Erhverv
Sparekassen Danmark og Sparekassen Djursland planlægger historisk sammenlægning
De to solide og veldrevne sparekasser, Sparekassen Danmark og Sparekassen Djursland, har annonceret deres intention om at sammenlægge forretningerne. Formålet er at styrke deres position i en sektor præget af stigende regulering og komplekse administrative krav.
Baggrunden for sammenlægningen
De stigende krav til specialistkompetencer og et omfattende administrativt apparat har ledt de to sparekasser til konklusionen, at en sammenlægning er en fornuftig beslutning. Selvom begge sparekasser er sunde og veldrevne, vurderes det, at en fusion kan sikre en mere effektiv drift og undgå omkostninger til yderligere administrative udvidelser.
Fokus på fællesskab og værdier
Pernille Amstrup-Bønløkke, bestyrelsesformand i Sparekassen Djursland, understreger vigtigheden af fællesskab og respektfuld integration. “Det har været vigtigt for os, at det ikke bliver en fusion, hvor der skelnes mellem ‘dem og os’, men derimod en samlet og stærk sparekasse,” udtaler hun.
Sammenlægningen vil give kunderne adgang til et større korps af specialister indenfor forsikring, bolig, formue, investering, erhverv og landbrug. Desuden vil den større organisation skabe øgede muligheder for medarbejderudvikling og bedre service for kunderne.
Støtte til lokalsamfundet
Som en del af sammenlægningen vil der blive oprettet to fonde med en samlet kapital på cirka 415 millioner kroner. Fondene vil yde støtte til almennyttige og velgørende formål i Sparekassen Djurslands tidligere virkeområder. Det forventes, at fondene kan uddele omkring 15,5 millioner kroner i 2025 alene, hvilket understreger sparekassens engagement i lokalsamfundet.
Ingen personalereduktioner
Sammenlægningen beskrives som et offensivt træk uden personalereduktioner. Tværtimod planlægges det at udbygge Sparekassen Djurslands afdelinger med et center for landbrugskunder i Randers og en erhvervsafdeling i Grenaa. Dette skal styrke den lokale tilstedeværelse og kundeservice.
En stærk fremtidig position
Efter sammenlægningen vil Sparekassen Danmark have tilstedeværelse på 69 adresser med cirka 385.000 kunder. Indlån vil beløbe sig til omkring 50 milliarder kroner, udlån til 40 milliarder kroner og egenkapitalen vil ligge på cirka 15 milliarder kroner. Der vil være cirka 1.700 ansatte i den samlede organisation.
Pernille Amstrup-Bønløkke indtræder som delt næstformand i den nye bestyrelse, mens Peter Lading Sørensen indtræder i direktionen i Sparekassen Danmark.
Godkendelse og videre proces
Sammenlægningen er betinget af godkendelse fra repræsentantskaberne i begge sparekasser samt Finanstilsynet og konkurrencemyndighederne.