Når kunderne i Randers køber ind til klassiske retter som lasagne eller pasta bolognese, er hakket oksekød ofte en central ingrediens. Men med stigende opmærksomhed på klimaet ønsker mange at reducere deres forbrug af rødt kød, der er kendt for sin store klimapåvirkning. Det er her, REMA 1000’s nye initiativ kommer ind i billedet.
Reducering af kødmængder og madspild
Fra lørdag vil forbrugerne i Randers og resten af landet opleve, at REMA 1000’s pakker med hakket oksekød indeholder op til 20 % mindre kød. Samtidig reduceres priserne tilsvarende, så kunderne fortsat får en konkurrencedygtig pris. Dette skal gøre det lettere for forbrugerne at tage aktive valg i forhold til både miljø og madspild.
Kategorichef i REMA 1000, Jonas Garly Sørensen, forklarer baggrunden for initiativet: “Det vil koste os, men det er nødvendigt. For hvis vi ikke gør noget, så koster det endnu mere på den lange bane. Oksekød er i toppen, når der peges på mest klimabelastende produkter, og mange danskere vil gerne spise lidt mindre kød for at give deres bidrag til omstillingen. Med de reducerede mængder får kunderne mulighed for netop det, og de står ikke tilbage med mere kød, end de reelt har brug for. Det er også vigtigt i forhold til at undgå madspild, og når prisen reduceres tilsvarende, giver det mening hele vejen rundt – og så håber vi, kunderne i stedet køber lidt flere grøntsager,”
Ifølge Sørensen er det vigtigt, at kunderne ikke står tilbage med mere kød, end de har brug for, hvilket både bidrager til at reducere madspild og opfordrer til at supplere med flere grøntsager.
Initiativet i praksis
For butikkerne i Randers betyder det, at de nye pakker med mindre oksekød vil være tilgængelige fra på lørdag. Kunderne vil eksempelvis kunne købe 350 gram 4-7 % hakket oksekød i stedet for de tidligere 400 gram eller 400 gram 8-12 % hakket oksekød, hvor der før var 500 gram i pakkerne.
Initiativet markerer endnu et skridt for REMA 1000 i Randers og resten af Danmark mod en grønnere og mere bæredygtig fremtid. Udover at reducere kødforbruget arbejder kæden også på at minimere plastikindholdet i deres emballage, hvilket skal sikre, at den samlede miljøpåvirkning bliver mindre.
LÆS OGSÅ: Lokal Rema 1000 går til kamp mod skjulte bakteriebomber