Ulstrup: en by i Randers og omegn

Kender du
Onsdag 18. november 2020 kl. 18:28

Ulstrup: en by i Randers og omegn
Foto: wikipedia


.
Ulstrup er en lille stationsby beliggende i Favrskov Kommune, der i alt har 2.000 indbyggere. Byen ligger 20 km. væk fra Randers og 28 km. væk fra Viborg, og selvom der er langt til den nærmeste storby, så har byen formået at få stablet et solidt lokalmiljø på benene.

Derudover ligger byen smukt placeret omkring flot natur med skovklædte bakker, idet byen ligger på en nordvendt skråning nede i Gudenådalen. Ulstrup Station er placeret centralt i byen og er et stop på jernbanestrækningen imellem Viborg og Langå, hvilket sikrer en nem og behagelig transport imellem byerne.

En landsby med masser af mulighed for en spændende hverdag
Uanset om du er enlig, ældre eller har en større børnefamilie, så vil du helt sikkert trives i denne hyggelige provinsby, der har flere spændende tilbud klar.

Skal du have passet de små poder, finder du Ulstrup Børnehus, der er en integreret vuggestue og børnehave. Desuden har byen sin egen lokale skole, Ulstrup Skole, der har 359 elever fra 0.-9. klasse. I et hyggeligt lokalmiljø som dette er der gode muligheder for at dine børn får langvarige venskaber, der rækker helt tilbage fra vuggestuen.

I byen finder du alt det nødvendige for at opretholde en god og praktisk hverdag. Fx har byen sit eget pizzeria, lægepraksis, plejecenter, en række mindre forretninger og virksomheder samt den lokale kirke Ulstrup Kirke. Af fritidsaktiviteter finder du bl.a. Ulstrup Marina og Ulstruphallen, hvor du har mulighed for at blive en del af et rigt foreningsliv og blive endnu bedre til en sport, du synes er sjov.

Er du historieinteresseret, må du helt sikkert aflægge et besøg ved Ulstrup Slot, der ligger lige ved stationen. Slottet er en klassisk herregård bygget under Christian 4.’s tid og huser i løbet af kalenderåret mange forskellige arrangementer, fx julemarkeder, koncerter og kunstudstillinger.
Et 650 ha parkanlæg hører til godset og er åbent for besøgende i forbindelse med arrangementer.

Sidst men ikke mindst huser byen to efterskoler; Gudenådalens Efterskole og Ulstrup Efterskole, der er en specialskole for børn med særlige udfordringer.

Flotte naturområder med unikt friluftsteater
Det unikke ved byen er den flotte natur, hvor Gudenåen er en helt central del af det. Gudenåen er Danmarks længste å og løber lige nord for byen, og der er derfor gode muligheder for at nyde flotte gåture ude i det fri.

Et stykke uden for byen finder du Busbjerg, der er en bakke på over 90 meter over havets overflade, som i dag er et flot og velbesøgt naturområde, hvor du godt kan finde dine vandresko frem fra gemmerne. I godt og skyfrit vejr kan du endda være heldig og se helt ud til Viborg og Randers - og nyde den flotte udsigt over Gudenåen. Bakken har desuden siden 1945 dannet rammen om Busbjerg Spillene, der er et friluftsteater.

Der er derfor mange gode grunde til at tage til Ulstrup, hvis du ønsker en sjov og spændende hverdag med et hyggeligt lokalmiljø og et godt naboskab.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.