Vækststrategi gav pote: Unimec A/S mangedobler overskud

Erhverv
Onsdag 6. april 2022 kl. 19:00

Vækststrategi gav pote: Unimec A/S mangedobler overskud
Automations- og ingeniørvirksomheden Unimec A/S har præsteret endnu et stærkt regnskab med en omsætningsstigning på 50 procent. Foto: PR.


Af Carina Kondrup

Vækststrategi gav pote: Unimec A/S mangedobler overskud

Tilgang i partnerkredsen og en ny vækststrategi med fokus på ressourcesikkerhed og nye kunder i medicinal- og pharmaindustrien sikrer stærkt regnskab for automationsvirksomheden Unimec A/S.

Langå-virksomheden Unimec A/S, der fremstiller højteknologiske specialmaskiner, har for andet år i træk præsenteret et stærkt og forbedret regnskab. Tallene for regnskabsåret 2020-2021 viser en stigning i omsætningen på 50 procent og et overskud på 1.882.000 kr. mod sidste års 248.000 kr. Hertil er medarbejderstaben udvidet fra 15 til 27 ansatte.

Succesfuld rekruttering

Sidste år udvidede automations- og ingeniørspecialisterne partnerkredsen med et nyt medlem, mens en ny og mere professionelt orienteret bestyrelse blev ansat. Udskiftningerne i ledelsen skete som led i en større forandringsproces, som blev sat i værk i 2020. Strategien er udarbejdet efter et ønske om styrke egne kompetencer og kapaciteterne inhouse og bedre at kunne imødekomme de mest krævende kundekrav inden for blandt andet automation-, service- og kvalitetsområdet. Hertil har det været et vigtigt mål at gå efter at kapre nye kunder i medicinal- og pharmaindustrien.

De nye tiltag har vist sig særdeles effektive og har kastet flere ny kunder af sig på de nye markeder. Succesen kan også ses i tilgangen af ansatte, som er tæt ved fordoblet på blot et år, hvor særligt konstruktions- og automationsafdelingerne har fået mange nye kræfter ind. Det vækker selvsagt glæde hos Lasse Taulborg Madsen, direktør og partner i Unimec.

– I slutningen af 2020 besluttede vi at implementere en ny langsigtet vækststrategi, og det gør os ekstra stolte, at vi har formået at foretage betydelige investeringer i nye medarbejdere, samtidigt med at vi har forbedret vores indtjening. Ud over at have øget vores mekanikressourcer har vi også investeret stort i el-delen og er dermed en stærkere partner for vores kunder, da vi nu har alle ressourcer inhouse.Unimec A/S har I perioden 2020-2021 næsten fordoblet medarbejderstaben fra 15 til 27 ansatte på et marked, der søger med lys og lygte efter kvalificeret arbejdskraft. Foto: PR.

Vil være strategiske partnere

For at kunne fortsætte fremgangen har Lasse Taulborg Madsen og de andre partnere, Henrik Lund Andersen og Martin Hundevad, valgt, at overskuddet investeres i to nye CNC-maskiner, en udvidelse af lageret samt oprettelse og drift af et nyt servicekoncept, der implementeres i løbet af efteråret.

Investeringerne skal gøre Unimec endnu mere attraktive overfor eksisterende såvel som nye kunder.

– Vi arbejder på at kunne tilbyde så komplette løsninger som muligt, så vi kan knytte os endnu tættere til vores kunder og blive deres foretrukne valg, hver gang. Ideelt set tager vi det endelige skridt fra at være leverandør til at være kundernes strategiske partnere inden for en kort årrække, siger Lasse Taulborg Madsen. Han tilføjer:

– Som strategisk partner kan vi bidrage med vores specialviden og erfaringer og kan være med til at se muligheder og løsninger i kundens projekt langt før i processen end tidligere. Vi er godt på vej, og det er vores fornemmelse, at vores investeringer anerkendes af vores kunder, og ordrebogen ved indgangen til 2022 er rigtig fin. Så vi forventer fortsat vækst.
En vækststrategi mod nye markeder og en ny bestyrelse har sikret automationsvirksomheden Unimec A/S en omsætningsstigning på 50 procent. Det viser seneste regnskab. Foto: PR.
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.