Vivaldi, Wayne og Westergaard

Randers
Onsdag 23. september 2020 kl. 17:00

Vivaldi, Wayne og Westergaard


Der står to virtuose professorer fra Det Jyske Musikkonservatorium på scenen, når Randers Kammerorkester lørdag den 3. oktober 2020 kl. 16.00 spiller to af Antonio Vivaldis Dobbeltkoncerter for orgel, violin og strygeorkester i Værkets Koncertsal. Som soloviolinist optræder den kinesiske Mo Yi, og ved orglet sidder Ulrik Spang-Hanssen. På programmet står også Svend Westergaards Blæserkvintet nr. 2 og Wayne Siegels Polyphonic Music for blæserkvintet.

To dobbeltkoncerter af Vivaldi
Som en flammekaster, der sprudler af ild og lys, er dobbeltkoncerterne af Vivaldi fulde af liv og overskud i et glitrende og veloplagt sammenspil mellem soloinstrumenterne og orkestret under ledelse af David Riddell. Samtidig indeholder dobbeltkoncerterne to smukke langsomme satser, der har en næsten meditativ karakter fuld af ro, harmoni og balance.

Soloviolinist Mo Yi
Den ene af de to solister i Vivaldis dobbeltkoncerter er violinisten Mo Yi, der er ansat som professor ved Det Jyske Musikkonservatorium samtidig med, at hun er tilknyttet Randers Kammerorkester som gæstekoncertmester. Som pædagog har hun desuden været professor ved Universität der Künste i Berlin, hvor hun har undervist i violin og kammermusik og givet en lang række mesterkurser. Mo Yi har en omfattende koncertvirksomhed som kammermusiker og solist i Europa, Ukraine, Rusland og Kina.

Ulrik Spang-Hanssen
Som solist er organisten Ulrik Spang-Hanssen en gammel bekendt af Randers Kammerorkester, hvilket bl.a. er dokumenteret i to cd-udgivelser af Händels orgelkoncerter. Spang-Hanssen formår som musiker at omsætte en dyb historisk forståelse af musikken til et levende og vibrerende musikalsk udsagn, hvor rytmisk intensitet og swing er nøgleordene. Det er ingen tilfældighed, at Ulrik Spang-Hanssen også er kendt som en stilsikker jazzmusiker.

Polyphonic Music
Wayne Siegel var fra 2004 til 2005 ansat som huskomponist hos Randers Kammerorkester. Han er født i Los Angeles i 1953, og studerede i begyndelsen af 70-erne komposition og filosofi ved University of California i Santa Barbara. I 1974 besluttede han sig for at fortsætte sine studier hos Per Nørgaard på Musikkonservatoriet i Aarhus og valgte derefter at blive boende i Østjylland. Her har han bl.a. været leder af "The Danish Institute of Electroacoustic Music" og komponerede i 1983 Polyphonic Music for blæserkvintet.

Det nordiske sinds univers
Selv om Svend Westergaard komponerede sin anden Blæserkvintet i 1949 i en tid, hvor musiklivet var stærkt på vej mod eksperimenter og modernisme, havde Westergaard rødder tilbage i traditionen før ham. Som komponist fortsatte Svend Westergaard således en linje i det såkaldte "nordisk sinds univers" fra Jean Sibelius til Carl Nielsen.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.