-
Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Sæsonen 2019-2020 hos Randers Kammerorkester

Forside
Mandag 15. april 2019 kl. 15:00

Sæsonen 2019-2020 hos Randers Kammerorkester

Randers Kammerorkester går ind i sæson 2019-2020 med et program, der demonstrerer orkestrets store spændvidde og bredtfavnende engagement.

Med koncerter, der rækker fra Bach til Beatles, fra Mikkelborg til Mahler og fra Schubert til Sørensen præsenterer Kammerorkestret både de store klassiske komponister, ny dansk musik, samarbejde på tværs af de musikalske genrer og highlights fra den rytmiske musik. Det bliver en sæson, hvor Randers Kammerorkester inviterer på en rejse ind i musikkens verden for både børn og voksne og for både nybegyndere i den klassiske musik og de særligt interesserede.

Ny soloviolinist på Clausholm Slot
Som det første orkester i Danmark har Randers Kammerorkester siden 1955 spillet slotskoncerter på omegnens slotte og herregårde i løbet af somrene. I år står der i juni to slotskoncerter på programmet på henholdsvis Clausholm Slot og Gammel Estrup Herregårdsmuseum. På Clausholm Slot vil Kammerorkestret den 12. juni officielt præsentere den franske Nicolas Sublet, der i 2019 er blevet fastansat som soloviolinist. Sublet er uddannet ved Universität der Künste i Berlin og på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han tre dage efter slotskoncerten debuterer fra solistklassen.

Fra Mozart til My Fair Lady
I samarbejde med Værket introducerer Randers Kammerorkester Værkets Amfiscene som ramme for en række arrangementer i Randers Festuge. Med sopranen Berit Barfred-Christensen og barytonen Jesper Mikkelsen som solister præsenterer Kammerorkestret den 14. august det bedste fra operaens, musicalens og operettens verden. Der er gratis adgang.

The Beatles - Come together
Da The Beatles i 1969 gik i studiet for at indspille albummet Abbey Road, skulle det blive gruppens sidste pladeindspilning. Gennem et årti havde de fire unge mænd fra Liverpool skabt en musikalsk revolution, som i dag stadig giver genlyd. Randers Kammerorkester markerer den 5. oktober 50-året for albummet, der indeholder hits som "Here Comes the Sun" og "Come Together. På scenen står Danmarks førende Beatles-ekspert - Per Wium - som konferencier og vokalsolisterne Ivan Pedersen og Karoline Budtz.

Sopran debuterer
Den 13. november står en ny ung sopran for alvor på scenen. Et par dage inden den officielle debut fra Det Jyske Musikkonservatorium synger Camilla Button sammen med Randers Kammerorkester et program, der når vidt omkring hendes talent fra W.A. Mozart til Richard Strauss. Programmet indeholder også Beethovens Symfoni nr. 7.

Kunsten at dirigere
Seks studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums dirigentklasse får den 20. november lejlighed til at prøve kræfter med det levende orkester. I værker af Bo Gunge, Sven-Erik Bäck og Gustav Helsted bliver det muligt at opleve, hvordan de unge studerende på dirigentpodiet formidler deres ideer til både publikum og musikere, og hvordan de formår at omsætte partituret til levende musik med krop, rytme og udtryk. Der er gratis adgang.

Julekoncert
De glasklare trompeter i Bachs Magnificat tænder et lys i decembers mørke, når Randers Kammerorkester den 14. december spiller Julekoncert i Sct. Peders Kirke. Foruden Bach indeholder koncerten to italienske komponisters bud på musik, der hører julen til i form af Corellis Julekoncert og Respighis stemningsfulde fortolkning af Botticellis maleri af de tre vise mænd på besøg i Betlehem.

Nytårskoncert
I januar springer Randers Kammerorkester ind i 2020 med ny energi og med fest og musik. David Riddell står som sædvanligt på dirigentpodiet, mens årets solist er mezzosopranen Andrea Pellegrini. I august 2019 synger Pellegrini hovedpartiet i en opsætning af Carmen på Opera Hedeland. Foruden karrieren i det klassiske musikliv har hun bl.a. samarbejdet med TV-2 og Martin Hall, og hun er medstifter af tangoorkestret The Piazzolla Orchestra.

Det store symfoniske udtræk
I løbet af sæson 2019-2020 giver Randers Kammerorkester publikum to muligheder for at opleve det helt store symfoniske udtræk, når orkestret spiller Mahlers femte og sjette symfoni i samarbejde med henholdsvis Aalborg og Aarhus Symfoniorkester. Det er to symfonier, der ikke blot indeholder iørefaldende melodier og smukke harmonier, men også alt det andet, der er en del af menneskets liv på jorden.

Bigband og det klassiske orkester
Trompetisten Palle Mikkelborg indtager hovedrollen sammen med sangeren Turid Guldin, når Randers Kammerorkester og bigbandet Blood Sweat Drum 'n' Bass den 19. februar uropfører et nyt værk af Jens Christian "Chappe" Jensen. Nye sammenhænge opstår, når de akustiske instrumenter og en fin elektronisk klangverden går op i en højere enhed med melodierne og det melodiøse.

