Del på Facebook   Print siden

Randers FC-formandens sportslige beretning for 2019/20

Randers
Fredag 23. oktober 2020 kl. 10:00

Randers FC-formandens sportslige beretning for 2019/20
Foto: Randers FC


Af Kristian Fredslund, Randers FC

Formanden for Randers FC’s bestyrelse, Per Hastrup, aflagde torsdag aften sin beretning på den årlige generalforsamling.

Endnu et år er gået – et år fyldt af fodboldmæssige begivenheder, men også et år, der er og har været ramt af COVID-19’s indtog i verdenssamfundet.

Og lad os starte der. For det er svært at sige 2020 uden også at sige COVID-19 eller coronavirus i daglig tale. En verdensomspændende pandemi har ramt os, og det har fået konsekvenser for nærmest alle – også for Randers FC.

Ligaen lukkede ned i marts og alle blev sendt hjem på nær tre personer i administrationen. De to direktører og en kommunikationsmedarbejder holdt fanen højt. Selv spillere og trænere blev sendt hjem. Spillerne kom dog hurtigere tilbage og genstartede turneringen i maj måned – dog med tilskuerbegrænsninger, der hedder max. 500 personer incl. TV-folk, ansatte, spillere, trænere, kampafviklingsfolk.

Selvom det er og har været en svær tid, har alle omkring klubben støttet op og det er værdsat. Fans har købt støttefigurer, som har stået på stadion, da der var mennesketomt – og så har sponsorer vist stor støtte ved at forlænge deres sponsoraftaler.

Lad os forlade den del for en stund og i stedet tale fodbold og andre beslægtede forretningsområder.

Sæsonen 2019/20 var en lige-ved-og-næste-sæson, for vi var (igen kan man fristes til at sige) ret tæt på at komme med i Top 6. Endnu engang må vi konstatere, at det ikke lykkedes. Vi kunne selv have afgjort det, men med tre nederlag i de sidste tre runder af grundspillet, gjorde vi det umuligt for os selv.

Med vores sportslige budget og tre nedrykningspladser, var vores klare fokus at overleve i 3F Superligaen og den position kom aldrig i fare.

Af højdepunkter i sæsonen må især hjemmekampen mod AGF fremhæves. Her lykkedes vi en oktoberdag at få de røde lygter til at blinke. Der var ikke flere billetter at sælge, og de mange mennesker skabte en forrygende kulisse med vores flotte stadion som scene. At det så også lykkedes at hive en flot 2-0-sejr i land gjorde det bare til en meget smukkere dag, hvor Randers kunne juble over (endnu) en sejr over storebror fra Århus.

I pokalturneringen tabte vi i kvartfinalen til SønderjyskE, der endte med at vinde pokalen med en finalesejr over AaB.

Alt i alt en godkendt sæson. Og når man kigger på statistikkerne, var vi et af de mest scorende hold i rækken, og var det hold, der skabte flest chancer set over sæsonen. Især på hjemmebane var der masser af chancer, mål og sejr – og vi synes, at vi har set et fodboldmæssigt udtryk, der har udviklet sig til at være mere underholdende samtidig med, at vi ikke er gået på kompromis med at skabe gode resultater. Det er noget, vi fortsat vil se fremadrettet og noget, der gerne skulle være med til, at der kommer flere tilskuere på stadion – når altså sundhedssituationen i landet igen tillader det.

På transfersiden har der som vanligt været udskiftning. Sådan er det jo i den her branche.

En af vores egne (troede vi) Nicolai Poulsen tog til AGF i sommeren 2019, mens vi solgte Jonas Bager til belgisk fodbold. Ind kom spillere som Alhaji Kamara, Simon Piesinger, Vito Hammershøy-Mistrati og Tosin Kehinde. Spillere der alle fik en stor rolle i sæsonen og fik spillet en masse minutter og bidraget godt til holdets resultater. Efterfølgende har vi også købt Tosin Kehinde fri af sin kontrakt med en portugisisk klub, da vi ser et stort potentiale i ham – både ift. at præstere på banen, men også som et salgsemne på sigt.

Salgsmæssigt fik vi i vinterens transfervindue sendt vores store offensive profil Saba Lobjanidze til tyrkisk fodbold. Prisen var rimelig uden på nogen måde at være prangende. Man skal selvfølgelig også tage med i ligningen, at han havde kontraktudløb blot seks måneder senere. Også et vindue, hvor vi fik sagt farvel til Kevin Conboy – men goddag til Jesper Lauridsen og Mathias Greve.

Inden da havde vi også fået lavet et par vigtige forlængelser. Cheftræner Thomas Thomasberg forlængede sin kontrakt, og det samme gjorde midtbanegeneralen André Rømer, der virkelig har udviklet sig til en profil på Randers FC-mandskabet.

Derudover har vi i løbet af sæsonen også kunnet meddele, at vi har forlænget kontrakterne med Lauenborg, Graves, Marxen, Björn Kopplin, Jonas Dakir og Emil Riis.

Sidstnævnte forlængelse blev en meget vigtigt en af slagsen, da det blev medvirkende til, at vi kunne lave et stort salg. Et salg af en spiller, som mange bandede og svovlede over et år forinden, men som klubben og trænerteamet hele tiden har troet på. Det gav altså udbytte, da Emil Riis blev solgt til engelske Preston North End. Et fantastisk salg af en dygtig ung spiller og som vi ønsker alt det bedste fremadrettet. Både fordi vi ønsker ham al godt, men også fordi der er en fin videresalgsklausul i aftalen…

Sommeren bød også på et farvel til et klubikon, da kontrakten med 38-årige Johnny Thomsen ikke blev forlænget. Vi vil gerne benytte lejligheden her til at takke en stor spiller i klubben. En spiller, som altid har givet sig fuldt ud og som man altid har kunnet regne med.

I den anden ende af aldersspektret fik vi før sidste sæson tre ungdomsspillere op i Tobias Klysner, Oliver Bundgaard og Kasper Høgh. Alle har fået minutter og udvikler sig godt. Det blev også til debut til Filip Bundgaard, der blev skiftet ind i udekampen mod Hobro i foråret i en alder af blot 16 år og 2 dage – som den næstyngste i Superligaen nogensinde. Han blev desuden indskiftet på samme tid som storebror. Et stort øjeblik for brødreparret Bundgaard fra Hornbæk.

Filip er en af profilerne på vores talentfulde U17-ligamandskab og er vel et af de største talenter, vi har set i Randers FC i klubbens levetid. Derfor har vi også valgt at skrive kontrakt med ham og et andet stort U17-talent Mads Enggård, der fra sommer af bliver en del af 3F Superliga-truppen. To talenter, som vi glæder os til at se meget mere til!

Talentarbejdet i klubben går i det hele taget godt.

Vi fik flotte 3,5 stjerner i DBU’s licenssystem for klubbens talentudvikling. Vi gik dermed en halv stjerne op i forhold til året inden, hvilket vigtigst af alt betyder, at vi fortsat kan tilbyde ungdomsfodbold på højeste plan i Danmark i DBU’s U15, U17 og U19-liga.

De to føromtalte U17-ligaspillere Filip Bundgaard og Mads Enggård er begge en del af det danske U17-landshold. Derudover har vi Oliver Bjerrum Jensen på U19-landsholdet og havde også Emil Riis på U21-landsholdet.

Vi arbejder systematisk meget stærkere end tidligere. Der er en rød tråd igennem vores sportslige setup. Transitionstræneren en vigtig del af dette arbejde og derfor er vi glade for, at vi fik en gammel kending ind i Ralf Pedersen, der afløste Morten Eskesen. Ralf kender I nok alle fra banen for efterhånden nogle år siden, men han er også blevet en vigtig del i vores talentsetup og især i transitionen for de unge, som står på spring til vores 3F Superliga-hold. Derudover er de endnu yngre spillere i gode hænder hos børnetræner og Topcenter-leder Claus Stenum Jensen, som helt fortjent fik ’Talentudviklingsprisen’ ved den årlige sportsfest i Randers.

Uden for banen havde vi i efteråret 2019 rigtigt meget fokus på at blive synlige i lokalsamfundet og lave oplevelser for især de yngste.

Vi vil gerne endnu tættere på vores fans, men COVID-19-tiden umuliggør det desværre i øjeblikket, så vi ikke kan sende vores spillere ud til arrangementer. Det håber vi snart, at vi kan igen – men hvornår tør vi ikke spå om.

Vores JobAkademi kører stadig rigtigt godt og har gang i en masse spændende projekter. Her har vi et godt samarbejde med Jobcenter Randers og andre vigtige aktører. Vi løser vigtige opgaver ved at skaffe folk i arbejde eller i uddannelse, og vi er for at sige det ydmygt – ret så gode til det.

Vores flotte lokaler bliver også drevet godt af Randers FC Konference, der dog som så mange andre også er udfordret af pandemien. Mange møder og arrangementer er blevet aflyst, men det er ved at se lysere ud – også selvom det ikke bliver til julefrokost-bestillinger i år.

Jeg har tidligere nævnt vores sponsorer, men de skal lige have lidt flere linjer med på vejen. For det er imponerende, hvordan der bliver bakket op om Randers FC. Tidligere på sæsonen kunne vi også offentliggøre, at Sparekassen Kronjylland og Verdo har forlænget deres hovedsponsorater. Det er noget, der varmer i en svær tid. En stor ros skal der lyde til vores salgsafdeling, der med åbenhed og imødekommenhed er dygtige til at forlænge, opgradere og sågar få nye sponsorer ind.

Vi går en spændende tid i møde. Vi har spillemæssigt haft en rimelig start, men har ikke fået de point, som vi føler os berettiget til i denne 3F Superliga-sæson. Vi er dog fulde af fortrøstning for sæsonen, da vi synes, at holdet virker solidt og klædt på til opgaven i 3F Superligaen og pokalturneringen. Vi vil gerne i Top 6 – det skal være et pejlemærke, men realistisk er det ikke, hvis vi kigger på vores sportslige budget i forhold til vores elleve konkurrenters. Kigger vi udelukkende på økonomien, så er målsætningen at ende i det store midterfelt og dermed undgå nedrykning. Vi skal dog være ambitiøse og håber på, at det måske er vores tur til at snige os med i Top 6 og spille nogle lidt sjovere kampe i foråret.

Det skal vores to nyindkøb være med til. Vi har hentet den australske kantspiller Nikola Mileusnic fra Australien. En spiller med stor fart og pågåenhed. Der bliver en stor trussel for vores modstandere. Derudover har vi lejet angriberen Bassala Sambou fra hollandske Fortuna Sittard. ”Bass”, som han kaldes, er skolet i store engelske klubber som Coventry og Everton og er en angriber, vi forventer os meget af. Derfor har vi også sikret os en fornuftig frikøbsklausul i aftalen.

Truppen er lidt smallere, end den plejer. Vi føler dog, at den har høj kvalitet, og vi samtidig har en række dygtige, unge spillere på vej. Dem skal vi også turde bruge. Det er en del af vores strategi og en nødvendighed, hvis vi skal udvikle os som klub. Det er de unge spillere, der er den helt store handelsvare i fodboldverdenen nu. Vi føler os dog godt rustede til fremtiden og ser frem til en spændende sæson.

Også i år skal der lyde stor ros til flere

Selvom vi godt kunne bruge nogle flere tilskuere på lægterne – når det bliver muligt – skal der lyde en tak til de tilskuere, der trofast møder op. Og en tak til moder- og samarbejdsklubberne, der også gør en indsats for at få deres medlemmer til at følge vore kampe samt bidrage til fødekæden i talentafdelingen.

Igen i år har vore sponsorer bakket flot op omkring vores forretning og hver og en skal have en kæmpe tak for den fortsatte støtte. Uden sponsorindtægter, ingen Randers FC.

Tak for godt og konstruktivt samarbejde med bestyrelseskollegerne i fodboldselskabet Randers FC og Randers FC Holding.

Tidligere i dag blev der afholdt generalforsamling i Randers FC, hvor der blev valgt fire nye bestyrelsesmedlemmer. Moderklubben Dronningborg udpegede Søren Hornemann, som afløser Poul ”Joe” Kristensen fra Hornbæk SF. Derudover blev Søren Mark Andersen, Jesper Aggerholm og Jacob Søholm valgt. De erstatter Erik Busk, Jens Petri og Steen Frandsen. Der skal lyde en kæmpe tak til de fire fratrædende bestyrelsesmedlemmer for godt og veludført arbejde gennem hele deres respektive bestyrelsesperiode.

Og for begge bestyrelsers vedkommende kan jeg roligt fastslå, at vi har haft et godt og udviklende samarbejde med klubbens direktion, Henrik Jørgensen og Søren Pedersen, hvilket I begge skal have stor tak for.

Der skal også lyde en tak til hele den sportslige sektor, som har gjort det over forventning, hvilket også omfatter de frivillige, der gør et kæmpe arbejde for at få hjulene til køre rundt. Uden deres arbejdsindsats var det ikke muligt at drive en klub som Randers FC.

Der skal også lyde en stor tak til klubbens administrative personale, herunder personalet i jobakademiet og konferencen, der alle som en knokler ihærdigt for at få den daglige drift til at forløbe så gnidningsfrit som muligt.

Den sidste tak skal lyde til går til jer ”aktionærer” for jeres fortsatte opbakning til Randers FC. I har ligesom alle andre i og omkring klubben store ambitioner og forventninger til os. Og jeg garanterer jer for, at vi alle gør vores bedste for at indfri dem.

Med disse ord indstiller jeg den sportslige beretning til generalforsamlingens behandling.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Randers

Ildsjæl modtager pris og hæder
Ildsjæl modtager pris og hæder
Randers
Mandagens strømpris
Mandagens strømpris
Randers
Lyt til moseligets hemmeligheder i nyt podcastafsnit
Lyt til moseligets hemmeligheder i nyt podcastafsnit
Randers
Randers Cykleklub af 1910 afholder Principia Løb
Randers Cykleklub af 1910 afholder Principia Løb
Randers
Advarsel fra danske beredskaber: Pas på brandfaren i pinsen
Advarsel fra danske beredskaber: Pas på brandfaren i pinsen
Randers
Skal du ud og skyde Bambi? - så husk at få fornyet dit jagttegn, opfordrer Politiet
Skal du ud og skyde Bambi? - så husk at få fornyet dit jagttegn, opfordrer Politiet
Randers
Frygt ej: Disse dagligvarebutikker har åbent i pinsedagene
Frygt ej: Disse dagligvarebutikker har åbent i pinsedagene
Randers
Prøver fra haver i Ølst kan nu gå i gang
Prøver fra haver i Ølst kan nu gå i gang
Randers
Elever tester ny undervisning: Cykelvenner i Randers
Elever tester ny undervisning: Cykelvenner i Randers
Randers
Randrusianer med til at nedbryde fordomme om hiv med ny kunstudstilling
Randrusianer med til at nedbryde fordomme om hiv med ny kunstudstilling
Randers
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder