Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst-

Del på Facebook   Print siden

Randers rykker på uddannelse

Forside
Tirsdag 10. september 2019 kl. 15:00

Randers rykker på uddannelse

Karaktererne er i top hos folkeskoleelevernes afgangseksamen i Randers.

Kommunen ligger overordnet pænt på kategorien "Uddannelse" i DI's Lokalt Erhvervsklima-undersøgelse. Men samlet set rykker Randers igen et hak tilbage i undersøgelsen. Og det har Randers gjort siden 2015.

Virksomhederne i Randers Kommune lider af mangel på dygtige medarbejdere og især de faglærte af slagsen. Heldigvis ser det ud som om, at netop på uddannelsesområdet klarer kommunen sig rimeligt godt. Her ligger Randers lige præcis inden for den bedste tredjedel sammenlignet med de øvrige 92 kommuner, som er med i DI's erhvervsklimaundersøgelse, og det er på en 31. plads.

- Det er vigtigt, at de fremtidige lokale medarbejdere får de rette uddannelsesmæssige kompetencer, som virksomhederne efterspørger. Det er bl.a. vigtigt, at fremtidens medarbejdere får de fornødne grundlæggende færdigheder som f.eks. at læse, skrive og regne i folkeskolen. Og her er det yderst positivt, at Randers er godt med. Så skal vi blot være langt bedre til at holde på dem og gerne sørge for, at flere af dem vælger en erhvervsfaglig uddannelse. For vi mangler faglærte i dag, og vi kommer til i endnu højere grad at mangle dem i fremtiden, siger formand for DI Randers-Norddjurs Per Hastrup.

Men ellers er det generelt gået ned ad bakke for Randers i DI's undersøgelse, hvilket ærgrer formanden, der peger på et grundlæggende problem for kommunen, som er den evige splid iblandt byrådets medlemmer.

- Jeg har sagt det flere gange, at det er et stort problem, når de i byrådet ryger i totterne på hinanden. Det er ikke så meget anerledes end, når forældre skændes meget, så mistrives børnene. Når man på virksomhedens direktionsgang eller i en aktionærgruppe skændes, så mistrives medarbejderne. Således er det også med skænderierne i byrådet, som smitter negativt af på hele kommunen. Byrådspolitikerne burde tage sig sammen, siger Per Hastrup.

Den mest markante tilbagegang er sket i kategorien "Kommunal sagsbehandling". Her er kommunen faldet med 25 pladser ned til en 51. plads.

- Der er smadderærgerligt. For hurtig og effektiv behandling af sager på vegne af virksomhederne har stor betydning, så de ikke skal vente for længe på afgørelser her. Unødig ventetid betyder tabt produktion for den enkelte virksomhed, siger Per Hastrup.

En anden kategori, hvor kommunen ligger lavt, er på skatter, afgifter og gebyrer med en 68. plads. Her er det ikke mindst dækningsafgiften, der stadig tynger.

- Dækningsafgiften er en særskat på at drive virksomhed, som kommunerne kan vælge at opkræve. Randers og Aarhus kommune er de eneste i Region Midtjylland, der vælger at opkræve særskatten. Det giver ingen mening at fastholde en særbeskatning, der giver ulige konkurrenceforhold for virksomheder, der arbejder på tværs af kommuner. Samtidig er det en ekstra omkostning for nye virksomheder, der ønsker at etablere sig. En omkostning, som de ikke har i én eneste af vores nabokommuner, siger formanden for DI Randers-Norddjurs.

Randers ligger lavt på kategorien "Kommunens image", hvor det i år blev til en 86. plads.

Kategorien beskriver kommunens placering på spørgsmål om tilfredshed med kommunens indsats for at fastholde og tiltrække nye borgere og nye virksomheder til kommunen samt på fire statistiske indikatorer, der viser, i hvor høj grad det lykkes at tiltrække nye borgere og virksomheder.

- Det er et utroligt vigtigt område at gøre noget ved. For er der noget, kommunerne skal leve af, så er det, at der hele tiden kommer nye virksomheder og også gerne borgere til området. Og at de bliver der. Ellers underminerer det kommunens fortsatte udvikling, siger Per Hastrup.

© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Brems for rådyret og kør katten over?
Brems for rådyret og kør katten over?
Forside
Vi har netop stillet uret til 'vintertid' og i ugerne herefter, er der øget risiko for påkørsler af dyr.
H.K.H. Kronprinsessen afslører årets Julemærke
H.K.H. Kronprinsessen afslører årets Julemærke
Forside
Salget bidrager til et helt unikt dansk hjælpearbejde.
Nyt videncenter skal styrke landdistriktsforskning
Nyt videncenter skal styrke landdistriktsforskning
Forside
Videncenter for Landdistrikter skal formidle viden, give bedre overblik over
Ny gratis svampeapp: Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil
Ny gratis svampeapp: Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil
Forside
Kan du kende de svampe, du finder på din vej? Statens Naturhistoriske Museum er en af hovedkræfterne bag Danmarks Svampeatlas, som nu giver
Vintertid: Så mange bilister har problemer i mørket
Vintertid: Så mange bilister har problemer i mørket
Forside
På søndag stiller vi igen uret en time tilbage, og med vintertiden bliver de lyse dage erstattet med mørke eftermiddage og tidlige aftener.
Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning
Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning
Forside
Kom og oplev nutidig Færøsk naturfortolkning i topklasse. Birgit Kirke præsenterer sine seneste fantastiske værker i Galleri Aadalen.
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst


-
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld