Sådan bliver du kriseparat: Klar dig selv i tre døgn!

4. juli 2024
Sådan bliver du kriseparat: Klar dig selv i tre døgn!

Kursus i kriseparathed på Randers Bibliotek

Beredskabsstyrelsen opfordrer nu danskerne til at være bedre rustet til krisesituationer og opbygge et solidt hjemmeberedskab. Randers Bibliotek arrangerer et kursus om emnet i sensommeren 2024, som skal hjælpe borgerne med at blive bedre forberedt.

Hvad gør du, hvis strømmen, internettet, varmen og vandet forsvinder i flere dage? Hvordan forbereder du dig på en sådan situation?

Mandag den 9. september får Randers Bibliotek besøg af en frivillig underviser fra Beredskabsforbundet, der vil afholde kurset “Kriseparat – klar dig selv i tre døgn”. Kurset er i tråd med myndighedernes anbefalinger og tilbyder viden, praktiske anvisninger og tips til at håndtere en krisesituation, specielt med fokus på forsyningssvigt.

“Inger Nygaard Kaad, koordinator for Kultur og Formidling på Randers Bibliotek, siger: “I en tid med mange forskellige meldinger og usikkerhed om, hvad man skal og kan gøre i en eventuel krisesituation, er vi glade for at kunne tilbyde kurset fra Beredskabsforbundet. Forhåbentlig kan det give deltagerne noget tryghed og viden, som de også kan dele med deres netværk.”

Samarbejde og sikkerhed i hjemmet
Kurset vil også dække, hvordan naboer kan samarbejde og hjælpe hinanden i krisesituationer, og hvordan man kan sikre sin bolig bedst muligt. Alle kursister får folderen ‘Min Tjekliste’ med hjem, som hjælper med at skræddersy et hjemmeberedskab, der passer til den enkelte husstand.

Praktisk information
Det er gratis at deltage i kurset, men tilmelding er nødvendig på grund af et begrænset antal pladser. Billetter kan hentes på Randers Biblioteks hjemmeside eller ved personligt fremmøde i den betjente åbningstid.

Bliv kriseparat og lær, hvordan du kan klare dig selv i tre døgn et kursus, der kan gøre en stor forskel i en uventet situation!