Sparekassen Kronjylland: Pension, stafetten er sendt videre.

28. januar 2023
Sparekassen Kronjylland: Pension, stafetten er sendt videre.

Næste stop: Pension-stafetten er sendt videre.

.

Sven Kjærgaard kan gåturen fra sit hjem i Mariager og til Sparekassen Kronjyllands afdeling i søvne.

Ruten har han gået hver dag i 20 år. 7. februar er gåturen slut. Da går Sparekassens tidligere afdelingsdirektør nemlig på pension.

– Jeg glæder mig til at få mere tid til familien, til løbeture, cykelture og bøger.

Min hustru har indimellem fri på hverdage, og de dage glæder vi os til at kunne udnytte sammen. Enten ved at tage på ture ved Mariager Fjord eller tage ud i vores sommerhus, fortæller Sven Kjærgaard.

Derudover glæder Sven sig til at have mere tid til at deltage i opgaverne i hjemmet og eksempelvis stå mere for madlavningen, ligesom han ser frem til indimellem også at kunne hjælpe parrets voksne børn i en travl hverdag.

Vil savne kunder og kolleger

– Efter 20 år på samme arbejdsplads er der uden tvivl også ting, jeg kommer til at savne, fortæller den tidligere afdelingsdirektør:

– Der er først og fremmest kontakten til kunderne. At følge kunderne i tykt og tyndt, hjælpe og vejlede dem, så deres økonomi fungerer bedst muligt. Og så alle mine kolleger, som jeg er vant til at gå op og ned ad hver dag for fleres vedkommende gennem rigtig mange år. Fællesskabet og de godmodige drillerier, vi har sammen i hverdagen, kommer jeg til at savne, forklarer han.

Når Sven husker tilbage på sine 20 år i Sparekassen Kronjylland, er der et par oplevelser, der skiller sig ud. Det har blandt andet været en speciel opgave at rådgive og hjælpe kunderne under finanskrisen, men også at få en hverdag til at fungere både for kunder og ansatte under corona, hvor alle medarbejderne i en periode arbejdede fra hver deres bopæl.

Der er også eksempler på mere håndgribelige opgaver:

– Det har for eksempel været en stor opgave at være med til at gennemføre sammenlægningen med Sparekassens tidligere afdeling i Assens og her i sommeren 2022 med afdelingen i Øster Tørslev. Det er sammenlægninger, der begge har bidraget til, at vi i dag har en stor solid afdeling med base i Mariager, der kan tilbyde rådgivning til både private og erhverv. Det er en afdeling, jeg er meget stolt af, lyder det fra Sven.

Nybyg på Fjordgade
Sven Kjærgaard var også med, da Sparekassen Kronjylland for første gang slog dørene op på Fjordgade en augustdag i 2007. Sparekassen havde dengang haft til huse på torvet i de lokaler, hvor smykkedesigner Helga Winther i dag har sin smykkebutik. På grunden på Fjordgade fik Sparekassen fjernet et gammelt hus og bygget den nye gulstensbygning, hvis udformning og indretning, de ansatte og dermed også Sven var med til at sætte deres præg på. Efter 1,5 års planlægning og byggeri blev den nye bygning taget i brug.

– Det blev bygget med plads til fremtiden, og derfor passer rammerne i dag perfekt til afdelingen, hvor vi efter sammenlægningen med Øster Tørslev nu fast er 12 ansatte udover de specialister, vi har tilknyttet. Vi har i alt fem mødelokaler, hvor vi kan holde møder med kunderne, og både mødelokaler og kontorareal har fået en opdatering, så det ikke bare en stor, men også moderne og funktionel afdeling, forklarer den tidligere afdelingsdirektør.

Gyngestolen kalder
Når snart 63-årige Sven Kjærgaard om lidt går ud ad døren for sidste gang som ansat i Sparekassen Kronjylland, er det med ro i maven.

Sven kom til afdelingen i Mariager som souschef i 2003 og har siden 2010 været afdelingsdirektør. 1 juni 2022 blev afdelingen lagt sammen med Øster Tørslev, og det blev samtidig et naturligt tidspunkt for et glidende generationsskifte. Michael Nielsen, der stod bag roret i afdelingen i Øster Tørslev, overtog 1. september rollen som afdelingsdirektør i Mariager med Sven på sidelinjen et halvt års tid. Den tid er nu ved at være gået.

– Måden, vi har gjort det på, har sikret en blid overgang for os begge, men også for medarbejdere og kunder. Jeg er meget tryg ved at have overladt afdelingen til Michael. Han er på alle måder den helt rigtige til at tage over. Det er jeg gang på gang blevet bekræftet i i løbet af det seneste halve år, hvor han har været i afdelingen, lyder det fra Sven.

– Jeg har det faktisk rigtig godt med at sætte mig hjem i gyngestolen, slutter han.

For at markere generationsskiftet og alt det nye holder sparekassens afdeling i Mariager åbent hus for kunder og venner af huset fredag 3. februar klokken 14-17.