn længe har gået og sukket efter at få en hest, kan drømmen derfor blive en realitet netop her.

Byen er beliggende på nordsiden af gudenådalen og giver dig derfor en flot og unik natur. Med Danmarks længste å – Gudenåen – i den østlige del af byen får du gode muligheder for hyggelige gåture langs vandet, hvad end det er med hunden, børnene eller kæresten. Med en by beliggende omkring alsidig natur får du for alvor muligheden for at koble af og indånde den friske luft, alt imens du kan fornemme årstidernes skiften lige uden for din hoveddør.

Uden for byen ligger også Fladbroskoven, der er et yndet tilflugtssted for motionisterne i byen. Her vil du også finde det offentligt indhegnede område med masser af søde dådyr, som er en del af Randers Dyrehave.

Et stykke nordøst for byen på vej mod Randers finder du også Klatreparken Randers, hvor du kan bruge flere timer sammen med hele familien på sjove og udfordrende baner ude i naturen.

Alt i alt kan du derfor se frem til masser af gode muligheder ved Stevnstrup, der bestemt overrasker positivt på mange parametre. Uanset om du er på udkig efter et roligt og hyggeligt sted at lave rede eller ønsker at nyde din alderdom langt væk fra byens os og støj, så kan Stevnstrup helt klart være en dør, som du bør holde åben.