-
--Klik venligst-

Del på Facebook   Print siden

Skuespiller Talentlinje åbner for ansøgere til næste sæson

Forside
Søndag 26. maj 2019 kl. 16:00

Skuespiller Talentlinje åbner for ansøgere til næste sæson

Unge med en passion for skuespil og scenekunst kan nu søge om at komme til optagelsesprøve til talentlinjen på Randers EgnsTeaters Talentskole.

Mandag den 24. juni afholdes der optagelsesprøver til næste sæsons talentlinje på Randers EgnsTeaters Talentskole. Hvert år udvælges et hold på ti elever, i alderen 17 – 25 år som vil modtage undervisning af professionelle teaterfolk i en periode på 9 måneder. Al undervisning foregår i aftentimerne og i weekender.

Randers EgnsTeaters Talentskoles Talentlinje er for unge teaterinteresserede, der gerne vil udvikle deres individuelle skuespillertalent og arbejde seriøst med scenekunsten, fortæller talentskolens leder, Tine Eibye.

”Det er en rigtig god mulighed for dem, der går med tanker om at søge ind på Den Danske Scenekunstskole, eller måske bare vil prøve seriøst kræfter med skuespillet,” siger hun og understreger, at de unge ud over undervisningen af professionelle teaterfolk også får et stort udbytte af deres forløb i form af det unikke sammenhold, der opstår.

”Jeg oplever hvert år, at eleverne på talentlinjen kommer til at fungere sammen som et rigtig teater-ensemble. Der er altid en fantastisk god energi på holdet, og det er en stor fornøjelse at se, hvordan hver enkelt udvikler sit personlige talent i ensemblet,” siger Tine Eibye.

Plads til job eller skole

Talentlinjen starter i september, og undervisningen foregår en ugentlig aften samt en weekend om måneden. Desuden kan man forvente at skulle bruge ekstra prøvetid op til den store afgangsforestilling i maj. I de ni måneder, de går på Talentlinjen, bliver holdet undervist af professionelle skuespillere og instruktører, og desuden kommer de ind og ser minimum otte professionelle teaterforestillinger. Men selvom der bliver travlt i perioder, behøver de unge ikke til at sige fritidsjobbet op eller forlade studiet, hvis de kommer ind, siger Tine Eibye.

”De fleste, der går på forløbet, har arbejde eller uddannelse ved siden af talentskolen, og det er forløbet planlagt efter,” forsikrer hun og understreger samtidig, at det kræver et stort engagement at gå på talentlinjen.

Der er ansøgningsfrist til Talentlinjens optagelsesprøve den 10. juni. Selve prøven er individuel og tager ca. 15 minutter. Ansøgerne præsenterer en tekst efter eget valg (max 4 minutter) og en sang, ligesom der er mulighed for, at en af Talentskolens lærere og ansøgeren laver en lille improvisation. Prøven afvikles i en hyggelig atmosfære med plads til spørgsmål.

Ansøgningsblanketten finder man på www.randersegnsteater.dk.

Hvis man har spørgsmål, kan man kontakte talentskolens daglige leder, Tine Eibye, på tine@randersegnsteater.dk.

Fakta om Talentlinjen
Periode: September 2019 – maj 2020
Undervisning: En aften om ugen og ca. en weekend om måneden, samt ekstra prøver aftener op til premieren på afgangsforestillingen
Undervisere: Professionelle skuespillere og instruktører
Præsentations forestillinger: En mindre forestilling til jul 2019 og en afgangsforestilling i det professionelle teaters ramme i maj 2020
Pris: 1500 kr. for hele sæsonen. Beløbet financierer teaterture mv. Selve undervisningen er gratis
Kontakt: Daglig leder af Talentskolen, Tine Eibye: Tine@randersegnsteater.dk eller 87101900
Man kan læse mere om Talentskolen og tilmelde sig prøven på www.randersegnsteater.dk
Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Forside

Børnehavebørn går forrest
Børnehavebørn går forrest
Forside
Vilde med fremtidens mad.
Ny struktur for den kommunale tandpleje
Ny struktur for den kommunale tandpleje
Forside
Antallet af tandklinikker bliver reduceret fra ti til fem i løbet af de kommende tre år, og samtidig bliver der afsat cirka ti millioner kroner til at renovere og ombygge klinikkerne.
Forandringer på området for specialundervisning er vedtaget
Forandringer på området for specialundervisning er vedtaget
Forside
Forandringerne vil blive gennemført løbende i de kommende tre år.
Renseanlæg i Spentrup har renset spildevand for sidste gang
Renseanlæg i Spentrup har renset spildevand for sidste gang
Forside
Vandmiljø Randers lukkede fredag den 14. juni Spentrup Renseanlæg.
Danske cyklister har sparet kloden for 1,5 mio. kg CO2
Danske cyklister har sparet kloden for 1,5 mio. kg CO2
Forside
Et cykelhold fra PFA i København vandt Vi Cykler til Arbejde 2019, mens en holdkaptajn fra Fredericia kunne fejre 21 år som holdkaptajn.
Åbning af børneteaterfestival
Åbning af børneteaterfestival
Forside
Lørdag den 15. juni var Jennumparkens børnekor med til at åbne børneteaterfestival på Amfiscenen ved Randers Egnsteater.
Østjyske elever får byggeri på skoleskemaet
Østjyske elever får byggeri på skoleskemaet
Forside
Skoleelever fra Østjylland får snart mulighed for at komme ind bag hegnet på en byggeplads og prøve kræfter med bygge- og anlægsbranchens værktøj og metoder.
Årets Asfergborger støtter det lokale handelsliv
Årets Asfergborger støtter det lokale handelsliv
Forside
Årets Asfergborger blev i 2018 Claus Edelgaard Nielsen. Claus har netop overrakt prisens 5.000 kroner til Støtteforeningen Vestergade 16
To Fantastiske Udstillinger
To Fantastiske Udstillinger
Forside
Fra lørdag den 29. juni til søndag den 7. juli danner Memphis Mansion rammen for to fantastiske udstillinger.
Kom til Girls Night Out på Yesterday
Kom til Girls Night Out på Yesterday
Forside
Så er det endelig tid til endnu en fantastisk Girls Night Out hos Nordisk Film Biografer i Randers! Denne gang på den romantiske komedie 'Yesterday'.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld