Store følelser og musikalsk udtryk på spil med Randers Kammerorkester

Randers
Søndag 26. marts 2023 kl. 12:00

Store følelser og musikalsk udtryk på spil med Randers Kammerorkester
Pressebillede Randers Kammerorkester


De store følelser og det store musikalske udtryk står på spil, når Randers Kammerorkester lørdag den 1. april 2023 kl. 15.00 opfører den italienske operakomponist Giacomo Puccinis Messa di Gloria i Sct. Mortens Kirke. De to vokalsolister er tenoren Anders Kampmann og barytonen Jens Søndergaard, og bag orkestret står koret Sct. Pauls Cantori. Programmet indeholder desuden den spanske Josué Blancos ”Fjordens fortællinger”, der er inspireret af Gudenåens udløb i Kattegat. David Riddell dirigerer.

En messe om livet og tilværelsen

Gennem et helt liv skabte Puccini operaer, der handler om liv og død og om alle menneskets følelser og tanker. Puccini var kun 22 år gammel, da han komponerede Messa di Gloria – en messe til kirken – men den indeholder begyndelsen til det, som senere gjorde ham berømt som operakomponist af musikalske dramaer som La Boheme, Tosca og Madama Butterfly. I flere af de senere operaer genbrugte Puccini således flere passager fra messen, og den koncentration, nærvær og intensitet, som kendetegner de store og medrivende arier i operaerne, finder man også i messen.

Fjordens fortælling
Som indledning til koncerten spiller Randers Kammerorkester den spanske Josuè Blancos ”Fjordens fortællinger”, der i 2021 vandt førstepris ved Kammerorkestrets komponistkonkurrence. I sit værk maler Blanco et musikalsk billede af vandstrømmes farve og lyde, sådan som mennesket oplever det. Fjordens minder og oplevelser smelter sammen med vandets farver til en samlet fortælling.

Anders Kampmann

Koncertens to vokalsolister begyndte begge deres karriere som sangere i Herning Kirkes Drengekor. Tenoren Anders Kampmann er uddannet på Guildhall School of Music and Drama i London og på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Med støtte fra Statens Kunstråd er han en del af karriereprogrammet ”Den unge kunstneriske elite”, som forbereder en række særligt talentfulde unge kunstnere til de danske og internationale scener. Anders Kampmann har bl.a. optrådt på Den Jyske Opera, Copenhagen Opera Festival og Det Kongelige Teater, hvor han medvirkede i Kasper Holtens opsætning af Den glade enke. I sæson 2022-2023 har han desuden sunget rollen som Alfredo i La Traviata på den hollandske Reisopera, og han har optrådt i operaen Grænsemageren i ”Opera på grænsen”.

Jens Søndergaard

Før Jens Søndergaard endeligt valgte en karriere som sanger, var han i en periode halv-professionel fodboldspiller i klubben Fremad Amager. Han sluttede sin uddannelse på Operaakademiet i København i 2003 og debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2005. Derefter var han fra 2004 til 2007 medlem af det faste sangerensemble ved Det Tyske Nationalteater i Weimar, og fra 20017 til 2019 var han en del af solistgruppen på Det Kongelige Teater. På den danske nationalscene har han optrådt i operaer som Aida, Carmen, Don Giovanni og Tosca. Han har desuden haft roller på Den Norske Opera og Theater St. Gallen i Schweiz, og som koncertsanger har han bl.a. sunget Beethovens Symfoni nr. 9 sammen med Artic Philharmonic i Norge.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.