-
--Klik venligst-

Del på Facebook   Print siden

Skulderklap fra Eniig til lokale ildsjæle

Forside
Mandag 10. juni 2019 kl. 14:00

Skulderklap fra Eniig til lokale ildsjæle

En lokal ildsjæl fra Randers var blandt andet repræsenteret.

Ved en ceremoni i Silkeborg forleden uddelte Eniig ”Årets Skulderklap 2019” til fem lokale ildsjæle, som gennem deres frivillige arbejde gør en kæmpe forskel i sports-, forenings- eller kulturlivet ude i nærområderne. Foruden æren suppleres prisen med 10.000 kr. til modtageren og 5.000 kr. til den klub eller forening, hvor han/hun har sit daglige virke.

Med ”Årets Skulderklap” sætter Eniig fokus på de lidt mere anonyme ildsjæle, som ikke er i rampelyset til daglig, men som i mere eller mindre ubemærkethed binder det hele sammen. Og dem er der mange af i Midt- og Nordjylland. 223 indstillede kandidater viser tydeligt, at der er mange, som fortjener anerkendelse for deres indsats.

- Vi bliver hvert år overvældet over, at så mange engagerer sig i frivilligt arbejde rundt omkring i lokalområdet. Heldigvis bliver indsatsen værdsat, for det afspejles tydeligt i de mange indstillinger, vi modtager. Igen i år er ”kvaliteten” hos de indstillede meget høj, og det gør det til et luksusproblem at vælge de fem modtagere, for der er virkelig mange, som fortjener at blive anerkendt, fortæller Marketing Manager Jannie Hesselberg Andersen fra Eniig.

For at komme i betragtning til ”Årets Skulderklap” skal man indstilles. Det kan være af kolleger, medborgere, klubkammerater eller andre, som har bemærket, at her er der en person, som gerne giver den en ekstra skalle for fællesskabets skyld.

Modtagerne af ”Årets Skulderklap 2019” er:

Søren Ahm, som har været frivillig boksetræner i Randers Atlet Club siden 1979 og har altså i år 40 års jubilæum som frivillig. Han har gennem årene hjulpet masser af unge med at videreudvikle sig i en positiv retning og få et fast arbejde eller en læreplads.

Jens Orla Nielsen, som igennem de sidste 32 år gjort et kæmpe stykke arbejde for Hornum Ulstrup Rideklub. Med i bestyrelsen fra starten, formand i 27 år, aktiv i alt hvad der skal gøres i klubben, som han har bygget op fra bunden med frivillig hjælp.

Karen Bang, der har været frivillig i Lemming IF siden 1964! Hun står for klubhus og kantine, og så er hun desuden formand for Lemming-Nisset seniorklub, hvor hun arrangerer ture og fælles hygge for pensionisterne i lokalområdet.

Poul Helge Andersen, som har udviklet Silkeborg Kajakpolo fra at være på 5-10 medlemmer til at være over 50 medlemmer. Han bruger utallige timer på at arrangere arrangementer og at hjælpe medlemmerne på alle tænkelige måder.

Heidi Larsen, der fortjener en anerkendelse for hendes mangeårige engagement ved Aalborg Søspejdere. Først som junior og tropsleder og senere som gruppeleder har Heidi gennem snart 20 år været med til at give børn og unge gode oplevelser på Limfjorden.

Det er vigtigt for det lokale energiselskab at give noget tilbage til forbrugerne. Være tydelig omkring engagementet både i de større byer og i de mindre samfund, hvor den lokale forankring og udviklingen af nærmiljøet ligger andelsselskabet Eniig meget på sinde.

- Vi håber, at vi med uddelingen af ”Årets Skulderklap” kan være med til at styrke det lokale sammenhold. At man med udgangspunkt i andelstanken kan samles om at løse større opgaver i fællesskab. Traditionelt går sponsormidler til de etablerede aktiviteter, klubber og institutioner, og derfor er det vigtigt for Eniig med ”Årets Skulderklap” at signalere, at de mange kræfter og den megen tid, som de frivillige investerer i det daglige klub- og foreningsarbejde bliver både bemærket og værdsat, udtaler Henrik Højlund Christensen, som er PR- og presseansvarlig i Eniig.

Eniig vil gerne være med til at inspirere flere frivillige til at involvere sig og være aktive. Puste liv i både lokalområderne og foreningslivet samt hylde dem, som er forudsætningen for, at hjulene holdes i gang.

- Det er fuldt fortjent, at det for en gangs skyld er de lidt mere anonyme ”arbejdsheste” der er i centrum. De fortjener i den grad anerkendelse for deres engagement, for det er fortsat sådan, at det lokale sports-, forenings- og kulturliv er helt afhængigt af, at der er nogen der vil knokle lidt ekstra for at gøre lokalområderne levende og aktive, pointerer Jannie Hesselberg Andersen.
Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Forside

Børnehavebørn går forrest
Børnehavebørn går forrest
Forside
Vilde med fremtidens mad.
Ny struktur for den kommunale tandpleje
Ny struktur for den kommunale tandpleje
Forside
Antallet af tandklinikker bliver reduceret fra ti til fem i løbet af de kommende tre år, og samtidig bliver der afsat cirka ti millioner kroner til at renovere og ombygge klinikkerne.
Forandringer på området for specialundervisning er vedtaget
Forandringer på området for specialundervisning er vedtaget
Forside
Forandringerne vil blive gennemført løbende i de kommende tre år.
Renseanlæg i Spentrup har renset spildevand for sidste gang
Renseanlæg i Spentrup har renset spildevand for sidste gang
Forside
Vandmiljø Randers lukkede fredag den 14. juni Spentrup Renseanlæg.
Danske cyklister har sparet kloden for 1,5 mio. kg CO2
Danske cyklister har sparet kloden for 1,5 mio. kg CO2
Forside
Et cykelhold fra PFA i København vandt Vi Cykler til Arbejde 2019, mens en holdkaptajn fra Fredericia kunne fejre 21 år som holdkaptajn.
Åbning af børneteaterfestival
Åbning af børneteaterfestival
Forside
Lørdag den 15. juni var Jennumparkens børnekor med til at åbne børneteaterfestival på Amfiscenen ved Randers Egnsteater.
Østjyske elever får byggeri på skoleskemaet
Østjyske elever får byggeri på skoleskemaet
Forside
Skoleelever fra Østjylland får snart mulighed for at komme ind bag hegnet på en byggeplads og prøve kræfter med bygge- og anlægsbranchens værktøj og metoder.
Årets Asfergborger støtter det lokale handelsliv
Årets Asfergborger støtter det lokale handelsliv
Forside
Årets Asfergborger blev i 2018 Claus Edelgaard Nielsen. Claus har netop overrakt prisens 5.000 kroner til Støtteforeningen Vestergade 16
To Fantastiske Udstillinger
To Fantastiske Udstillinger
Forside
Fra lørdag den 29. juni til søndag den 7. juli danner Memphis Mansion rammen for to fantastiske udstillinger.
Kom til Girls Night Out på Yesterday
Kom til Girls Night Out på Yesterday
Forside
Så er det endelig tid til endnu en fantastisk Girls Night Out hos Nordisk Film Biografer i Randers! Denne gang på den romantiske komedie 'Yesterday'.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld