Arkitekturpolitikken skal hjælpe med at skabe en dialog mellem bygherrer, investorer og kommunen for at sikre, at kommende projekter passer godt ind i helheden, styrker stedets positive egenskaber og forbedrer livskvaliteten for borgerne.
Den nye politik er udarbejdet i samarbejde med en række interessenter, herunder fagprofessionelle og byrådet selv. Målet er at skabe et solidt fundament for fremtidige projekter, som både kan inkludere bygninger, veje, byrum, landskaber og bydele. Politikken fungerer som et dialogværktøj, der beskriver de overvejelser og krav, som projekter skal leve op til for at kunne bidrage positivt til kommunens udvikling.
Politikken vil være struktureret omkring tre hovedtemaer: “Forstå helheden”, “Styrk stedet” og “Skab livskvalitet”. Dette betyder, at et godt projekt skal være velintegreret i sin kontekst, fremhæve stedets unikke kvaliteter og forbedre det lokale miljø.
Høringen forventes at blive igangsat snart, og alle borgere vil få mulighed for at afgive høringssvar og komme med input. Når høringen er afsluttet, og de indkomne kommentarer er blevet gennemgået, vil den endelige version af politikken blive vedtaget af byrådet. Herefter vil den nye arkitekturpolitik blive anvendt af forvaltningen i arbejdet med at gennemføre og godkende nye projekter i kommunen.
Kilde: Randers Kommune