Salon Grøn den første af sin slags i Randers og hele Danmark

3. august 2022
Salon Grøn den første af sin slags i Randers og hele Danmark

Den første af sin slags i Danmark

Af Klaus Hansen

Det er ikke kun navnet, der er grønt. Hele Salon Grøn er det lige fra kaffen og slikkepinde til produkterne. Og for Heidie Grøn, indehaver af Salon Grøn, helt centralt at gøre det helhjertet.

Heidie Grøn har opnået en stor tilkomst af kunder siden hun åbnede sin egen frisør salon, Salon Grøn, på Skanderborggade i Vorup tilbage i 2018.

Hun er én af de kun tre certificerede grønne saloner i Randers, og
nu er hun netop hjemvendt fra USA, hvor hun er blevet certificeret i en særlig klippe og styling teknik for folk med krøller, Curly Girl metoden. Det betyder, at Heidie Grøns salon nu er den første og eneste grønne
salon, der er CG cerificeret.

For mig var det en ret nem beslutning at tage valget om at have en grøn salon. Jeg har selv udviklet parfumeallergi, kunne ikke tåle at blive farvet og jeg havde ofte hovedpine efter at have lavet bare to afblegninger på kunder. Kemikalierne skader mere end vi aner, og nogle mærker det så bare på egen krop før andre. Dér var jeg én af dem.

Beslutningen om at være indehaver af en certificeret grøn salon sætter også høje krav til Heidie Grøn selv.

Salonens produkter bliver gemmegået hvert eneste år for at sikre, at alt forsat er grønt. Jeg oplevede eksempelvis, at jeg fik en olie ind, hvor én af ingredienserne i olien blev forbudt, og det betød jo så også, at den røg ud af min salon. Tingene går stærkt, og det er derfor helt centralt, at der er en god frivillig organisation som Grøn Salon til at varetage de grønne interesser.

Udover en gennemgang af salonen, så skal Heidie på kursus hvert andet år, hvor hun bliver holdt opdateret på, hvilke stoffer der nyligt er blevet forbudte og hvad der er sket siden sidst. For Heidie betyder det enormt meget at være del af det grønne fællesskab, og kan give kunderne vished om at de ikke møder skadelig kemi og salonen tænker grønt lige fra rengøringsmidler til grøn strøm.

Et krøllet speciale
At Curly Girl metoden skulle blive en væsentlig del af Salon Grøn stod ikke nødvendigvis i stjernerne, selvom Heidie Grøn selv fra naturens side er beriget med krøller. Curly Girl metoden er i bund og grund blevet efterspurgt af kunderne selv, og da jeg selv oplevede, hvad klippeteknikken og behandlingen gjorde for mine krøller, så begyndte jeg at undersøge konceptet nærmere inden jeg begyndte at tage kurser i det
for nu at være fuldt ud certificeret i Curl By Curl ved Lorraine Massey i New York.

Én af de mange tilbagevendende kunder er Mette Holmenlund Nielsen, som selv bliver klippet efter Curly Girl metoden: Jeg kan tydeligt mærke en forskel på mit hår før og efter brugen af både de grønne produkter og Curly Girl klipningen. Mine krøller bliver nemmere at arbejde med og de falder flottere efter at være begyndt hos Heidie.

Certificeringen i Curly Girl metoden var et naturligt næste skridt for Heidie Grøn, fordi det handler om at gøre det helhjertet. Både for Heidie Grøn selv og for hendes salon. Jeg har en certificering på at være en
grøn salon og sågar også på grøn el, så naturligvis skal jeg også have det på en metode, jeg anvender i mit fag. Det handler meget om ordentlighed og om, at man tager et valg om at gøre tingene helhjertet. Både når det kommer til certificeringer og om at være grøn. Og på den måde føler jeg, at jeg gør en forskel både for mig og for mine kunder, slutter Heidie Grøn.