Del på Facebook   Print siden

Randers Bike Week over 4 etaper

Sport
Onsdag 12. august 2020 kl. 08:16

Randers Bike Week over 4 etaper
Foto: licenscykling.dkRanders Bike Week over 4 etaper kørt på hårde ruter omkring Randers fra 6. til 9. august blev for alvor sæsonstarten på de danske landeveje, og løbet blev en stor succes med over 700 deltagere, solskin og en hel masse glade cykelryttere fra flere nationer.

Løbet blev kørt på COVID-19s præmisser, og de forskellige felter var fordelt ud over hele dagen, så løbet ikke på noget tidspunkt kom over forsamlingsloftet.

Arrangøren havde forventet, at forsamlingsloftet blev hævet til 200 personer fra lørdag den 8. august, og alle tidsplaner var tilrettelagt derefter. Sådan blev det ikke, og der måtte handles hurtigt, hvilket betød, at løbets to største felter, A-klassen og U19-klassen blev delt i to ud fra placeringerne på 1. etapes enkeltstart, alle ryttere med lige placeringer kom i det ene felt, og ryttere med u-lige placeringer kom i det andet felt.

Løbet fik dermed 2 vindere i A og U19 klasserne, men både elite og U19 rytterne tog det med højt humør, og var friske på at køre cykelløb på en alternative måde.

I Elite klassen gik sejren i begge felter til det stærke norske hold, Uno-X Pro Cycling Team, hvor Erlend Blikra og Syver Værsted kunne indtage podiets øverste plads i de to A-klasser.
I kvinde elite klassen viste landsholdsrytter Birgitte Krogsgaard Andersen fra Aarhus meget stærk kørsel, og vandt både det samlede klassement samt bakkekonkurrencen.

I U19 klassen var der lokalt islæt, idet RC1910's rytter, Mads-Emil Dupont Hougaard, der til dagligt kører på det stærke U19 team, Team Mascot WorkWear. Mads-Emil kørte rigtig stærkt på den afsluttende kongeetape på en meget hård og kuperet rute ved Fussingø, hvor han hele etapen sad med i udbrud, og sluttede på den 6. plads på 4. etape, og som nr. 15 sammenlagt. Samtidig blev han nr. 4 i den samlede bakkekonkurrence.

Randers Cykleklub af 1910's ryttere gjorde det også rigtig godt i varmen.

I B-klassen var begge RC1910 deltagere ramt af defekt/styrt på en enkelt etape, men de kørte sig op igen. Bedste etapeplacering fik Martin Asvig, som nr. 8 på 2. etape, og samlet blev det til placeringer som hhv. nr. 18 og 22 for Morten Holt og Martin Asvig.

I C-klassen deltog Frederik de la Cour, og han kørt et super flot løb, hvor han med meget stærk kørsel på kongeetapen, hvor han blev nr. 10, endte med en sammenlagt 9. plads.

I C-klassen deltog også 3 af de bedste danske dameryttere i henhold til aftale med landstræneren, bedst gik det for den regerende danske mester og tidligere verdensmester Amalie Didriksen, der vandt 3. etape ved at spurtbesejre de to herre C-ryttere, som hun var kommet i udbrud med, og samlet sluttede Amalie på en 5. plads.

I Master H-40 klassen viste RC'erne Michael Jensen og Brian Christensen, at formen er på plads efter Corona løbspausen. Michael blev nr. 6 på den hårde sidste etape, og det gav ham en samlet placering som nr. 9.
Klubkammeraten Brian Christensen blev fornemt nr. 4 på både 3. og 4. etape, og sluttede samlet på en 11. plads. I bakke konkurrencen blev Brian samlet nr. 5.

Hos de lidt ældre veteran ryttere i hhv. Master H50 og H60 gjorde Jesper Christiansen (H50) og Ejnar Mogensen (H60) det rigtig godt. Jesper hentede 3 etapeplaceringer i top 10 i H50, og sluttede på en 6. plads.
Ejnar Mogensen blev nr. 2 på enkeltstarten i H60, og på de efterfølgende etaper blev han nr. 4, 5 og 7. Det rakte til en samlet 6. plads.

I U17 sneg Christopher Johansson lige nøjagtig ind på en samlet placering i top 20, idet han blev nr. 19.

Hos børnerytterne viste Frederik Dupont Hougaard virkelig flot og stærk kørsel i U15, Frederik kørte sig på podiet på 2. etape, hvor han blev nr. 3, og med øvrige etapeplaceringer som nr. 4, 5 og 12, blev det sammenlagt til en placering lige udenfor podiet som nr. 4, kun sølle 8 sekunder fra en samlet 3. plads.

Frederik kørte under RBW på et mix hold med ryttere fra andre klubber, Team Euro-Vent, og teamet sluttede som samlet vinder af holdkonkurrencen, også på bakkerne viste Frederik stor styrke, og han sluttede her som nr. 5 i bakkekonkurrencen.

Hos de helt yngste i U11 blev Felix Würtz Ingvardsen nr. 10 sammenlagt, og også han var med på det vindende mix hold i holdkonkurrencen, hvor Team Jysk United Cycling vand.

Løbet fik stor ros fra deltagerne, og også stor bevågenhed udefra bl.a. kiggede TV2 Sporten forbi løbet på 3. etape. Danmarks Cykle Union var også flot repræsenteret under Randers Bike Week, hvor både formand, Henrik Jess Jensen og direktør Martin Elleberg Petersen kiggede forbi løbet.
Ligeledes var landstrænerne Anders Lund (elite/U23), Michael Berling (junior) og Tayeb Braikia (kvinder) forbi løbet og iagttage rytterne på flere etaper. De skal om kort tid udtage de danske hold til EM i landevejscykling.


© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Sport

Stor medieinteresse for Fodboldlinjen Randers.
Stor medieinteresse for Fodboldlinjen Randers.
Sport
TeamGym konkurrencer i Arena Randers udskydes/aflyses
TeamGym konkurrencer i Arena Randers udskydes/aflyses
Sport
Randers FC-formandens sportslige beretning for 2019/20
Randers FC-formandens sportslige beretning for 2019/20
Sport
RC 1910 kørte de sidste løb i jysk-fynske
RC 1910 kørte de sidste løb i jysk-fynske
Sport
Fortsat skaksucces
Fortsat skaksucces
Sport
RC 1910 på landevejene omkring Tønder og Sønderborg
RC 1910 på landevejene omkring Tønder og Sønderborg
Sport
Landevejsrytterne fra Randers deltog i Jysk-Fynske mesterskaber
Landevejsrytterne fra Randers deltog i Jysk-Fynske mesterskaber
Sport
Flotte placeringer til RBK
Flotte placeringer til RBK
Sport
Landevejsløb på en meget kuperet rute
Landevejsløb på en meget kuperet rute
Sport
RBK ungdom deltog i flere stævner
RBK ungdom deltog i flere stævner
Sport
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder