TJEK MAILEN FRA DIN CHEF ELLER FORMAND EN EKSTRA GANG

Danmarkidag
Mandag 2. august 2021 kl. 08:00

TJEK MAILEN FRA DIN CHEF ELLER FORMAND EN EKSTRA GANG

.
Hvis du får en mail fra din forenings bestyrelsesformand eller din chef her i sommerferien, og han eller hun beder dig om at overføre penge, så tjek lige mailen en ekstra gang.

Sommerferien er nemlig højsæson for såkaldt CEO-svindel, hvor svindlere forsøger at lokke penge ud af foreninger og virksomheder ved at sende mails, hvor de udgiver sig for at være formand eller chef, og fx beder dig om at overføre penge eller købe gavekort.

Følg disse råd hvis du vil undgå at gå i fælden:

✔️ Kontakt din formand/chef på et allerede aftalt telefonnummer for at afklare, om henvendelsen er reel. Lad være med at besvare e-mailen, da det kan være en kriminel, du kommunikerer med.

✔️ Overhold sikkerhedsprocedurerne for overførsler og betalinger i din virksomhed eller forening. Spring ikke godkendelsesled over, og giv ikke efter for pres.

✔️ Oplys medlemmer og kolleger om CEO-svindel for at sikre, at alle er opmærksomme på, at de kan blive udsat for svindel.

På politi.dk/pengeoverfoersel kan du læse mere om CEO-svindel og downloade en pdf med mere information om, hvad du eller din ferieafløser skal være opmærksom på, og hvad der skal gøres, hvis skaden er sket.

se mere her


© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.