Del på Facebook   Print siden

Spil Dansk starter i weekenden

Randers
Tirsdag 20. oktober 2020 kl. 11:00

Spil Dansk starter i weekenden


I Spil Dansk-ugen; 23. oktober til 1. november sprudler det med musik næsten over alt i Randers kommune. Et stærkt samarbejde på tværs af mange kulturaktører, Randers Kommune og den landsdækkende Spil Dansk-organisation har midt i en corona-tid skabt et bredt program som skal hylde dansk musikliv.

Randers kommune er kendetegnet ved et stærkt kulturliv, hvor musikken har en helt særlig rolle. Det bevidnes af, at Randers sidste år af Voxmeter blev kåret til Danmarks bedste musikkommune.

"Den placering vil vi til enhver tid kæmpe for. Flere skal mærke glæden ved musik og have muligheden for både at udøve musikken og nyde den. Musik kan også bruges til at understøtte sundhed, bevægelse, leg og læring. Derfor skal vi også have musikken med os på andre tider og i andre situationer, end når vi går til koncert". Sådan siger Louise Høeg, der er formand for Sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune om baggrunden for, at der også i 2020 afholdes en udvidet Spil Dansk-uge i Randers.

Som den sjette største by i Danmark med mange kulturinstitutioner, mange aktive spillesteder og ildsjæle i musikmiljøet er Randers Kommune, Randers Bibliotek, Randers Eventsekretariat og spillestedet Turbinen gået sammen om at fejre musikken i regi af Spil Dansk-ugen. Musiklivet skal hyldes, og alle, der vil være med, skal være velkommen - arrangører såvel som publikum.

Bredt 2020-program
Corona-restriktioner har i år besværliggjort planlægningen og gennemførelsen af Spil Dansk-ugen. Alligevel er det lykkedes for de lokale arrangører at strikke et program sammen med mere end 30 forskellige begivenheder, der naturligvis vil blive afholdt under de til enhver tid gældende, sundhedsfaglige retningslinjer. Du kan med andre ord trygt deltage i musiklivets fejring.

"Netop nu er det utroligt vigtigt at sprede glæde og optimisme med musik og liveoptrædener, " tilføjer Louise Høeg.

Årets program, der løbende bliver offentliggjort på hjemmesiden spildanskranders.dk, er en blanding mellem offentlige arrangementer og arrangementer for særligt udvalgte . Programmet bliver i år blandt andet en blanding af pop, rock, klassisk og mange flere genrer. Blandt de offentlige arrangementer bliver der blandt andet koncert og Artist Talk med Outlandish på Turbinen, Samsø Pink Floyd på Tante Olga og Rasmus Walter på Hotel Randers.

Musikken rykker derudover ind på skoler og uddannelsesinstitutioner som Korshøjskolen, C. La Cours Skole, Statsskolen og Randers HF/VUC. Hos sidstnævnte kan godt 20 elever se frem til et møde med popartisten og sangskriveren Nana Jacobi. Hun fik sit gennembrud med storhittet 'Open Sky', der var en del af lydsporet til den danske film 'En kort, en lang'. Eleverne får fire timers workshop, hvor der bliver skrevet en sang.

Ambitionen er også at få musikken ud, hvor den ellers ikke kan opleves, som for eksempel på hospitalet eller et plejehjem. Det har dog været noget af en udfordring i en COVID-tid. Alligevel er det lykkedes at arrangere et musikalsk besøg på Tryghedshotellet under Kollektivhuset på Viborgvej.

Kirker og Station K
Som noget nyt i lokalt Spil Dansk regi er der i år et målrettet fokus på de lokale kirker, hvor blandt andre kirker som Johannes Kirken, Sankt Mortens, Dronningborg, Sct. Clemens og Hornbæk Kirke deltager i årets program. Sidst men ikke mindst er der i år et større samarbejde med spillestedet Station K i Langå, der inviterer til to-dages 'Singer- Songwriter festival'. Det bliver en weekend med stærke sangskrivere, der ikke nødvendigvis er store, kendte navne men det som Station K kalder " stærke sangskrivere fra øverste hylde".

Se programmet her© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Randers

Vær med til at indvie det ny Østervold i Randers Festuge
Vær med til at indvie det ny Østervold i Randers Festuge
Randers
Færdselsuheld på Steen Blichers Gade
Færdselsuheld på Steen Blichers Gade
Randers
Uheld på Clausholmvej
Uheld på Clausholmvej
Randers
Bolden ruller i Nordbyen
Bolden ruller i Nordbyen
Randers
Velkommen i folkeskolen i Randers Kommune
Velkommen i folkeskolen i Randers Kommune
Randers
15- årig med fart på, på Birkevej
15- årig med fart på, på Birkevej
Randers
FESTLIG GENÅBNING MED GADETEATER
FESTLIG GENÅBNING MED GADETEATER
Randers
Færdselsuheld i Sjællandsgade
Færdselsuheld i Sjællandsgade
Randers
Artmoney Randers invitere til udstilling
Artmoney Randers invitere til udstilling
Randers
Forældre: Drop mobilen på skolevejen
Forældre: Drop mobilen på skolevejen
Randers
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder