Nyheder
Randers styrker indsatsen for trafiksikkerhed med ny plan
Randers Kommune har taget et stort skridt mod at forbedre trafiksikkerheden med en ny plan, der har til mål at halvere antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken inden 2030.
Den nye Trafiksikkerhedsplan 2024-2030, som netop er blevet godkendt, har en klar vision om at reducere trafikskader dramatisk i Randers Kommune. Målet er en halvering af de i gennemsnit 52 dræbte og tilskadekomne pr. år i perioden 2017-2019 til kun 26 i 2030. Dette kræver en målrettet indsats på flere fronter, hvor kommunen vil implementere forskellige sikkerhedstiltag.
Fokusområder i trafikindsatsen
Randers Kommunes plan prioriterer indsatsen mod de typer ulykker, der historisk har været mest forekommende. Seks områder er særligt i fokus:
- Eneulykker
- Frontalkollisioner
- Krydsulykker
- Lette trafikanters sikkerhed, herunder skoleveje
- Trafiksikkerhed fokuseret på unge trafikanter under 25 år
- Ulykker på landeveje
For at opnå bedre sikkerhed på skolevejene til både elever og forældre, vil der blive gjort en ekstra indsats for at udbrede kendskabet til anbefalede ruter og styrke trafiklæringen i skolerne.
Fysiske tiltag og borgerinddragelse
Trafiksikkerhedsinitiativet inkluderer også konkrete forslag til fysiske ændringer i trafikområdet. Der er identificeret 15 særligt ulykkesbelastede kryds og 10 kritiske strækninger, hvor der vil blive gennemført forbedringer. Økonomien til disse projekter er fastlagt, og arbejdet forventes igangsat snart. Desuden er der udpeget 20 nøglepunkter på skoleveje, som skal støttes med yderligere tiltag.
Planen er udviklet med aktiv deltagelse fra Randers’ borgere gennem workshops og dialog, hvilket indikerer et stærkt lokalt engagement i at gøre området mere sikkert for alle trafikanter. Den brede borgerinddragelse afspejler kommunens mål om en succesfuld og inkluderende implementering af trafiksikkerhedsforanstaltninger.
Med denne ambitiøse plan ser Randers mod en fremtid hvor færre trafikulykker på kommunens veje kan forventes, og hvor borgere kan færdes mere sikkert i deres hverdag.