Unge dyster med video om demokrati

Onsdag 6. februar 2019 kl. 07:48

Unge dyster med video om demokrati
Hvad betyder demokratiet for dig? Lav en video på maks et minut, der viser, hvad demokrati er for dig. Så deltager du i konkurrencen om 3000 kroner.

Sådan lyder opfordringen fra byrådet. I år er det 100 år siden, at borgere i Randers fik retten til selv at vælge borgmester og byråd. I den anledning udskriver byrådet i dag en videokonkurrence, hvor alle unge kan deltage og give deres bud på, hvad det nære demokrati er for dem.

Konkurrencen er delt i to og henvender sig både til de ældste skoleelever og unge mellem 16-25 år.

Videoen skal være modtaget på demokrati@randers.dk senest den 15. marts kl. 15.

Alle unge kan deltage. Det eneste krav er, at videoen maksimum må være ét minut lang. Videoen kan være optaget på et videokamera eller med en smartphone. Det vigtigste er, at den er et eksempel på, hvordan det nære demokrati kan opleves, bruges eller hvad det kan og gør.

Awardshow på Thors Bakke
Videoerne vil blive vist frem til det store awardshow i Nordisk Film Biografer på Thors Bakke den 30. marts kl. 13.30. Her bliver vinderne af de to konkurrencer kåret.

Folkeskolens ældste klasser dyster om førstepræmien på 3000 kroner til klassekassen, mens 2. og 3. pladsen kan indkassere henholdsvis 2000 og 1000 kroner til klassekassen.

Vinderen af den individuelle konkurrence for unge mellem 16-25 år vinder også 3000 kroner.

Der er intet krav om, hvor mange man må gå sammen om at producere en video.

* Vinderne bliver udvalgt af en sammensat jury, som blandt andet består af Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune, Fatma Cetinkaya, som er 2. viceborgmester og Claus Omann Jensen, der er 1. viceborgmester.

* Læs også Læs mere om konkurrencens formelle krav og kriterier - klik her.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.