Del på Facebook   Print siden

Randers Festuge: Pulsen findes i mange former

Randers Festuge
Onsdag 26. juni 2019 kl. 11:00

Randers Festuge: Pulsen findes i mange former

Uanset om du er til action og personlige udfordringer, gode musikalske oplevelser, kunst eller teater, så lover Randers Festuge at der i årets program bliver rig mulighed for at mærke pulsen.

Festugen finder sted i dagene den 9.-17. august. Highlights fra programmet har i de sidste par uger været præsenteret i pressen og nu findes der et så godt som færdigt festugeprogram på www.randersfestuge.dk

Høj puls i bølgen blå
En af de helt store nyheder bliver 'Big Splash' på Randers Havn. Det bliver en actionfyldt finale i de sidste par dage af festugen. Et højt udspring og en mavesusende høj katapult-tur op i luften - for til sidst at lande i havnebassinet. Det er kort sagt hvad 'Big Splash' går ud på. Der vil i alt være fire forskellige måder, som du kan komme gratis i vandet på. Det bliver med garanti en oplevelse med høj puls, hvor du vil kunne mærke suset i maven. Det bliver gratis at prøve, og der kan også lånes våddragter til den pulserende oplevelse. I løbet af festugen vil det tilmed også være muligt at prøve den 150 menter lange svævebane, hvor du starter fra 15 meters højde og ender med at lande i Gudenåens ferske vand. Svævebanen var en kæmpe succes i 2018 og bliver nu gentaget med udvidet åbningstid, så endnu flere kan mærke pulsen under den forfriskende svævetur.

Sigurds puls gennem 40 år
Puls bliver der også på Randers EgnsTeater når en af Danmarks store entertainere, der har underholdt både voksne og børn gennem 40 år er klar med sit jubilæumsshow. Som det eneste sted i Danmark vil Sigurd Barrett fejre sit jubilæum i Randers.

"Puls er utrolig vigtigt i en sådan forestilling, uanset om det er pulsen for det allermest magiske eller den puls, som en lille pause kan skabe," lyder det fra entertaineren, der samler anekdoter, sange og virtuost klaverspil til en unik aften med Sigurd.

Sigurd Barrett har gennem årene afholdt 5000 koncerter i 17 lande og har solgt mere end 500.000 bøger. Publikum kommer i festugen en tur down memory lane med alt fra Leo Mathisen, over Hit med sangen, Sigurd Barrett nye højskolesang og de nyeste ørehængere fra hans teaterkoncert 'Danmarkshistorie', der bliver opført på Det Kgl. Teater i København her først på sommeren. På flere af numrene bliver Sigurd endda akkompagneret af de dygtige sangere fra Randers Egnsteater Kor. Billetter kan erhverves hos Randers EgnsTeater. Forestillingen 'En aften med Sigurd' spiller i dagene 13.-16. august.

Kunst: Pulsen af flag og Dannebrog
Nationalfølelse og risikoen for at blive provokeret, sådan kan pulsen formentlig bedst beskrives under et besøg på Randers Kunstmuseum i festugen. Udstillingen 'Flag' åbner lørdag den 10. august. Det er en unik udstilling, der viser hvordan flag er blevet brugt gennem årene i kunsten. Blandt de udstillede kunstværker er Sven Dalsgaards Dannebrogsværker, der skabte skandaler i Paris i 1967.

Musikkens puls
Foruden koncerter med Lars Lilholt, Nicklas Sahl og Hjalmer, der tidligere er blevet præsenteret i pressen som en del af årets program, kan festugegæsterne blandt meget andet glæde sig til et stærk program i Jazz- og Folkteltet. Fredag aften den 9. august optræder den legendariske klaverbokser Stan Urban. Han har gennem tiden optrådt med et hav af rock'n'roll'ens helt store legender. Stan spiller 50´rock med en energi, der rækker langt ind i det 21. århundrede.

Lørdag aften den 10. august er det den tidligere forsangerfor Big Fat Snake, Anders Blichfeldt, der underholder. Bandet valgte sidste år at stoppe efter næsten 30 år som et af Danmarks bedste liveorkester med et succesfuldt salg af deres udgivelser. Nu er Anders klar med sit nye soloshow 'Vejen Videre', der er første skridt på vej mod nye eventyr. Der bliver helt sikker grinet, sunget med, og fældet en lille tåre blandt publikum. Anders Blichfeldt spiller nogle af de store Big Fat Snake-hits, vi kommer til at høre om mødet med Elvis Presleys TCB-band, om venskab og svigt, om at være far til fire - og være gift i over 30 år, om stalkere, om livet på landevejen. Det bliver uden tvivl en aften med masser af nerve og puls.


© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Randers Festuge

En aften med Sigurd
En aften med Sigurd
Randers Festuge
Sigurd Barrett gav et brag af en 40-års Jubilæumskoncert den 13. august for indbudte gæster, og Randers EgnsTeater Kor sang med på flere af numrene.
Energisk korleder er Årets Randersborger
Energisk korleder er Årets Randersborger
Randers Festuge
Samtidig med åbningen af Randers Festuge 2019 kårede Randers Kommune traditionen tro Årets Randersborger.
Børnedag i Jazz & Folk Teltet søndag eftermiddag
Børnedag i Jazz & Folk Teltet søndag eftermiddag
Randers Festuge
Søndag eftermiddag er der en festlig eftermiddag for børn i Jazz & Folk Teltet i Dytmærsken fra kl. 12 og frem.
Gadelukninger i Randers Festuge
Gadelukninger i Randers Festuge
Randers Festuge
For at gøre plads til en festlig uge i Randers bliver der en række gadelukninger i perioden frem til den 18. august 2019. Få overblikket her.
Kunstnerfestival
Kunstnerfestival
Randers Festuge
Randers Kunsthus afholder kunstnerfestival lørdag den 10. aug. kl. 11-16.
Frivilligværket fejrer Randers Festuge
Frivilligværket fejrer Randers Festuge
Randers Festuge
Frivilligværket fortæller:
Folkemusik i Randers Festuge
Folkemusik i Randers Festuge
Randers Festuge
Også i år er Folkemusik i Randers med ved Randers Festuge og endda med hele tre aftener.
Kunstnerisk rejse – et indblik med udblik
Kunstnerisk rejse – et indblik med udblik
Randers Festuge
Nørhald Kunstforening begynder en ny sæson med et malerisk udblik. Birgit Randrup-Thomsens udstilling på Mellerup Fri- og Efterskole hedder ”Le Voyage” – rejsen.
Jazz & Folk Teltet 2019 i Randers Festuge
Jazz & Folk Teltet 2019 i Randers Festuge
Randers Festuge
Igen i år byder Jazz & Folk Teltet godt bakket op af Randers Musikfonds mange sponsorer og Randers Festuge samt masser af frivillige, på
Østre Kirkegård
Østre Kirkegård "sladrer" om Randers' byhistorie
Randers Festuge
Oprindeligt hed den "Dødsminde". I dag er kirkegården kendt af enhver randrusianer som Østre Kirkegård, købstadens ældste fungerende kirkegård.


Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev