Udenrigsministeren er imponeret af Prodan A/S

Tirsdag 22. september 2015 kl. 13:45

Udenrigsministeren er imponeret af Prodan A/S
Udenrigsminister Kristian Jensen, direktør Per Hastrup, MF Michael Aastrup Jensen og direktør Freddi Jensen. Foto: RANDERSiDAG.dk


Udenrigsministeren er imponeret af Prodan A/S
Udenrigsminister Kristian Jensen (V): Dybt imponeret over Prodan A/S og virksomhedens dygtige medarbejdere. Foto: RANDERSiDAG.dk
Mandag besøgte udenrigsminister Kristian Jensen (V) maskinfabrikken Prodan A/S i Randers.

"Prodan er en succeshistorie," sagde ministeren til RANDERSiDAG.dk.

"Når man kommer ind og ved selvsyn ser, hvor dygtige medarbejderne er, og hvor stor en kreativ udvikling virksomheden har, så bliver man dybt imponeret," sagde Kristian Jensen.

Formålet med udenrigsministerens besøg var at se, om der var forhold som bør ændres, for at lette eksporten til udlandet.

"Jeg har hele eksport- og handelsafdelingen i Udenrigsministeriet, så jeg er interesseret i at vide, hvad der kan gøres, for at det bliver nemmere for virksomhederne at eksportere," fortalte udenrigsministeren.

"Mange virksomheder tør ikke at give sig i kast med eksport, og derfor er det vigtigt og interessant for mig, at besøge virksomheder som Prodan, for at høre, hvilke problemer virksomhederne har," understregede Kristian Jensen.

"Konkret vil jeg lave et program for små virksomheder, som udenrigsministeriet og eksportrådet hjælper lige fra projektstart, og til den første ordre er i hus," sagde ministeren og fortsatte:

"Erfaringerne viser, at når virksomhederne er begyndt at eksportere, får vi udvidet markederne, og det betyder igen øget beskæftigelse," fortalte udenrigsminister Kristian Jensen.

Kristian Jensen anser alle ministre for at være vækst- og beskæftigelsesministre.

"Inklusive mig selv. Som udenrigsminister kan jeg jo gøre en del for både væksten og beskæftigelsen, hvis vi får åbnet flere eksportmarkeder," fastslår ministeren.

Uden for EU-området er de største problemer bureaukrati og finansiering, og også her vil udenrigsministeriet og eksportrådet gerne understøtte virksomhederne.

Udover udenrigsminister Kristian Jensen deltog også medlem af Folketinget og randrusianer Michael Aastrup Jensen (V) - Aastrup er Venstres udenrigsordfører.

Efter en frokost viste administrerende direktør Per Hastrup og fabriksdirektør Freddi Jensen rundt på virksomheden.

"Det er jo altid rart at tale med én fra det politiske liv. Både folketingsmedlemmer, men det er bestemt ikke ringere, fordi det er en minister. Udenrigsministeren varetager jo netop de handelsaftaler, som vi også er underkastet," siger Per Hastrup og Freddi Jensen samstemmende.

"Det er en god idé, at han kommer og hører om de udfordringer, som vi står med i dagligdagen," siger Per Hastrup.

"Det, som udenrigsministeren konkret kan gøre, er at udvide eksportmarkedet. Primært Japan og USA," mener Freddi Jensen, som fastslår, at der er masser af uopdyrkede markeder.

Prodan A/S er en maskinfabrik, som har rødder tilbage til 1962, og er derfor både erfaren og velrenommeret. Den laver halvfabrikata til mange sektorer, herunder energi- og forsvarssektoren. 85 procent af produktionen bliver eksporteret til primært europæiske lande.

Virksomheden har en stærk konkurrenceevne, og tilbyder kunderne en bred vifte af bearbejdningsprocesser og prioriterer at være en system- og totalleverandør inden for metal og plast. For at garantere disse kompetencer, og for at sikre, at produktionen kan holdes på dansk grund, blev der i 2006 lavet en fusion mellem Prodan A/S, Prodan Gears A/S, Giga Stål ApS, Værum Smede- og Maskinværksted ApS og FJ Teknik Aps.

Denne fusion dannede grundlag for Prodan A/S i sin nuværende form.

Virksomheden beskæftiger i alt 125 ansatte, som arbejder i tre holdskift.

Af RANDERSiDAG.dk

* Husk at gi' RANDERSiDAG.dk en 'synes godt om' på Facebook.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.