Del på Facebook   Print siden

Skulderklap fra Eniig til lokale ildsjæle

Forside
Mandag 10. juni 2019 kl. 14:00

Skulderklap fra Eniig til lokale ildsjæle

En lokal ildsjæl fra Randers var blandt andet repræsenteret.

Ved en ceremoni i Silkeborg forleden uddelte Eniig ”Årets Skulderklap 2019” til fem lokale ildsjæle, som gennem deres frivillige arbejde gør en kæmpe forskel i sports-, forenings- eller kulturlivet ude i nærområderne. Foruden æren suppleres prisen med 10.000 kr. til modtageren og 5.000 kr. til den klub eller forening, hvor han/hun har sit daglige virke.

Med ”Årets Skulderklap” sætter Eniig fokus på de lidt mere anonyme ildsjæle, som ikke er i rampelyset til daglig, men som i mere eller mindre ubemærkethed binder det hele sammen. Og dem er der mange af i Midt- og Nordjylland. 223 indstillede kandidater viser tydeligt, at der er mange, som fortjener anerkendelse for deres indsats.

- Vi bliver hvert år overvældet over, at så mange engagerer sig i frivilligt arbejde rundt omkring i lokalområdet. Heldigvis bliver indsatsen værdsat, for det afspejles tydeligt i de mange indstillinger, vi modtager. Igen i år er ”kvaliteten” hos de indstillede meget høj, og det gør det til et luksusproblem at vælge de fem modtagere, for der er virkelig mange, som fortjener at blive anerkendt, fortæller Marketing Manager Jannie Hesselberg Andersen fra Eniig.

For at komme i betragtning til ”Årets Skulderklap” skal man indstilles. Det kan være af kolleger, medborgere, klubkammerater eller andre, som har bemærket, at her er der en person, som gerne giver den en ekstra skalle for fællesskabets skyld.

Modtagerne af ”Årets Skulderklap 2019” er:

Søren Ahm, som har været frivillig boksetræner i Randers Atlet Club siden 1979 og har altså i år 40 års jubilæum som frivillig. Han har gennem årene hjulpet masser af unge med at videreudvikle sig i en positiv retning og få et fast arbejde eller en læreplads.

Jens Orla Nielsen, som igennem de sidste 32 år gjort et kæmpe stykke arbejde for Hornum Ulstrup Rideklub. Med i bestyrelsen fra starten, formand i 27 år, aktiv i alt hvad der skal gøres i klubben, som han har bygget op fra bunden med frivillig hjælp.

Karen Bang, der har været frivillig i Lemming IF siden 1964! Hun står for klubhus og kantine, og så er hun desuden formand for Lemming-Nisset seniorklub, hvor hun arrangerer ture og fælles hygge for pensionisterne i lokalområdet.

Poul Helge Andersen, som har udviklet Silkeborg Kajakpolo fra at være på 5-10 medlemmer til at være over 50 medlemmer. Han bruger utallige timer på at arrangere arrangementer og at hjælpe medlemmerne på alle tænkelige måder.

Heidi Larsen, der fortjener en anerkendelse for hendes mangeårige engagement ved Aalborg Søspejdere. Først som junior og tropsleder og senere som gruppeleder har Heidi gennem snart 20 år været med til at give børn og unge gode oplevelser på Limfjorden.

Det er vigtigt for det lokale energiselskab at give noget tilbage til forbrugerne. Være tydelig omkring engagementet både i de større byer og i de mindre samfund, hvor den lokale forankring og udviklingen af nærmiljøet ligger andelsselskabet Eniig meget på sinde.

- Vi håber, at vi med uddelingen af ”Årets Skulderklap” kan være med til at styrke det lokale sammenhold. At man med udgangspunkt i andelstanken kan samles om at løse større opgaver i fællesskab. Traditionelt går sponsormidler til de etablerede aktiviteter, klubber og institutioner, og derfor er det vigtigt for Eniig med ”Årets Skulderklap” at signalere, at de mange kræfter og den megen tid, som de frivillige investerer i det daglige klub- og foreningsarbejde bliver både bemærket og værdsat, udtaler Henrik Højlund Christensen, som er PR- og presseansvarlig i Eniig.

Eniig vil gerne være med til at inspirere flere frivillige til at involvere sig og være aktive. Puste liv i både lokalområderne og foreningslivet samt hylde dem, som er forudsætningen for, at hjulene holdes i gang.

- Det er fuldt fortjent, at det for en gangs skyld er de lidt mere anonyme ”arbejdsheste” der er i centrum. De fortjener i den grad anerkendelse for deres engagement, for det er fortsat sådan, at det lokale sports-, forenings- og kulturliv er helt afhængigt af, at der er nogen der vil knokle lidt ekstra for at gøre lokalområderne levende og aktive, pointerer Jannie Hesselberg Andersen.
Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Brems for rådyret og kør katten over?
Brems for rådyret og kør katten over?
Forside
Vi har netop stillet uret til 'vintertid' og i ugerne herefter, er der øget risiko for påkørsler af dyr.
H.K.H. Kronprinsessen afslører årets Julemærke
H.K.H. Kronprinsessen afslører årets Julemærke
Forside
Salget bidrager til et helt unikt dansk hjælpearbejde.
Nyt videncenter skal styrke landdistriktsforskning
Nyt videncenter skal styrke landdistriktsforskning
Forside
Videncenter for Landdistrikter skal formidle viden, give bedre overblik over
Ny gratis svampeapp: Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil
Ny gratis svampeapp: Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil
Forside
Kan du kende de svampe, du finder på din vej? Statens Naturhistoriske Museum er en af hovedkræfterne bag Danmarks Svampeatlas, som nu giver
Vintertid: Så mange bilister har problemer i mørket
Vintertid: Så mange bilister har problemer i mørket
Forside
På søndag stiller vi igen uret en time tilbage, og med vintertiden bliver de lyse dage erstattet med mørke eftermiddage og tidlige aftener.
Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning
Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning
Forside
Kom og oplev nutidig Færøsk naturfortolkning i topklasse. Birgit Kirke præsenterer sine seneste fantastiske værker i Galleri Aadalen.


Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev