Video fældede gaderøver

112
Torsdag 27. februar 2020 kl. 16:00

Video fældede gaderøver


En nøje gennemgang af flere overvågningsvideoer var en af hovedårsagerne til, at Østjyllands Politi i maj sidste år kunne anholde en 34-årig mand og sigte ham for flere grove gaderøverier i Aarhus.

I retten tirsdag blev han ud over røverierne dømt for flere andre forhold og modtog en dom på ubetinget fængsel i to år og fire måneder.

Omkring kl. 2.00 natten til den 17. maj var en 31-årig mand på vej hjem, da han på vej ind i sin opgang på Frederiks Allé blev passet op af den 34-årige, der havde fulgt efter ham og nu truede ham med en kniv. Den 31-årig afleverede bl.a. sin mobil og sit dankort med pinkode til den 34-årige, der kort efter hævede 2000 kroner på kortet.

Natten efter omkring samme tidspunkt og samme sted, gik det ud over en 27-årig mand, som var på vej hjem fra byen. Mens han gik på Frederiks Allé kom den 34-årige gående bagfra og lagde en kniv på halsen af ham. Han truede ham til at hæve 2000 kroner i en nærliggende hæveautomat. Senere tidligt om morgenen truede den 34-årige en 28-årig kvinde, som han også fik til at hæve 2000 kroner i samme hæveautomat.

Søgte på tatovering
Østjyllands Politi kædede hurtigt røverierne sammen og samlede overvågningsvideo ved hæveautomaten. Den 34-åriges ansigt var ikke så tydeligt, men han havde blandt andet en særlig tatovering og nogle hvide sko, og ved at søge på signalementet i politiets systemer, lykkedes det efterforskerne at finde frem til den 34-åriges navn.

Dét navn poppede pludseligt op, da den 34-årige blev tilbageholdt af nogle vagter i forbindelse med et butikstyveri i et supermarked på Frederiks Allé. Da han blev anholdt og visiteret, fandt betjentene et dankort, der stammede fra et af gaderøverierne.

I retten blev den 34-årige dømt for en række andre forhold, blandt andet tyverier, trusler mod politimænd og i en sag om afpresning, hvor han truede en bekendt til at betale en narkogæld.

Tilfreds anklager
Senioranklager Jakob Beyer er tilfreds med dommen.

”På grund af politiets grundige efterforskning kunne den 34-årige kædes sammen med en række forskellige kriminelle forhold, og særligt gaderøverierne er særdeles grove. Derfor er jeg tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at det skulle give en længere ubetinget fængselsstraf, ” siger anklageren.

Den 34-årige erkendte nogle af forholdene og modtog dommen.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.