Spentrup: en by i Randers kommune

14. december 2020
Spentrup: en by i Randers kommune

Se nyheder fra Mariagerfjord og omegn

.
Kører du lige stik nordpå fra Randers, vil du efter 10 km. støde på den hyggelige provinsby Spentrup, der huser lige knap 2.400 indbyggere. En by der emmer af spændende historie, men som også rummer alt det, der skal til for at kunne have en god hverdag ikke alt for langt fra storbyen Randers.

Faktisk var Spentrup tidligere stationsby, men er det altså ikke længere i dag. Til gengæld er der busforbindelser til både Randers og Mariager med flere stop igennem byen, og du er derfor ikke længere end en køretur væk fra byen.

En by med en spændende historie
Blot et lille stykke uden for byen (ca. 3 km.) ligger den landskendte Hvidsten Kro. Kroen har faktisk rødder tilbage til 1684 og er dermed Danmarks ældste kro. Derudover har den været epicenteret for Hvidstengruppens tilblivelse og den modstandskamp, der blev ført i Danmark under 2. verdenskrig. Den dag i dag føres kroen stadig videre af Fiil-slægten.

Udover kroen er byen også hjemby for den tidligere præst og forfatter Sten Steensen Blicher, og hans gamle hjem er stadig at finde i netop denne by. Både den lokale skole og spejdergruppe er opkaldt efter ham. Han er i dag begravet i byens lokale kirkegård.

Hygge, nostalgi og perfekte rammer for børnefamilien
Er du på udkig efter et hyggeligt landsted, hvor du og din familie for alvor kan slå rødder i skønne naturomgivelser, så er Spentrup det rette sted at kigge mod. Byen er nemlig særdeles børnevenlig med gode pasningstilbud for de mindste i både vuggestue- og børnehavealderen.

Den lokale skole, Blicherskolen, har ca. 500 elever og rummer klasser hele vejen fra 0.-9. årgang. Derudover er der i forlængelse af skolen en SFO til de mindste børn op til 3. klasse, hvor dit barn får mulighed for at skabe sociale relationer med de andre børn fra skolen. For de ældre børn og teenagere har Randers Ungdomsskole flere hold på netop Blicherskolen.

Byen har alt det nødvendige, der skal til for at kunne have en god og spændende hverdag. Inde byen finder du nemlig indkøbsmuligheder, men der er også plads til shopping for fornøjelsens skyld i byens detailbutikker. Derudover huser byen også et solcenter, bilvask, massør, flere frisører, pizzeria og meget andet. Ønsker du at finde ro og fordybelse fra den travle hverdag, har du Spentrup Kirke tæt på.

Har du lyst til at blive en aktiv del af foreningslivet eller prøve kræfter med en ny idrætsgren, kan du være med i byens idrætsforening eller badmintonklub. Det er en god måde at blive en del af byens hyggelige fællesskab på, hvor alle kender hinanden, og hvor der altid er god stemning og hygge til alskens arrangementer.

I byen er der flere grønne oaser rundt omkring, hvor du kan indånde den friske luft, dufte til blomsterne og nyde brumbassen brumme i busken. Med naturen lige omme i baghaven og Randers by i overskuelig afstand, er Spentrup en ideel by for dig, der drømmer om det nostalgiske villakvarter i en ægte Familien Danmark-form.