Vejstrategi - et forenet Kronjylland ønskes

Debat
Torsdag 12. maj 2022 kl. 10:30

Vejstrategi - et forenet Kronjylland ønskes
Mogens Nyholm, Byrådsmedlem Radikale Venstre


Af Mogens Nyholm, Byrådsmedlem Radikale Venstre

Vejstrategi - et forenet Kronjylland ønskes

Vi må forene os trafikalt, Kronjylland! Klimabroen er vejen at gå.

Randers og omegn skal blive bedre og mere professionelle, hvis vi i fremtiden skal lykkedes med at få håndteret vores vigtigste trafikale udfordring med hensyn til det overordnede trafiknet. Ved overordnede trafiknet tænkes på de løsninger, hvor der kræves statslig involvering og finansiel støtte.

Vi i Randers og omegn har aldrig været gode til at gå i takt med hensyn til det overordnede trafiknet. Vi skyder med spredehagl, og det har vi reelt gjort siden årtusindeskiftet. Derfor er det sølle resultater vi opnår, ja reelt ingenting.

Nogle lokale interessenter taler tresporet motorvej fra Aarhus til Randers. Nogle taler om Klimabro. Nogle taler om Østbro, og sidste skud på stammen er et ønske om et nyt tilslutningsanlæg til E45 ved Fladbrovej – som i øvrigt kræver en ny fire sporet bro over Gudenåsdalen mm, og nærmest er dyrere end klimabroen.

Det er forståeligt, hvis folketingets medlemmer og trafikministeriets folk tænker: Hvad vil de gode folk i Randers og omegn egentlig?

Mange milliarder kroner er i spil ved nævnte fire anlægsprojekter. Mange flere end Randers kommune og vores borgere nogensinde vil få bevilliget af statslige vej-midler i de nærmeste årtier. Vi skal være glade, hvis bare det ene anlægsprojekt kommer i mål inden år 2030. Det er virkeligheden.

Summa summarum. Vi ansvarlige interessenter må forenes, og sammen finde PROJEKTET, som er vigtigst for Kronjylland lige nu. Spredehagls-strategien må ændres til Et-projekt-strategien!

Jeg spørger: Er Byen til vandet det vigtigste udviklingsprojekt hos os? Er vejnettet ved Randers Bro det sted i kommunen, hvor der hen over året er størst trafik-flow og trængsel? Ærlig talt. Der kan kun svares ja til begge spørgsmål.

Randers Byråds partier, lokalt valgte folketingspolitikere, erhvervslivets interesser, fagforeninger, lokalpresse m.fl. må her og nu forenes om Klimabroen, når det drejer sig om statslig medfinansiering. Det er vigtigt for vores fællesskabs virke, fremtidshorisont og fremtidsudsigt
© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.