Sparekassen gav tilbage på sin 190-årsdag

27. november 2019
Sparekassen gav tilbage på sin 190-årsdag

26. november skiftede medarbejderne fra Sparekassen Kronjylland skrivebordet ud med frivilligt arbejde i Sparekassens lokalområder. Anledningen var Sparekassens 190-års fødselsdag. I Randers Kommune var cirka 275 sparekassemedarbejdere på gaden og gjorde en forskel i lokale foreninger, daginstitutioner, på plejehjem og mange andre steder.

Jeg synes, det er helt fantastisk, at Sparekassen Kronjyllands medarbejdere havde arrangeret en dag i frivillighedens tegn. Jeg havde selv fornøjelsen af at cykle sammen med seks medarbejdere fra Randers City afdeling, da de cyklede med borgere fra Aktivitetscenter Randers, hvor jeg er tilknyttet som aktivitets- og fritidskoordinator i Randers kommune. Vi fik givet borgerne vind i håret, smil på læben og gode oplevelser på cykelturen, som gik gennem gaderne i Randers midtby. Det var uden tvivl en stor oplevelse for aktivitetscentrets borgere at få en hyggelig og anderledes dag med nye bekendtskabet, fortæller Mette Birkmose. Hun tilføjer, at det kan være svært at finde frivillige til cykelprojektet Cykling Uden Alder.

På fødselsdagen inviterede Sparekassens medarbejdere i Assentoft dagplejerne og deres børn på kagemand i hallen, langs Gudenåen blev der samlet skrald, Vorup FB fik klubhuset malet, juletræer blev pakket til fordel for Randers Julehjælp, skoler og daginstitutioner fik et afbræk i den vante dag eller hjælp til oprydning, der blev holdt julebanko for socialt udsatte, Kirkens Korshærs store julemarked blev forberedt, Hornbæk Idrætsforening fik ryddet op i sit klubhus i forbindelse med flytningen til Hornbæk Kultur- og Idrætscenter. Plejecentre fik besøg, brugere blev ledsaget på gå-ture, Selvhjælp Randers fik malet og tapetseret deres børnerum, og der blev syet tæpper til Mødrehjælpen i Randers.

##29884##

Man kan jo fejre fødselsdag på mange måder, og jeg synes, det gav god mening, at vi i Sparekassen valgte ikke at holde en stor fest, men brugte dagen på at gøre gavn og give noget tilbage til vores lokalområder. Vi medarbejdere havde et super samarbejde om opgaverne og blev taget rigtig godt imod, de mange steder vi var ude at hjælpe. Så det er uden tvivl en dag, der gjorde gavn rundt i området, fortæller Poul Vestergaard, der til daglig er afdelingsdirektør i Sparekassens Randers City afdeling i Middelgade.

Med dagen slog Sparekassen Kronjylland således fast, at den stadig efterlever de ædle tanker, der allerede lå bag, da “Sparekassen for Randers By og Omegn” blev etableret 26. november i 1829. Den nystiftede sparekasse skulle nemlig være til gavn og glæde for borgerne og for samfundet, de levede i.