Velfærdslisten vil have ryddet op i ventelister med børn

Fredag 31. august 2018 kl. 13:00

Velfærdslisten vil have ryddet op i ventelister med børn
Byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen (VL) Foto: Kurt Helge
Velfærdslisten er chokeret over, at der i Randers Kommune er børn og unge, der ikke får den hjælp, de har brug for, fordi kommunen - formentlig for at spare penge, som listen udtrykker det - har indført ventelister.

Derfor beder Velfærdslisten om svar på næste byrådsmøde om ventelister for udsatte børn og unge, der har brug for hjælp.

"Velfærdslisten har erfaret, at Randers Kommune opererer med ventelister på hjælp til udsatte børn og unge efter servicelovens § 52, stk. 3, nr. 3. Velfærdslisten har blandt andet erfaret, at et mindre barn, der giver udtryk for, at hun ønsker at begå selvmord, er blevet placeret på en venteliste og derfor ikke får den behandling, hun ifølge kommunens egen vurdering har brug for," skriver Velfærdslisten til borgmester Torben Hansen (S).

* Servicelovens § 52, stk. 3, nr. 3, slår fast, at en kommune har pligt til at iværksætte familiebehandling eller behandling af barnets problemer, når det er nødvendigt af hensyn til barnet.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.