Tour de Kids indtager Tronholmparken

Randers
Fredag 23. juli 2021 kl. 14:00

Tour de Kids indtager Tronholmparken

.
Spænd cykelhjelmen og sus afsted på cyklen ved Danmarks største cykelløb for børn.

Der skal trædes i pedalerne, når Danmarks største cykelløb for børn mellem 3 og 10 år "Tour De Kids" indtager Tronholmparken lørdag den 7. august.

Ruten vil være på en 1 km lang rundstrækning, der både er publikumsvenlig og sikkert skærmet af for trafikken. Der vil være forskellige distancer og starttider til børnene alt efter alder og performance, hvor ruten køres et vist antal omgange.

Dagen i Tronholmparken vil være fyldt med cyklesjov og aktiviteter for hele familien. Det koster 75 kr. pr. barn at deltage i cykelløbet. I prisen er inkluderet et startnummer, en goodiebag, smagsprøver og andre lækkerier,, et flot diplom og fri adgang til aktiviteter på pladsen. Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfondens arbejde med at forebygge børneulykker i Danmark.

Fokus på trafiksikkerhed og sunde værdier

Kids Tour er et cykelløb for børn i alderen 3-10 år og afholdes som en landsdækkende begivenhed, hvor en række byer skiftes til at være værtsby for løbet. Hovedtemaerne er glæde og trafiksikkerhed, hvor børnene er i fokus med cykling, leg og sjove aktiviteter på pladsen. På stævnepladsen vil børnene bl.a. have mulighed for at træne trafikkens regler i Trafiklegepladsen og lære førstehjælp i Børnenes Førstehjælpsskole.

"Med Kids Tour kommer børnene ud i flok og mærker glæden ved at motionere og være aktive sammen på en sjov måde. I Børneulykkesfonden ønsker vi, at flere børn benytter cyklen som transportmiddel, og vi håber, at cykelarrangementer som dette kan være med til at få flere børn til at opleve glæden ved at cykle," siger Henriette Madsen, der er generalsekretær hos Børneulykkesfonden.

Kids Tour arrangeres i samarbejde med Momentcph og Børneulykkesfonden. Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for bl.a. at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken.

Om Børneulykkesfonden

Ulykker er den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-18 år, og hver fjerde dødsfald i denne aldersgruppe skyldes en ulykke. Samtidig kommer 150.000 børn under 15 år hvert år på skadestuen som følge af en ulykke. Det svarer til et barn hver 3.-4. minut - hele døgnet.

Det gør Børneulykkesfonden noget ved. Vi arbejder for at forebygge børneulykker og skabe sikre rammer for danske børn uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse.
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.