Vi svigter også vores skolebørn

Fredag 20. oktober 2017 kl. 07:28

Vi svigter også vores skolebørn
Mogens Nyholm, Aalborggade 20, Randers SV - borgmesterkandidat, Radikale Venstre Randers.
LÆSERBREV Af Mogens Nyholm, Aalborggade 20, Randers SV - borgmesterkandidat, Radikale Venstre Randers.

Rektor på Aarhus Universitet, Brian Bach Nielsen, udtaler, at det er den forkerte vej at gå, når VLAK-regeringen vil spare 2 procent årligt på de længerevarende uddannelser. Det forringer nemlig kvaliteten og er i modsætning til regeringens udmelding om, at Danmark skal være et videnssamfund.

Jeg er fuldstændig enig med professoren. Samme nedskæringsstrategi ses på ungdomsuddannelserne - produktionsskolerne er også ramt.

I de senere år har vi desværre set samme uheldige nedskæringstendens på folkeskoleområdet her i Randers kommune. Det forringer arbejdsbetingelserne for medarbejderne på skolerne, hvilket selvfølgelig også går ud over kvaliteten i vores lokale uddannelsessystem.

Den forringede kvalitet betyder, at skolebørnenes forældre i Randers kommune nu stemmer med fødderne, så at sige. Siden 2014 (året før den nye skolestrukturs komme) har mere end 500 børn forladt folkeskolen og er nu begyndt i privatskole regi.

Vores skolebørn skal have en skolegang med bedre kvalitet, og derfor skal skolerne gives pænt bedre økonomiske betingelser end dem, Venstre, DF og Socialdemokraterne har valgt at give dem i de senere år.

For Radikale Venstre handler det om, at uddannelse er vejen til bedre velfærd og velstand i Randers kommune. Derfor skal der nye boller på skole-suppen”.

* Læserbreve og anden debat er flyttet fra forsiden til 'Debat'. 'Debat' findes i menuen til venstre på forsiden af vor netavis. Undtagelsesvis vil læserbreve kunne findes på forsiden. Vi har truffet beslutningen ud fra, at al andet stof drukner i de politiske budskaber. Vi lægger fortsat læserbreve mv. ud på Facebook, og der kan fortsat kommenteres på både netavis og Facebook.

* Ved du, at når du skriver DEBAT i søgefeltet på forsiden af netavisen RANDERSiDAG.dk, så kan du læse 3000 læserbreve?

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.