Varmeaflæser stak af med kontanter

Østjyllandidag
Tirsdag 30. november 2021 kl. 19:00

Varmeaflæser stak af med kontanter

.
Oplyste han skulle aflæse varme – stak af med kontanter

Mandag kl. 09.10 ringede en mand på hos en 82-årig kvinde på Olaf Rudes Vej i Højbjerg. Manden spurgte kvinden, om det var hendes rollator, der stod nede på vejen, da han netop havde jaget nogle drenge væk, der havde stået og leget med den.

Manden ville gerne have kvinden til at gå med ned på gaden og se på rollatoren, hvilket hun indvilligede i. Kvinden kunne dog ikke umiddelbart se nogen skader på rollatoren, der i øvrigt stod låst fast. Manden tilbød hende dog at tage rollatoren med op i hendes lejlighed, så den ikke stod på gaden, men det afviste kvinden.

Herefter sagde manden, at han alligevel skulle op og tjekke varme i hendes lejlighed, hvilket undrede kvinden, da hun ikke havde hørt noget om dette. Hun gav dog manden lov til at gå med ind i lejligheden, men lod døren stå åben. På et tidspunkt bad manden hende gå ind i soveværelset og skrue på termostaten, mens han blev i stuen og tjekkede termostaten der.

Kort efter kom manden ind i soveværelse og sagde, at han lige skulle ned og hente sin makker for at få lidt hjælp, hvorefter han forsvandt ud af lejligheden og aldrig vendte retur. Senere på dagen opdagede den ældre kvinde, at der var stjålet en del kontanter fra en pung i stuen.

Østjyllands Politi har tidligere set denne fremgangsmåde, hvor en mand får adgang til ældre kvinders lejligheder under påskud af at skulle aflæse varme. Generelt opfordrer politiet til, at man beder om at se ID eller spørger ind til, hvilket firma vedkommende kommer fra, hvis man få besøg af en, der oplyser, at han skal aflæse varme, el eller andet.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.