Udbetaling Danmark udsender årsbreve til 1,3 millioner pensionister

Danmarkidag
Torsdag 1. december 2022 kl. 07:00

Udbetaling Danmark udsender årsbreve til 1,3 millioner pensionister
Centerdirektør i Udbetaling Danmark, Lene Hougaard-Enevoldsen, der har ansvaret for udbetalingen af pension til 1,3 mio. pensionister i Danmark, fortæller, at man kan undgå ubehagelige overraskelser i sin økonomi, hvis man sikrer, at tallene på forskudsopgørelsen stemmer overens med tallene i årsbrevet.


Udbetaling Danmark udsender årsbreve til 1,3 millioner pensionister

I år kan der være en ekstra god grund til at kigge tallene igennem, når Udbetaling Danmark over de kommende uger sender årsbreve ud til alle landets folke-, førtids- og seniorpensionister.

Udbetaling Danmark sender i disse uger årsbreve ud til landets pensionister. Det fremgår af årsbrevet, hvad pensionisterne får udbetalt i pension i 2023. Derudover bliver man opfordret til at sikre sig, at den angivne indkomst i forskudsopgørelsen er korrekt, da den danner grundlag for beregningen i årsbrevet. Det er altid vigtigt at sørge for, at tallene passer. Men netop i år kan det være særlig vigtigt:

"I en tid med stigende energipriser og høj inflation er det en god ide at tjekke tallene på forskudsopgørelsen, så man sikrer, at man får det rigtige udbetalt. På den måde kan man selv være med til at undgå ubehagelige overraskelser i ens økonomi," fortæller centerdirektør i Udbetaling Danmark, Lene Hougaard-Enevoldsen, der har ansvaret for udbetalingen af pension til 1,3 mio. pensionister i Danmark.

Ægtefælles/samlevers arbejdsindkomst indgår ikke i beregningen af pensionen
Som noget nyt vil ægtefællen eller samleverens arbejdsindkomst fra 1. januar 2023 ikke længere indgå, når Udbetaling Danmark beregner pensionen. Folketinget har besluttet, at pensionister fra 1. januar 2023 modtager deres pension uafhængigt af, om deres ægtefælle eller samlever har en arbejdsindkomst. Størrelsen på pensionsudbetalingen er derfor ikke længere afhængig af, hvor meget ens ægtefælle eller samlever tjener, hvis der er tale om arbejdsindkomst, som fx løn, honorarer og indkomst fra selvstændig virksomhed (hvor ægtefælle/samlever er aktiv i driften).

I årsbrevet vil de nye regler fremgå af pensionsberegningen. Pensionister som har en ægtefælle eller samlever, vil derfor enten få udbetalt den samme eller en højere pension, hvis deres indkomster i øvrigt er uændrede. Der er ingen ændringer for enlige. Det er muligt at læse om de nye regler på borger.dk.

Fakta:
- Din pension er beregnet ud fra din og din evt. ægtefælles eller samlevers forskudsopgørelse for 2023 fra Skattestyrelsen. Du skal derfor sikre dig, at jeres forskudsopgørelser er rigtige.

- Hvis du eller din ægtefælle/samlever har ændringer til forskudsopgørelsen, som du ønsker, skal være gældende til beregning af din pension fra januar 2023, skal du og din ægtefælle rette den hos Skattestyrelsen senest 7. december i år. Du har altid mulighed for at ændre forskudsopgørelsen efter denne dato hos Skattestyrelsen.

- Du og din ægtefælle kan ændre forskudsopgørelsen på www.tastselv.skat.dk. Hvis I ændrer forskudsopgørelsen, får Udbetaling Danmark automatisk besked fra Skattestyrelsen og laver en ny beregning af din pension. Hvis din pension ændres, får du et brev, hvor du kan se den nye beregning.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.