Til byråd og direktion i Randers Kommune

Debat
Fredag 30. juli 2021 kl. 15:00

Til byråd og direktion i Randers Kommune

.
Bjarne Overmark (L) Byrådsmedlem for Beboerlisten

I forbindelse med Christian Brøns beslutning om ikke at genopstille, kan der være grund til at huske på byretsdommen af 5.4.2018 jf nedenstående link.

Byrådsflertallet Venstre og Dansk Folkeparti i forrige byrådsperiode - og dermed Randers Kommune - blev dømt for magtmisbrug mod Velfærdslisten, Konservative og Beboerlisten, da udvalgsformændene Kasper Fuhr Christensen, Daniel Madié og Bjarne Overmark blev fjernet fra deres udvalgsformandsposter.

Frank Nørgaard, Anders Buhl Christensen, Claus Omann Jensen m.fl begrundede magtmisbruget med at vi offentlig kritiserede den ulovlige skolelukningsproces (som konstateret af tilsynsmyndigheden).

Det borgerlige flertal bestående af V og DF ønskede simpelthen med alle midler at lukke munden på os, der havde ret i, at skolelukningsprocessen - med lukkede hemmeligt stemplede møder, hvor den daværende kommunaldirektør forbød deltagerne at tage omdelte papirer med fra møderne - var ulovlig.

Desværre for Christian Brøns' renomme og eftermæle deltog han i dette ulovlige magtmisbrug, som til evig tid vil klæbe til navnlig de drivende kræfter Frank Nørgaard, Anders Buhl Christensen og Claus Omann Jensen - og med den daværende ledelse i den socialdemokratiske byrådsgruppe som hjælpsomme assistenter.

På trods af forannævnte skal det på plussiden for Christian Brøns nævnes, at han navnlig i tæt samarbejde med Kasper Fuhr Christensen sidste sommer medvirkede til at etablere det flertal i byrådet, som tvang den fodslæbende borgmester til at iværksætte en undersøgelse af det via TV2 dokumenterede omsorgssvigt af demente borgere i Huset Nyvang.

I den sammenhæng udviste Christian Brøns ansvarlighed og handlekraft samt evne til at samarbejde på tværs og påtrods af de forudgående års begivenheder.

Hvad der egentlig er foregået i Venstre forud for Christian Brøns' exit vil vise sig, men det er interessant at se, hvordan medlemmer af Venstre med ansvar for ulovlighederne i Verdo, har været hurtigt ude med afledningsmanøvrer og grinagtige angreb på på bl.a undertegnede.

Måske de pågældende har glemt, at man ikke skal skyde med elastik, hvis man selv går i gummibukser - men sagen om Verdo vokser hele tiden og opgøret med de ansvarlige fortsætter.

For så vidt forståeligt, at Christian Brøns opgav at være en del af det selskabte morads, som Venstre i Randers er blevet til.

Topmålet blev nået, da Venstre, Dansk Folkeparti og Anne Hjortshøj i december 2019 gik ud med et offentligt mistillidsvotum til kommunal-direktøren i raseri over, at et kommunalt justitsmord på en uskyldig pædagogmedhjælper blev forhindret - et mistillidsvotum, der ikke er trukket tilbage, men uden de samme utroværdige mennesker fulgte sagen op med et beslutningsforslag i byrådet.

Se dommen her


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.