-
---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

Randers gør klar til et særligt krydstogtsbesøg

Forside
Onsdag 10. april 2019 kl. 12:00

Randers gør klar til et særligt krydstogtsbesøg

Den 24. april tidligt om morgenen sejler det helt særlige krydstogtskib MS Nordstjernen ind gennem Randers Fjord og anløber det nordlige bassin i Randers Havn kl. 09.


Her står velkomstkomitéen klar, og dagen byder på en række tilbud om oplevelser.

Ombord er 32 turister som kommer fra Schweiz, Tyskland og Østrig. De er alle gået ombord på MS Nordstjernen, som ifølge ejerne har sin egen fanskare blandt skibskendere verden over. Fælles for turisterne er en stor interesse for maritime oplevelser, besøg på historiske skibe, historiske byvandringer og oplevelser i naturen.

"Vi ser meget frem til at byde velkommen til MS Nordstjernen, turister og besætning. Det er en rigtig fin mulighed for at vise de historiske seværdigheder i Randers frem og koble det med en oplevelse af vores særlige natur. Samtidig er MS Nordstjernen et skib, der virkelig er interessant at kigge forbi," siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune. Han byder velkommen til Randers og deltager herefter i en brunch ombord på skibet sammen med havnedirektør John Morgen, eventchef Mette Bertelsen og turistchef Anne-Mette Knattrup. Herefter vil både turister og besætning kigge sig omkring i Randers.

Skibet er ejet af selskabet Vestland Classics i Norge, som tilbyder lidt anderledes krydstogter gerne ind i fjorde og rundt langs mindre øer. MS Nordstjernen blev bygget i 1956 i Hamborg. Det er fredet i særklasse i Norge, fordi det er et ekstraordinært eksempel på skibsdesign fra 1950erne med en hang tilbage til 1930erne og dampskibene. Det blev i sin tid bygget som et meget sødygtigt kombineret post-, fragt- og passagerskib for at forbinde selv de fjernest liggende, arktiske egne af Norge med resten af verden. Det foregik for Hurtigruterne i Norge. Siden er Nordstjernen udfaset som post- og fragtskib og er i dag et krydstogtskib for turister, der har en hang til hyggelige, nostalgiske krydstogtskibe og gedigent håndværk. Turisterne er på deres vej fra Trondheim i Norge til Lübeck-Travemünde i Tyskland.

Står på hovedet
Randers Kommunes Eventsekretariat og Visit Randers og har i samarbejde med Randers Havn sørget for, at turisterne bliver taget godt imod.

"Selvfølgelig står vi på hovedet for at give krydstogtgæsterne så god en oplevelse, at de slet ikke kan lade være med at komme igen en anden gang. Vi har været i tæt dialog med rederiet for at tilbyde lige præcis det, som skibets gæster interesserer sig særligt for," siger turistchef Anne-Mette Knattrup.

Når skibet ankommer, står Randers Cityhosts står klar til at tage imod turister, der vil på egen hånd. Der er også planlagt en guidet gåtur til seværdighederne i Randers midtby - med shoppingmuligheder undervejs. Desuden bliver turisterne tilbudt en mulighed for en sejltur langs fjorden fra Kyst- og Fjordcenteret og en sejltur med Ragna over fjorden.


Kommentarer til artiklen:
Spændende event... Det må jeg se.
Jørgen Ebdrup, 10-04-2019 16:46:49


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Forside

Mød dine politikere ved et offentligt møde
Mød dine politikere ved et offentligt møde
Forside
Langå 1. maj – det eneste sted i Randers Kommune, hvor du kan møde dine politikere ved et offentligt møde.
Gratis gadeteaterfestival vender tilbage
Gratis gadeteaterfestival vender tilbage
Forside
Til sommer kommer Randers Internationale Gadeteaterfestival endnu engang til byen, og forvandler gaderne til festlige teaterscener.
Forsøg på tyveri af frihedsmonument
Forsøg på tyveri af frihedsmonument
Forside
Onsdag eftermiddag er der blevet konstateret forsøg på at save en bronzestatue over i Randers.
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Forside
Når vi er pressede på job, går det ud over vores børn.
Børneteater og kunst til sanserne
Børneteater og kunst til sanserne
Forside
15. og 16. juni afholder Randers EgnsTeater i samarbejde med Randers Kunstmuseum en børneteaterfestival med kunstprogram.
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Forside
Over en million har på et par uger set videoen med historikeren Asser Amdisens lynformidling af danmarkshistorien.
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Forside
Hvis du ikke allerede har skiftet til sommerdæk, så er det et godt tidspunkt at gøre det nu. Det er både brændstofbesparende, og så kan det være risikabelt at køre med vinterdæk om sommeren.
Forslag til næste byrådsmøde
Forslag til næste byrådsmøde
Forside
Beboerlisten og Velfærdslisten anmoder i henhold til KSL § 11, stk. 1, 1. pkt., borgmester Torben Hansen om at sætte nedenstående forslag på dagsordenen for Randers Byråds møde den 29. april 2019.
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Forside
Sparekassen Kronjylland udvider og moderniserer sin afdeling på Mariagervej i Randers. Under det omfattende arbejde, holder sparekassens ansatte til i en midlertidig "skur-by" på parkeringspladsen.
 Husets energimærke påvirker salgsprisen
Husets energimærke påvirker salgsprisen
Forside
Det er ikke lige meget, om parcelhuset har et energimærke E eller B, når boligen skal sælges.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld