Straf som et middel

Torsdag 7. juni 2018 kl. 07:00

Straf som et middel
Rebecca Marie Pedersen, Udbyhøjvej 180, Dronningborg, Randers NØ. - medlem af Radikal Ungdom.
LÆSERBREV Af Rebecca Marie Pedersen, Udbyhøjvej 180, Dronningborg, Randers NØ. - medlem af Radikal Ungdom.

5. juni plejer ellers at være en idyllisk dag, hvor vi fejrer vores alles grundlov.

Men jeg falder hurtigt over et læserbrev, som er meget iøjnefaldende. Der bliver argumenteret for vores fælles frihed, som vi ikke skal tage for givet.

Der er bare noget der ikke helt giver mening. Vi har en retssikkerhed, som siger “Lighed for loven”. Dette står i vores kære grundlov, der så fint bliver beskrevet som truet af visse grupper i samfundet.

Jeg kan personligt selv se en gruppe folketingsmedlemmer, som udgør dette pres. Der bliver lavet særlove, som går ud over nogle bestemte grupper i bestemte områder. Det synes jeg er et enormt pres på vores danske værdier.

Vi har også været vant til et Danmark, hvor du stort set må iklæde dig det, du vil. Men sådan skal det ikke være mere. Hvis du som kvinde er iført en niqab eller en burka, vil du få en bøde.

Jeg synes, det er så ærgerligt, at vi skal kontrollere en bestemt gruppe mennesker, som vi mener, udgør et pres på vores frihed, trods det at det er regeringen der skaber dette pres ved at underminere vores rettigheder og friheder.

Som ung, kan det godt skræmme mig lidt, at jeg måske skal blive voksen i et kontrolsamfund. Måske skal mine venners børn tvinges i vuggestue, fordi de har en ikke-vestlig baggrund. Måske skal jeg en dag forklare mine egne børn, hvorfor man får en hårdere straf 100 meter fra vores hjem. Hertil må jeg svare, at man i Danmark tror på straf som et middel til at løse alverdens problemer, frem for dialog, respekt og optimisme. Jeg håber ikke det kommer så langt.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.