Genforeningen 1920-2020
I samarbejde med bl.a. Randers Folkeuniversitet markerer Randers Kammerorkester lørdag den 28. marts 100-året for genforeningen og Sønderjyllands tilbagevenden til det danske rige. Fra kl. 9.30 til 15.00 kan publikum opleve en mosaik af ord og toner. Bertel Haarder vil med dybe rødder i det sønderjyske trække de lange linjer i Sønderjyllands historie, og han vil sætte fokus på forholdet mellem det danske og det tyske. Tidligere højskoleforstander Ole Skov Thomassen fortæller hvordan genforeningen og danskheden fik sit poetiske og lyriske udtryk i højskolesangbogen. Randers Kammerorkester sætter ordene i relief med musik fra bl.a. Carl Nielsens musik til skuespillet Moderen, der handler om Sønderjyllands genforening med det gamle land.

Faurés rekviem
Med forløsning og afklaring står Faurés smukke og gribende Rekviem på programmet i Sct. Mortens Kirke den 4. april. Barytonen Frederik Rolin er solist sammen med den britiske sopran Lisa Rijmer, der også synger Geralds Finzis Dies Natalis, der som modsætning til rekviemmet beskriver følelsen af at stå med et nyfødt barn i armene. Randers Kammerorkesters koncertmester - Clara Richter-Bæk - spiller desuden soloviolin i Ralph Vaughan Williams' The Lark Ascending, der beskriver lærken, der flyver højt over det smukke og idylliske engelske landskab.

Børne- og familiekoncerter
Sammen med Randers Kammerorkester inviterer trommeslager, forfatter, håndtegner og fortæller af løgnehistorier - Carl Quist Møller - lørdag den 18. april børn og deres voksne ind i Koncertsalen til en anderledes oplevelse af musik og tegninger. Mens musikken spiller fortæller og tegner Carl Quist Møller fantasifulde tegninger, der bliver vist på et stort lærred bag orkestret. Det bliver en koncert for børn, hvor blandt andet historien om Peter og ulven dukker op som både musik og streger på papiret.

Forellen spræller og sirenerne synger
"Fra Wien til Paris", "Forellen spræller", "Sirenerne synger", "Den evige melodi", "Tæt på Mozart" og "At spille i skoven" er titler på den lange række af kammerkoncerter, som Randers Kammerorkester har på programmet for musikkens egen skyld. Med fjorten fastansatte musikere formår Kammerorkestret at spille alt fra intime duetter til større kammermusikalske værker for otte, ni eller ti instrumenter. I løbet af sæsonen kan publikum bl.a. opleve Schuberts Forellekvintet, Bartoks Strygekvartet nr. 3, Bent Sørensens Mädelein for blæserkvintet, Bruckners Strygekvintet, Spohrs Nonet og Mendelssohns Strygeoktet.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Forside

Mød dine politikere ved et offentligt møde
Mød dine politikere ved et offentligt møde
Forside
Langå 1. maj – det eneste sted i Randers Kommune, hvor du kan møde dine politikere ved et offentligt møde.
Gratis gadeteaterfestival vender tilbage
Gratis gadeteaterfestival vender tilbage
Forside
Til sommer kommer Randers Internationale Gadeteaterfestival endnu engang til byen, og forvandler gaderne til festlige teaterscener.
Forsøg på tyveri af frihedsmonument
Forsøg på tyveri af frihedsmonument
Forside
Onsdag eftermiddag er der blevet konstateret forsøg på at save en bronzestatue over i Randers.
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Forside
Når vi er pressede på job, går det ud over vores børn.
Børneteater og kunst til sanserne
Børneteater og kunst til sanserne
Forside
15. og 16. juni afholder Randers EgnsTeater i samarbejde med Randers Kunstmuseum en børneteaterfestival med kunstprogram.
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Forside
Over en million har på et par uger set videoen med historikeren Asser Amdisens lynformidling af danmarkshistorien.
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Forside
Hvis du ikke allerede har skiftet til sommerdæk, så er det et godt tidspunkt at gøre det nu. Det er både brændstofbesparende, og så kan det være risikabelt at køre med vinterdæk om sommeren.
Forslag til næste byrådsmøde
Forslag til næste byrådsmøde
Forside
Beboerlisten og Velfærdslisten anmoder i henhold til KSL § 11, stk. 1, 1. pkt., borgmester Torben Hansen om at sætte nedenstående forslag på dagsordenen for Randers Byråds møde den 29. april 2019.
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Forside
Sparekassen Kronjylland udvider og moderniserer sin afdeling på Mariagervej i Randers. Under det omfattende arbejde, holder sparekassens ansatte til i en midlertidig "skur-by" på parkeringspladsen.
 Husets energimærke påvirker salgsprisen
Husets energimærke påvirker salgsprisen
Forside
Det er ikke lige meget, om parcelhuset har et energimærke E eller B, når boligen skal sælges.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld