'Vil du ha' en pose hestegødning'

Lørdag 18. april 2015 kl. 14:45

'Vil du ha' en pose hestegødning'
Kirsten Høgholm fra Randers Havekreds giver gode haveråd. Foto: RANDERSiDAG


'Vil du ha' en pose hestegødning'
Jytte Hummel var på Østervold for at finde blomster til altankassen. Foto: RANDERSiDAG
Der var plantemarked i dag lørdag. Det blev holdt på Østervold, som egner sig fortrinligt også til den slags. En god havestart for havefolket.

40 sælgere havde slået rod på volden, hvor de både solgte og købte. Som sælger kan man også fristes til at tage noget med hjem.

RANDERSiDAG cirklede lidt rundt, og en frisk ung pige stak en pose frem:

"Vil du ikke have en lille gratis pose hestegødning," spurgte hun.

Øh, nej tak. Vor mand på volden var ikke sikker på, at det ville falde i fruens smag med den ægte vare i stueplanternes potter og krukker. Men tilbuddet var blot et af flere på markedet. Super.

På plantemarkedet kunne man få alt fra gode råd om dyrkning, om pleje af græsplænen eller hækken, ja, svigermor får nu et par surbærsbuske sagde en, men de fleste gik seriøst til værks, og mange rødder og knolde skiftede hænder i dag.

Fru Jytte Hummel nød det dejlige vejr, og havde fået sig et par skønne planter til altankassen.

Randers Havekreds havde sin infostander midt på pladsen, og her gav formand Inger Marie Secher, Kirsten Høgholm m.fl. gode råd, mens lykkens gudinde i skikkelse af Julie Bay Østergaard drejede tombolaen og solgte lodder.

Og hvordan kommer man så ind til sådan et arrangement, vil Randers spørge med korslagte arme? Ja, det er gratis, og i Burchesgade kunne netavisen konstatere, at der var flere ledige p-pladser, så helt umuligt skulle det ikke være. Der har helt sikkert været mange pladser i p-huset og flere steder.

Et underholdende marked med flinke randrusianere og oplandsfolk. Mere af den slags på Østervold, tak. Godt gået, den slags er med til at sætte kolorit på midtbyen og ikke mindst den ellers flotte Østervold, som trænger til noget liv.

Af RANDERSiDAG

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook.


© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.