Del på Facebook   Print siden

RandersBolig: der er ingen vaccine mod ensomhed, så vær sammen igen

Randers
Lørdag 24. april 2021 kl. 11:00

RandersBolig: der er ingen vaccine mod ensomhed, så vær sammen igen

.
Nyt projekt skal bekæmpe Corona-ensomhed ved at være ’sammen igen’

Boligorganisationerne i RandersBolig har fået bevilget knap 275.000 kr. af BL- Danmarks Almene Boliger til et fælles projekt ’Sammen igen’, der skal bekæmpe ensomheden blandt voksne og ældre beboere i Randers Kommune, der særligt føler sig isolerede eller ensomme, som følge af corona-pandemien.

I projektet er der netop ansat en projektkoordinator, Sammy Elshikh, der allerede er i fuld gang med at igangsætte de initiativer, der skal gøre en forskel - både nu og i fremtiden.

Ingen vaccine mod ensomhed

Det er ikke kun på det samfundsøkonomiske område, at vi har lidt under nedlukningen, som følge af coronasituationen.

De sociale fællesskaber har også været skåret helt ind til benet, og vi har længe kun set ganske få mennesker i vores dagligdag. Det har tæret på den mentale sundhed og mange beboere har mere eller mindre isoleret sig i deres boliger, uden at få et skud af den vigtige dosis af socialisering.

Der kommer nemlig ingen vaccine mod ensomhed, og derfor er det vigtigt, at vi i boligorganisationerne gør en aktiv indsats, for at bekæmpe ensomheden blandt særligt voksne og ældre beboere.

Med bevillingen til vores projekt ”Sammen igen” kan vi igangsætte nogle stærke indsatser, der kan bidrage til at løse udfordringen med ensomhed blandt beboere, der har brug for at komme ud af deres boliger og møde andre beboere, så nye fællesskaber kan opstå, forklarer projekt-koordinator Sammy Elshikh, der skal stå for at planlægge og igangsætte projektet i boligorganisationerne i Randers, der administreres af RandersBolig.

Vi starter med en gåtur

Projektet starter med at oprette gå-fællesskaber, hvor frivillige beboere, der i projektet bliver kaldt for ’gå-værter’, arrangerer fælles gåture rundt i området – både for at komme ud i den friske forårsluft, men lige så vigtigt for at lære hinanden at kende.

Gå-værterne vil også afholde fællesarrangementer i det format, coronasituationen tillader, hvor der samtidigt bliver bygget bro mellem beboerne og foreningslivet.

Projektets samarbejdspartner Randers Seniorkrolf vil komme og deltage i de lokale gå-fællesskaber og introducere beboerne til krolf, der er en blanding af krocket og golf, og invitere til åbent hus i deres forening.

Det har været vigtig for os, at indsatserne kan gøre en positiv forskel med det samme og samtidig har vi en bæredygtig tilgang til projektet, så der også skabes en forankret indsats på sigt, hvor der dannes vedvarende fællesskaber, fortæller Sammy, der allerede er i gang med at rekruttere beboere til at blive gå-værter til de nye gåfællesskaber.

Det er ikke kun de frivillige kræfter i boligorganisationerne, der skal komme ensomheden til livs.

I boligområderne er der også ejendomsfunktionærer og lokalkontorer, der har deres daglige arbejdsgang i de mange boligafdelinger. De har derfor et godt kendskab til beboerne, og hvem der måske kunne trænge til en frisk gåtur og en god snak med de andre beboere.

En del af kampagnen: Vær Med!

Bevillingen til RandersBoligs projekt er blevet tildelt som led i en landsdækkende kampagne under overskriften ’Vær Med!’, der er igangsat af BL – Danmarks Almene Boliger.

Kampagnens budskab er, at vi bedst bekæmper ensomhed og mistrivsel ved at handle – ved at invitere folk ind i nye fællesskaber, takke ja til en invitation til et socialt arrangement, eller være modig nok til at spørge andre, om man må være med.

Vi har alle et ansvar for at nedbringe ensomheden i vores samfund – og for boligorganisationerne i RandersBolig starter det med projektet ’Sammen igen’.
Sammy Elshikh

.


© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Randers

Idømt forvaring for grove overgreb mod datter
Idømt forvaring for grove overgreb mod datter
Randers
Flertal er positive for kunsttrappe på Thors Bakke
Flertal er positive for kunsttrappe på Thors Bakke
Randers
Rådmands Boulevard får nyt kloaksystem
Rådmands Boulevard får nyt kloaksystem
Randers
Ungdomsskolens sommerprogram
Ungdomsskolens sommerprogram
Randers
Skodmission på Justesens Plæne
Skodmission på Justesens Plæne
Randers
Besøg kanonfotografen
Besøg kanonfotografen
Randers
Randers får 10. klasse i både nord og syd
Randers får 10. klasse i både nord og syd
Randers
Færdselsuheld i krydset  Mariagervej/Langvangen
Færdselsuheld i krydset Mariagervej/Langvangen
Randers
Bevare bus 918X
Bevare bus 918X
Randers
Slagsmål i Brødregade
Slagsmål i Brødregade
Randers
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder