Salling Fondene støtter med kr. 5 mio.

21. juni 2021
Salling Fondene støtter med kr. 5 mio.

.
Salling Fondene støtter musik- og teaterhuset Værket bygningsudviklingsplan med kr. 5 mio.

Når Værket starter den kommende sæson op efter sommerferien, vil det være med moderniseret foyer- og restaurantområde samt en helt ny ankomst- og serveringsterrasse.

Salling Fondene er den generøse giver, og byggeriet forventes klar til indvielse allerede i september 2021.

Karin Salling udtaler på vegne af Salling Fondene:

Det er med stor glæde, at vi støtter op om dette ambitiøse projekt. Værket kan alle borgere have glæde af, og med denne donation bidrager Salling Fondene til et løft af Værkets faciliteter.

Bygningerne, der tidligere husede Randers elværk, har i 30 år fungeret som musik- og teaterhus.

Nu står restauranten og foyeren overfor et gevaldigt løft, ligesom Værket vil bruge donationen til at etablere et udendørsområde, som kan fungere som velkomstterrasse og til restaurantens gæster.

Salling Fondene har tidligere markeret sig med en stor donation til Værket, da de i 2015 donerede et helt nyt spillested, Turbinen. Musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted er naturligvis meget begejstret over udsigten til endnu en donation.

Vi er Salling Fondene dybt taknemmelige, og vi glæder os på hele byens vegne over donationen. Værkets foyer og restaurantfaciliteter er en central del af oplevelsen ved at gå til kulturarrangementer på Værket, og nu vil vi også på dette område kunne tilbyde et produkt i topklasse.

Også borgmester Torben Hansen udtrykker glæde over donationen:

Værkets bygninger og faciliteter har nået en alder, hvor det ikke er tilstrækkeligt med almindelig vedligeholdelse, men hvor der skal deciderede renoveringer til, for at sikre musik- og teaterhusets fortsatte positive udvikling. Det er fantastisk, at Salling Fondene er gået forrest og har igangsat den proces, med deres meget generøse donation. Vi takker dybtfølt på vegne af Randers Kommune

Kulturudvalgsformand Louise Høeg supplerer;

Det har stor betydning i en kommune med stort fokus på musik- og teateroplevelser. Derfor væsentligt med en så flot donation, der gør det muligt for Værket at fastholde sin position som et førende musikhus.

Værket har til projektet sikret sig rådgivning fra Arkitekt Mikael Mammen, som er mangeårig specialist i indretning af restauranter og hoteller både internationalt og i Danmark.

Donationen fra Salling Fondene falder samtidig med, at Værket skifter restauratør.

Og dermed kan Værkets nye forpagter Christian Enoch – og ikke mindst alle Værkets gæster nu se frem til at Restaurant Mad-værket starter op i helt nye og moderniserede rammer.